herkese teşekkürler beyler, biraz daha içim rahatladı bu konuda. bana havalar 1 hafta 10 gün müsaade etse de bu arada düşürmeden öğrensem şu mereti

beyler kask konusunda 3-5 fikir sahibi oldum , araştırdım bol bol. peki mont hayati önemli mi? önemlidir de ben zaten daha üstüne binemiyorum, şu 1 ay boyunca sokak aralarındayım en fazla. o dönemde de elzem ihtiyaç mı? yoksa zaten serdeki metalcilik yüzünden olan deri montum yeter mi?
selamlar kardeşim

öncelikle internetim kesik ve bayram ziyareti için alanya'da bulunmaktayım, son yazdıklarımdan sonra baya ilerlemiş muhabbet

açıkçası sevindim.
bayram tatili boyunca yokum ama ondan sonra her türlü teklife açığım

Mont ile ilgili güzel bir konuya değinmişsin:
deri mont namican'ın dediği gibi rüzgardan korur, yere düştüğünde sürtünmeden deri aşınmasını önler. Ama tekstil korumalı mont gibi koruması olmadığı için eklemlerine darbe aldığında kötü yaralanabilirsin..
En son kazamda yasak yerden u dönüşü yapan aracın arka kapısına sürüklenerek kafamın sol kısmını ve sol omzumu 50km hızla çarptım. Korumalı montum olduğundan dolayı darbeyi absorve etti ve omzumun çıkmasını ya da kırılmasını önledi.
Deri mont (ki o da 1.2mm kalınlığında buffalo veya 1.sınıf sığır derisi olacak) sürtünmeden koruyacaktır ama içine koruma alır takarım dersen o başka

veya sana başka bir alternatif:
Kalın deri montun varsa sırtına uzun sırt korumalarından al, dirseklerin için de dirseklik kullan (bir ara öyle kullanıyordum) sırt koruması böbreklerini de koruyacaktır ama sıcak havada biraz pişirir

ourgan ve eklemlerin vücudunda tamiratı olmayan hassas bölgelerdir.
Yeni başladığın için düşük süratlarde motoru devirme riskin bayağı yüksek

o yüzden koruma demirine sahip olduğundan ötürü baktın devrilicek bırak düşssün.. koruma demiri üstünde kalacaktır, düşerken tutmaya çalışma benim gibi belini sakatlayabilirsin :mrgreen:
Sana tavsiyem kontra tekniğini internetten araştır. Chopper motorlar çatalı uzun ve gidonu az döndüğünden dolayı viraj çapı çok büyük motorlardır. Viraj alırken (10-20km hızlarda) motoru sola yatırıyorsan vücudunu sağa yatır (aynı bisiklet gibi) diğer türlü gidonun kilitlenir gibi olduğunu görecek ve dengen bozulacaktır. Ayrıca dönüşlerde virajın içini tara, kafan yere değil virajın sonuna baksın.
DDnin dediği gibi "nereye bakarsan oraya gider" bu meretler

Düşük süratlarde örneğin sola yatarken sol ayağını uzatıp yere sürter gibi paralel tutarak kendine bi çeşit önlem de alabilirsin (tabi bu 10-15 ile giderken yapılacak bir eylem yoksa ayağını sakatlarsın) bu sayede ağırlık dağılımın da eşit olduğunu fark edeceksin. İstersen viraj içinde dengenin bozulduğunu fark edersen virajın aksi istikametindeki ayağını pege basarak motorun ağırlık dağılımını değiştirebilirsin.
Anadolu yakasında olsan sana yardım ederdim aslında, gerçi şu an da tatildeyim
fazla zamanım yok arkadaşlar tekrar geleceğim.
herkese sevgiler saygılar. :mrgreen: