Merhabalar;
Adım Erdem, İstanbul Levent'te oturuyorum. Motosiklet hikayem yılan hikayesine döndü, kısaca anlatayım:
Yaklaşık beş yıldır vitessiz motosiklet kullanıyorum, Bw's100 ile başladım, ardından Gilera Runner 180sp kullandım, son üç yıldır da Suzuki Burgman AN400 kullanıyorum.
Burgman'ı bayılarak kullandıysam da, bir arabam olduğu için Burgman cazip gelmemeye başlamıştı çünkü trafikte araba kadar yer tutuyordu ve alçak olduğu için kaldırıma bırakamıyordum. Son olarak da bir çalınma girişiminde motoruma çok hasar verdiler ve masraf edeceğime satmaya karar verdim. Burgman'ın yerine küçük, şekli şemali yerinde bir scooter alıp trafikte Burgman'da yakalayamadığım kolaylıkları elde etmeyi planlıyordum. Planım Kanuni Deer152 alıp, onu paintbrush ile tamamen bana özel bir şekilde boyayıp etrafta arı gibi gezmekti. (Araltı'ya motosikletini denettiği ve bilgisini paylaştığı için çok teşekkürler) Fakat ne olduysa Kanuni Deer için egzoz modifiyesiyle ilgili sitede arama yaparken bu başlığa rastladığımda oldu...
Zealsun Zs 150-19'a vuruldum. Üç gündür yazdıklarınızı okuyorum. Kıvraklığı Burgman'dan daha düşük, kalkışı ve ivmesi hem Deer'dan hem Burgman'dan daha düşük (neticede Burgman 400cc ve V kayışlı) ama Prince'in şekli şahane! Üstelik anladığım kadarıyla dayanıklılığı da on numara! En önemli özelliği de fiyatı tabi. Deer'ın bile yarı fiyatına.
30-Haziran zamı gelmeden önce bu motosikleti almak istiyorum
---NOT---
mesajı yazarken Seyrantepe'de Mor Motor'dan Burak Bey'le konuştum telefonda. Çok yardımcı oldu, sanırım haftasonuna kadar motoru alıyorum!
Şimdi sorularıma geçeyim.. Numaralı olarak cevaplayabilirseniz çok makbule geçer:
1) Bir arkadaşımız dik bir yokuşta kaldığını söylemişti; rodaj tamamlandıktan sonra motor üzerinde iki kişi (toplam 140 kilo) dik bir yokuşu çıkabilir miyiz? Ya da dur-kalk yapabilir miyiz?
2) Sizce bu motorun 250cc olanının gelmesini bekleyip 4900ytl vermeye değer mi? (lütfen bu soruyu cevaplarken motorunuza olan aşkınızı bir süre unutun ve önyargısız cevaplayın

)
3) 2000 yılından beri her boyutta scooter kullandım fakat vitesli motor deneyimim yok ama arabam düz vites. Sizce bayiden çıkıp eve gelene kadar (sitemize giriş-çıkış dik bir yokuş) çok zorlanır mıyım ya da eve kadar gelebilir miyim? =)
4) Motorda hararet göstergesinden hiç bahsedilmemiş, acaba mevcut mu?
5) O kadar çok mesaj okudum ki kafam karıştı, son olarak İstanbul Avrupa Yakası'ındaki arkadaşlar Mor Motor'dan alacağım bir motoru hangi servise götürmemi tavsiye ederler?
6) Motosikletin aksesuarları arasında nazar boncuğu var mı? yoksa nereden temin edebilirim? Motor çok şık, hele ki ufak tefek görüntü modifiyelerinin ardından nazar boncuğuna şiddetle ihtiyacım olacak. :cat:
Hepinize bu topic için teşekkür ederim, umarım kısa zamanda Prince tayfası olarak otoyollarda eseriz.. Herkese kazasız belasız sürüşler.