Arkadaşlar cümkleten selam sonunda yeni evime yaşınabildim.1 Haftadır bel ağrısından geberiyom çok zor iş taşınmak valla.
Ya dostum sen şunu doğru hesapladığına emin misin ben 20 Ytl ile max 150 Km yol yapabiliyorum.Gerçi açık hava filtresi ve açık egzoz var.Benzin fiyatları çok zamnlandı hesaba katıyor musun bilemiyorum ama bende durum bu.Ben de 6000 deviri pek geçmiyorum ve tek kişi biniyorum.Bu farkı sadece filtre ve egzozun yapacağını hiç sanmıyorum :S
her türlü denemesini yaparım

bu deneme son zamların olduğu zamanda yapıldı (3,45ytl/lt) shell den 10 ytl benzin alıp sayacı sıfırlıyorum. Sabit süratle şehir içi trafiğinde fazla kalmadan ve motorunu iyice ısıttıktan sonra yola çıkarsan düşüyor yakıt tüketimi. en son 98 km de motor yolda teklemeye başladı rezerveye geçtim

motorla yola çıktığımda en az 20km yol yapıyorum. 2-3 km lik yol yapıp motor ısınmadan yapılan yolculuklarda motor çok harcıyor bilginize. Kadıköye minibüs caddesinden değil de e-5 ten, kartala da sahilden giderim her zaman. Dur kalk, ani hızlanma gibi hareketler karbüratörlü araçlarda ok yakıt harcatır.
sonraki benzin alımlarında sayacı sıfırlamıyorum ortalama hesap yapabilmek için ve şu ana kadar toplamda 30 ytl benzin aldım (10-10-5-5) bir ara karbüratörün şamandrası takılı kalmıştı ve yolda giderken benzini yere dökmüştü bi kaç kere başıma geldi ne kadar eksildi bilmiyorum ama şu an 250km de motor. Benzin ibresi kırmızıda tekleyene kadar deneyeceğim bakalım ne kadar gidecek?
Egzost yakıt tüketimi etkiler aslında, özellikle alt devirlerde bizim motor çok düşük torka sahip olduğu için egzost gazının bir kısmının motora geri dönmesi gerekiyor, egzostu açtırdığın zaman alt devirlerde motor hantallaşmaya başlıyor dolayısı ile gaz telini daha çok çekmek zorunda kalıyorsun. Egzost biraz gazı içerde tutacak ki alt devirlerde iş yapabilsin. Çok sessiz egzostta da bu sefer üst devirlerde gazın hepsini atılamadığı için üst devirlerde güç düşüyor.
Açık hava filtresi de yakıt tüketimi artırır çünkü bizim motorlarda işemeli karbüratör olduğundan dolayı açık hava filtresinde çok fazla hava geldiğinden lkarışımı dengeleyebilmeniz için yine gazı çok çekmeniz gerekiyor

benzin sabit yani.
İlerde buluşma olursa size yeni yaptığım ledli fren lambasını da gösteririm :queen:
bu arada canerle beraber benim motorda bazen benim bazen de canerin artçı olarak çekim yaptığı videolarımız mevcuttur. en kısa sürede buraya ekleyeceğiz

gece çekimi caddebostan yaptık
Bu arada önemli not:
Şu an motorumda orjinal karbüratör yok. Orjinaline çok benzeyen HONDA CG-125 karbüratörü takılı. boğazı 1mm kadar daha dar. Sanırım ekonomik olmasının sebebi bu. Kendi karbüratörünü de yaptırıcam en kısa sürede, sebepsiz yere stop ediyor alet deli oluyorum.:queen: