Dostum rica ederim burada hepimiz güzel bir paylaşım içindeyiz.
Öncelikle motorun beyninde problem var demen yanlış, benzin göstergesinin sağsol yapması şamandıra yani deponun içindeki parça ile ilgili sürekli çukurlara falan giriyorsan o biraz saçmalamaya başlıyor ama çok fazla bozuk değil.
Ayrıca kablolar sürekli olarak sıkışıyor demedim, montaj hatasından dolayı olan problemler bunlar. Ustalar bir ara çok sıkışık durumdalardı ve bazen dikkatsizce topluyorlardı motosikletleri.
Ben 4000 km yi kesin geçmişimdir ama birsüre km teli bozuk gittiğim için şuanda 3000 gösteriyor. Herhangi bir yerde değiştirebilirisniz km telini jinlun bayiinden almıştım ben.
Bu problemler bazı arkadaşlarda da meydana geldi ama herkeste değil..
Ayrıca ben bir sitede oturuyorum kapıları kapalı ve kilidi bile takmıyorum artık. Ayrıca üstü açık duruyor, yağmur falan yağdığında hiçbişey olmadı çalıştırıp gittim ama üzerindeki suları silin kurulayın mutlaka. Üzerine bir branda şart ben henüz alamadım daha doğrusu motosikletçilerde kalmamış 30 YTL lik birsey ortalama. Ama bulamayıp araba için almaya kalkarsanız en ucuzu 70 ytl ve kocaman...
Birde motosikleti uzun süre bırakacağınız zaman orta ayağa alın ve ön lastiğin altına küçük bir bez yada gazete kağıdı koyun bombe yapabilirmiş düşük bi ihtimal ama olabilir..
Şimdilik bukadar, kazasız sürüşler.
( bu arada ramazan ayında trafiğe dikkat! çünkü insanlar aç kurtlar gibi sürüyor, zaten açlar oruç falan. Çok tehlikeli bu ara yollar)
tekrardan teşekkür diyorum...
bu montaj hatalarını gidermek için motoru almadan servise sokabiliyormuyuz böyle bir imkanı sağlıyorlar mı?
çin malı olduğu için çok kalitesiz parçalar kullandıkları kesindir...bu parçaları işte teller vb.. değiştirmek çok tutar mı?
bir de çok kişiye sordum hepside çin malı motorların ıslak havalarda yağmur yağdığı zaman özellikle çalışmadığın söylediler..yani motora su kaçıyormuş..
yani anlıyacağın kafam çok karışık çin malı kullanan herkesde farklı farklıda olsa bir sürü sorun çıkıyor..
garantisi ve yetkili servisi hakkında da bilgi veriseniz çok sevineceğim..
NOT:motoru aldıktan sonra her gün 100 km yapacağım kesindir...gerekli çünkü..günlük 100 km ye dayanır mı bu motor..?
bir de
www.polen-tr.com da yakıt tüketimi için 100 km de 2.2 litre diyor bu doğru mu acaba?
MOTOR TİPİ
TEK SİLİNDİR /4 ZAMANLI
SİLİNDİR HACMİ (ML)
149.5 ML
SOĞUTMA SİSTEMİ
YAĞ SOĞUTMALI
ÇALISTIRMA
ELEKTRİK/PEDAL
ATEŞLEME
C.D.I
MAX.GÜÇ(KW/R/MIN)
9.3 KW