Zafer AK çay firkete dönüşü

Motosikleti
cbf 150

Şimdi beyfendi biliyorsunuzki Türkiyenin en usta motosiklet sürücüsü ve eğitmeni.

Öyleki her virajda nasıl dönülmesi gerektiğini ez bere bilir.

Debriyaj kullanmanında ustasıdır.

Ama biz motor kullanmayı bilmiyen arkadaşlarınızdan size tavsiye böyle yokuşlarda ve dönüşlerde o debriyajı sıkarsanız ve sağ bileğinizede yük bindirip hafif gazı açmaya çalışırsanız kendinizi sol şeritte değil ama sağdaki uçurumda bulursunuz.

Ama tabi hoca haklıdır. Size tavsiyem 1. Vites le girğn bakışınızı kaybetmeyin vede vucudunuzu lastiğin konumuna göre dikleştirin böylece kontak noktasına ağırlıgınızla baskı yapıp tutunmayı arttırırsınız.

Şimdi gelelim bu youtuber tipi adamlara yeni yeni türediler altına gs yada pikepeaks çeken ve evide çekmeköydeyse başımıza hoca oluyor. İnanın ne zaman şilede bür kafeye gitsem her masada bür hoca sohbeti dinliyorum ama artık tak etti.

Ben hoca değilim ben Kemal Merkit tarafından eğitildim ve benim gibi eğitilen arkadaşlar şu anda müsabıklar. Bizler sertifika almadık çünkü eğitmen olmak istemedik her işin erbabı farklıdır.

Bu arada kuru asfalttan ıslak asfalta sonra tekrar kuruya geçerkende motorun debriyajını sıktırdı Zafer hocam siz beyler bu konuyu tartışın isterseniz haklımı değilmi görelim. Ben sadece bir soru sorucağım YAMAHA AMT Lİ MT7de neyi sıkıcaz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arkadaşın videolarında nasıl dönülmesi gerektiğini ve nasılda düşülüceğini çok iyi göreceskiniz. 1 adam zafer akçay sonuncusu ben diye dğşünün

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben itme cekme ile deneyecegim bu viraji🤪

abi yalnız sanki senin dediğinle hocanın dediği bir değil gibi :)))

hoca: yarım debriyaj + bol gaz
sen: debriyaj sıkmak + hafif gaz diyorsun.

ben acemiyim. öyle kapsamlı bir eğitim de almadım henüz. senin dediğin de doğru olabilir ama koskoca hoca da göz göre göre yanlış anlatacak değildir herhalde.

Motosikleti
cbf 150
ben debriyaj sıkmalısınız yada kullanmalısınız demedim, dememde. Debriyajınn yeri farklıdır.

Böyle dik eğimin oldugu ve dengenin sola kaydıgı noktada sağ bileğnizin üstüne aşırı yük biner bu bir FİZİK kuralıdır siz yarım debriyaj artı yük binmiş bileğinizle gaz vermeye rpm i yüksek tutmaya çalışırsanız yolda pürüsüzlük olur yada herhangi bir etkiyle normal andaki gibi gaz kontrolü sağlıyamazsınız anında teretuara çıkarsınız.

Bu yüzden bilekten yük alınmalı ve lastiğin kontak noktasının üstünde vucudu konumlandırıp çıkmalısını bu eğimli yerleri.

Bakın işin en basit yolu herzaman en akıcı ve doğru yoldur, hayatınıza komplikasyonlar sokmayın. O virajları çok hızlıda dönebilirsiniz eller frende hafif hafif bırakarak yada hocanın dediği gibi yarım debriyaj vs vs çok yöntem var.

Ama siz siz olun fizik kurallarına göre sürün, bakış ve vucut konumu.

Bakınız bu hocaların hiçbiri arazide sürüşlerini göstermezler hep sanal videolar ve arka planda sanal sesler, arazide kullanış videoları görsek zaten bütün fizik kurallarından bir haber olmalarını görüceğiz.

Motosiklet zor bir sanat değildir kafanızı bulandırmayın, bir kaç kritik noktayı bilmeniz yeterli.

Bu arada kendisi trt spikeriydi sanırım yani fizik kurallarından bir haber olması doğal anlıyabiliyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
ben debriyaj sıkmalısınız yada kullanmalısınız demedim, dememde. Debriyajınn yeri farklıdır.

Böyle dik eğimin oldugu ve dengenin sola kaydıgı noktada sağ bileğnizin üstüne aşırı yük biner bu bir FİZİK kuralıdır siz yarım debriyaj artı yük binmiş bileğinizle gaz vermeye rpm i yüksek tutmaya çalışırsanız yolda pürüsüzlük olur yada herhangi bir etkiyle normal andaki gibi gaz kontrolü sağlıyamazsınız anında teretuara çıkarsınız.

Bu yüzden bilekten yük alınmalı ve lastiğin kontak noktasının üstünde vucudu konumlandırıp çıkmalısını bu eğimli yerleri.

Bakın işin en basit yolu herzaman en akıcı ve doğru yoldur, hayatınıza komplikasyonlar sokmayın. O virajları çok hızlıda dönebilirsiniz eller frende hafif hafif bırakarak yada hocanın dediği gibi yarım debriyaj vs vs çok yöntem var.

Ama siz siz olun fizik kurallarına göre sürün, bakış ve vucut konumu.

Bakınız bu hocaların hiçbiri arazide sürüşlerini göstermezler hep sanal videolar ve arka planda sanal sesler, arazide kullanış videoları görsek zaten bütün fizik kurallarından bir haber olmalarını görüceğiz.

Motosiklet zor bir sanat değildir kafanızı bulandırmayın, bir kaç kritik noktayı bilmeniz yeterli.

Bu arada kendisi trt spikeriydi sanırım yani fizik kurallarından bir haber olması doğal anlıyabiliyorum.
Genelde demo da yapmazlar kapali alanda.

Motosikleti
Cruiser
Yazdıklarınızın çok büyük çoğunluğuna katılmıyorum. Çünkü anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

Örnek; "Zafer hoca sağ tarafınız uçurumsa viraja girerken çok yüksek hızlarda girin ve dediğim gibi tam o an yarım debriyaj yapın ve dönemeden aşağı uçun demiyor".

Öyle demiş olsaydı sizinle hemfikir olurduk.
Bu durumda birkaç yöntem var,
Hocanın bahsettiği yöntem " düşük hızlarda" geçerli. Çok yetkin olmayan sürücüler de uygulayabilir, eğer bu düşük hız ve yarım debriyaj tırt olsaydı; hakimiyet eğitimlerinde verilmezdi, Türkiye de hem Yunuslar hem Şahinler bu eğitimi alır ve uygular. ABD da da motorlu polisler 350-400 kiloluk Harleylerle aynı şeyi yapıyor. Siz isterseniz motoru çalıştırmadan geri geri de çıkabilirsiniz o sizin yeteneğinizdir.

Motosikleti
cbf 150
Yazdıklarınızın çok büyük çoğunluğuna katılmıyorum. Çünkü anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

Örnek; "Zafer hoca sağ tarafınız uçurumsa viraja girerken çok yüksek hızlarda girin ve dediğim gibi tam o an yarım debriyaj yapın ve dönemeden aşağı uçun demiyor".

Öyle demiş olsaydı sizinle hemfikir olurduk.
Bu durumda birkaç yöntem var,
Hocanın bahsettiği yöntem " düşük hızlarda" geçerli. Çok yetkin olmayan sürücüler de uygulayabilir, eğer bu düşük hız ve yarım debriyaj tırt olsaydı; hakimiyet eğitimlerinde verilmezdi, Türkiye de hem Yunuslar hem Şahinler bu eğitimi alır ve uygular. ABD da da motorlu polisler 350-400 kiloluk Harleylerle aynı şeyi yapıyor. Siz isterseniz motoru çalıştırmadan geri geri de çıkabilirsiniz o sizin yeteneğinizdir.
1. vites yüksek rpm yarım debriyaj ağırlık arkada. inanın denemenizi isterim bilhassada V4 Ducati ile gerçekten dediğimi anlarsınız tabi KORLASA ufak bir ziyaret edersiniz sonra grenaj değişimi için.

Ben size özetlim hoca birşeyden alamıyor, trt den ötürü bir çevre yapmış onu kullnarak eğitimcilik süsü verip para kazanıyor. Benim karşıma çıkıp Stelvioyuyu böyle çıksın düşmeden USTAYMIŞ DİYE ANIRICAM.

Ustalık videoları bile yok ortada

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Amatör bir kullanıcı olarak objektir bir şekilde yorumlayacağım.

Genellikle 8 çizerken, U dönüşlerinde ve bu tarz manevralarda hep yarım debriyaj + arka fren + gaz kombinasyonu kullanılması öğretiliyor. Ben de bu gibi durumlarda bu kombinasyonu kullanıyorum. Özellikle orta ve üst CC motorlarda bu tarz dar manevralarda sadece 1.vitesle dönmeye kalkınca ve motor belirli bir hızın altına düştüğünde (kişi belirli bir hızı koruyamadığında) stop ettirme ihtimali artıyor.
Siz sanırım dik yokuşlu firkete virajları için bu yorumda bulunmuşsunuz. Yukarıda bahsettiğim kombinasyonu yaparken gazın yeterli miktarda ayarlanamadığı bir senaryoda da motor stop edecektir. Hatta V4 gibi büyük ve ağır bir motorda, hele de artçı ve yük de varsa gaz dozajı yetersiz geldiği anda stop ettirip düşürme tehlikesi olacaktır. Diğer yandan tereddüt edilmezse birinci viteste hız kesmeden stabil bir şekilde de rahatlıkla dönülebilir gibi geliyor.

Sanki her iki yöntem de uygulanabilir ama kişinin deneyimi ve kabiliyeti çok önemli gibi geliyor bana.

Edit: Paylaştığınız videoda Stelvio Pass'te çoğunluk sizin dediğiniz yöntemle çıkıyor. İtalyan adam da "Biz böyle yapıyoruz" demiş. Onlar daha iyi biliyordur. Stelvio Pass özelinde konuşacak olursam sizin dediğiniz yöntem kulağa daha sağlam geliyor.

Motosikleti
cbf 150
ben keskin dönüşlü virajlar için dedim zaten videoda onu refere ediyor. ben kısa alan manevrasından yada u dönüşlerinden bahsetmedim veya off road da dar açı viraj almadan vs vs bunların hepsinde debriyajda kullanılır debriyaj yoksada motorum momentumunu koruyacak diğer yöntemler.

ama stelvio gibi yerlerde zaferin dediğini yaparsanız helede banket yoksa sağda uçurumdan uçarsınız, herkesin tecrğbesi bir değil. herkes yarım debriyajı yüksek devri yapacak yeteneğe vucudun motor kontrolüne sahip değil benimle 200kglık aygır gibi adamın reflexleri bir değil

hadi tartışmayı başka boyuta taşıyayım.
birinci vitese kadar düşmek gerekli mi? ikinci viteste, sabit gazla ve debriyaja dokunmadan arka freni dozlayarak dönmek daha kolay-emniyetli olmaz mı?

Motosikleti
cbf 150
hadi tartışmayı başka boyuta taşıyayım.
birinci vitese kadar düşmek gerekli mi? ikinci viteste, sabit gazla ve debriyaja dokunmadan arka freni dozlayarak dönmek daha kolay-emniyetli olmaz mı?
Dönersin ama bazı sağa dönüşler bir anda dikleşir benim bildiğim hiçbir motor o dikleşmede silkelemeden yada stop etmeye mehil etmeden dönemez. ama eğimin görece düzgün olduklarında gider bilhassa harley gibi torklular. Veya gerçekdende hızlı girmesini biliceksin bunuda yapabilen sayısı az

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Şimdi beyfendi biliyorsunuzki Türkiyenin en usta motosiklet sürücüsü ve eğitmeni

iyi güldüm buna :LOL: :LOL: :LOL:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O videdaki kanyarfoto hesabının videoları instagramda çok karşıma çıkıyor. O sayede o dönüş nasıl dönülür süper öğrendim. Fırsat olsa da İtalya'ya gidip oradan dönsem diye gaza geliyorum.

1. vitesle çok rahat dönülür oradan. Zaten öyle virajlarda yüksek devir lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar