Tiksiniyorum ya pazarlık muhabbetinden.
Az kullanılmış bot, kullanılmamış eldiven vs bir kaç parça bir şey satıyorum şu an, dümdüz istediğim fiyatı yazdım. Yani bedava bile olsa pazarlık etmek istiyor adam, gerçekten bedava 0 TL yazsam "500TL ateşlersen olur" diyecek.. Yok ulan diyip geçiyorum ben de, satılmazsa satılmasın tüccar değilim yani satılmaması bana bir şey kaybettirmez. Yıldım ama yani..
Şu fırsatçılık meselesine gelince..
İnsanların barınma ihtiyacına karşılık gelen bir şeyi alıp pahalıya satıldığı zaman hiç fırsatçı falan denmiyor? Kimse 2 milyona aldığı evi 6 milyona satıyor diye küfür yemiyor, aksine arkadaş sohbetlerinde doğru zamanda almış akıllı adam falan diye övülüyor hayırdır? Kıçımın kenarı bir ihtiyaç olan motosiklete gelince mi rant düşmanı kesiliyoruz yani?
Ha dalga geçerim. 9 Ocak 2024'te Vespa'yı bi laz galericiye sattım, 129bin TL'ye. Yazlığıma götürücem binicem ayağı çekti, neden? Çünkü ben ilan metnine "galerici al satçı vs'ye gelmez, alıp 1-2 sene bineceğim diyen arkadaşlar için fırsattır" yazmıştım (listesi de o sırada 170 civarı bir şeydi sanırım) Ben bunu alacak kişi ne alacağını bilsin diye yazdım, o galeride satıcam derse satmam diye yazdığımı sandı... =)
Benden motoru aldı, 3 gün sonra 183bin'e ilana koydu.. Memleketin zekisi kendisi ya, sakallı nerd deyişik oğlanı görünce kapattı ucuza motoru.
Bugün 17 Ocak 2024. Motor hala ilanda..

Sanki ben bilmiyordum 180'e satmayı...
Şimdi ben bu adama gülerim.
Ama reel enflasyonun kaç olduğunun belli olmadığı bir ülkede, aldığı malı %bilmemkaç yükseğe satmak isteyene fırsatçı, adi, falan filan gibi sıfatlar yakıştırmam. En fazla salak diyebilirim çok çok saçmaladıysa. Bu dalgalı bozulmuş durumun sorumlusunu anıra anıra dile getiremediğimiz için birbirimize sarıyoruz..