Yurtiçi Kargo'nun işçilerine yaptığı büyük ayıp!

325 Kişinin daha imzasına ihtiyaç olduğu gözüküyor. Duyarlı arkadaşların bir kaç dakikalarını ayırıp destek olacaklarını umuyorum.

Yurtiçi Kargo sendikalaşarak toplu iş sözleşmesi yapacak çoğunluğu sağlayan işçilerini asılsız bahanelerle ya da hiçbir sebep göstermeden işten çıkarıyor.
https://www.change.org/tr/kampanyalar/ibrahim-ar%C4%B1kan-yurticikargo-sebepsiz-i%C5%9Ften-%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1lan-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fanlar%C4%B1n%C4%B1-geri-als%C4%B1n

Eğer tazminatları ve bütün yasal hakları ödenip işden çıkarıldılarsa kanunen hiçbir hakları olamaz.

Ayrıca işveren sendikalı işçi alma-almama hakkına sahiptir. Eğer ilk girişde sendikalı olduğunu beyan eder gerekli evrakları ve sözleşmeni sendikanla ve işvereninle anlaşarak imzalarsan bütün sedikal haklarını alırsın.

8 ay çalıştım, bunlar kadar emek hırsızı firma yoktur. 15 saat çalıştığım bile oluyordu, mesai yok, sadece asgari ücret.

3 sene mng de çalıştım şoför olarak ,ilk 3 ay kabus gibiydi,çok yogun bi şubede çalışmıştım gece 12 lerde eve gelip sabah 7 de yola çıkıyordum,ek ücret diye hiç bişe yok ,sonradan isyan edince daha sakin bi şubeye verdiler,akşam 9 da evde olmak lüks bu kargo işinde,resmen emek hırsızlıgı,ALLAH yardımcıları olsun..

Telefondan imza atamadim ama en kisa surede aticam. Davanizda arkanizdayim.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Link'e gir. sağ tarafta ufak bi form var. isim soyisim mail şehir alanlarını doldur gönder. Bitti gitti..:cat:

Yurtiçi kargoya sendika girerse mesai ödemek zorunda kalacak ve mesaiye adam bırakmak için çalışanın yazılı onayını almak zorunda kalacak. Bunu yaparsa rekabet şansı kalmaz. Bu yüzden direniyor. Ama sendika bir kere girdimi çıkmaz. Eninde sonunda sendikalaşacaklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar