yakıt tüketimi hakkında ufak bilgi :
şu an 10 ytl benzin ile 95-100 km gidebiliyorum. Karışım normal. şehir içi orta devirli, gerektiğinde e5 te 80-90 sabit sürat ile gidiyorum. Bu arada göztepe-boğaziçi köprüsü sapağından çamlıcaya 80km süratle çıkabiliyorum

benim gibi zorlamayın tabi siz, sadece değişik testler yapıyorum

Yağmurda lastikleriniz çok kayıyorsa ya virajlarda çok yatırıyorsunuz ya da lastikleriniz çok inik demektir.
Fabrika ayarları :
Ön :32 psi (2,2 bar) Arka : 40 psi
bu değerlerde sürerseniz çukurlar biraz böbrek taşı dökebilir

ama standardı bu. başka türlü 150 kiloluk aleti o lastikler kaldırmaz.
ayrıca daha iyi yol tutuşu için : arka amortisörleri en serte alın. Elinizle çeviremezsiniz. Ya özel anahtar ile yapacaksınız bu işi ya da amortisörü söküp super wrench tarzı bir aletle sıkacaksınız.
Bu işlemden sonra ne oldu dersiniz? Çok değişti yol tutuşu, gerçekten çok değişti. fenerbahçe stadındaki e-5 e çıkan o meşhur virajı herkes bilir (kadıköy dönüşündeki) arabalar 40 ile zor dönerken ben her gün o virajı 60 ile dönüyorum

şaşkın bakışlara maruz kalıyorum. Ha tabi bir de kontra yöntemini de iyi uygulayabilmek lazım. Amortisörler çok önemli. Konfordan biraz ödün verin ama lastikleriniz sağlam bassın yere.
Lastik fiyatlarını da söyleyeyim size :
metzeler ayarındaki lastiklerin tanesi 250 ytl civarında!
bizimkiler NAYLON onlarınki Kauçuk
ufak bir tavsiye daha :
sağanak yağmurdan korkmayın, yol iyice yıkandığı için kaymazsınız. Ama yağmurun ilk yağdığı zamanki zemin oldukça kaygan ve tehlikelidir. Virajlarda dikkatli olun.
Geziye gitmemiz için de baya benzin koymak lazım ya ( : o kadar para yok şimdilik ama olursa kesin gelirim