Yüksek Hızdaki Trafik Kazam (RAHATSIZ EDİCİ İÇERİK)

Katılım
26 Mar 2023
Mesajlar
655
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Geçmiş olsun.

Çokça güzel şey söylenmiş üstüne ilave edebileceğim pek bir şey yok ama bir konuya ben de katılıyorum.
Bazen her şeyi doğru yapsak da bazı şeyler bizim kontrolümüzde olmuyor ve ne zaman nerede ne yaşayacağımız belli olmuyor.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Geçmiş olsun.

Çokça güzel şey söylenmiş üstüne ilave edebileceğim pek bir şey yok ama bir konuya ben de katılıyorum.
Bazen her şeyi doğru yapsak da bazı şeyler bizim kontrolümüzde olmuyor ve ne zaman nerede ne yaşayacağımız belli olmuyor.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.
Çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun....
Teşekkürler
En son 3 sene önce kaza yaptığımda 3 hafta boyunca sol dizim ve sağ elim çalışmadı desek yeridir. Motoru geçtim, bekar ve yalnız yaşayan biri olarak gündelik işlerimi bile yapamıyordum. 3 Hafta sonunda düzeldiğimi hissedince motosikletime bindiğimde korkmuştum ve sanki çok başka bir motor sürüyormuşum hissi vardı. Bir iki gün kısa mesafe sürdükten sonra o hafta sonu uzun yola çıkmıştım ve korkumu atmıştım.
Ben şu an İstanbul'daki yüksek kiralar yüzünden hâlâ aile evinde yaşıyorum. Ancak en kısa zamanda da kendi evime çıkmayı planlıyorum.

Hani şu an yemeğimi annem yapıyor ve ihtiyacım olan bir şey olursa biri yardım edebiliyor. Ancak ileride tek başıma kaldığımda böyle bir durumda ne yapardım diye kara kara düşündürtüyor. Tabi aynı şey motosiklet yüzünden olmayan hastalıklarda da geçerli fakat belki de hayatımdaki en tehlikeli şey bu olduğundan göze ilk bu batıyor. Sürekli bir şeylerden korkarak da yaşanmaz tabi ama insan düşünmeden de edemiyor.
 
Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,439
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hani şu an yemeğimi annem yapıyor ve ihtiyacım olan bir şey olursa biri yardım edebiliyor. Ancak ileride tek başıma kaldığımda böyle bir durumda ne yapardım diye kara kara düşündürtüyor. Tabi aynı şey motosiklet yüzünden olmayan hastalıklarda da geçerli fakat belki de hayatımdaki en tehlikeli şey bu olduğundan göze ilk bu batıyor. Sürekli bir şeylerden korkarak da yaşanmaz tabi ama insan düşünmeden de edemiyor.
Alışveriş işini dışarıdan söyleyerek hallettim ama 5 cm yüksekliğindeki engeli bile aşamıyordum. Pintilik edip baston almamıştım, evdeki ahşap süpürgeyle sağ ayağım üstünde zıplaya zıplaya hareket ediyordum. Alt komşum deprem oluyor sanıyordu. Çok kötü günlerdi, Allah'tan 3 hafta gibi kısa bir süre sürdü.
 
Katılım
19 Ara 2025
Mesajlar
98
Yaklaşık 20 gün önce işten eve dönerken önüme araba kırması sebebi ile 80+ km/h hızdayken yerde sürüklendim. Kaza O-2'de (ikinci köprü yolu) gerçekleşti. Biliyorsunuz, iş çıkış saatinin sebep olduğu trafikten kaçmak için İstanbullu bütün motorcular emniyet şeridinde ilerliyorlar. Benim de aynı şeyi yapmak için çok şeritli bir ayrım kavşağından emniyet şeridine dalmak istememle birlikte kaza yaşandı.
Rabbim sabır şifa versin inşallah. En kötüsü ve en sonu bu olur inşallah.
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Rabbim sabır şifa versin inşallah. En kötüsü ve en sonu bu olur inşallah.
Teşekkürler
Alışveriş işini dışarıdan söyleyerek hallettim ama 5 cm yüksekliğindeki engeli bile aşamıyordum. Pintilik edip baston almamıştım, evdeki ahşap süpürgeyle sağ ayağım üstünde zıplaya zıplaya hareket ediyordum. Alt komşum deprem oluyor sanıyordu. Çok kötü günlerdi, Allah'tan 3 hafta gibi kısa bir süre sürdü.
Ben de benzer bir durumdayım şu an 😄. Sağ ayağımla zıplamaktan kaslarım gelişti sanırım. Hele ki ilk gün değneğim yokken sağlam ayağım daha çok acımıştı/yorulmuştu.

Size de geçmiş olsun.
 
Katılım
18 May 2025
Mesajlar
230
Motosikleti
Mondial Grumble
Çok geçmis olsun abi inşallah en kısa zamanda toparlarsın.
Ekipmanın önemini gördük tekrardan umarım bazılarına ders olur.
 
Katılım
19 Haz 2024
Mesajlar
31
Motosikleti
Honda Forza 250
Çok geçmiş olsun, yine Allah korumuş ucuz atlatmışsınız. Bana da ısrarla kullanmamamı söyleyen ailemi ikna edip kullandım ve bir gece işten dönerken, yeşil yanmasıyla ışıktan kalktım, kavşağın ortasına 600 promil alkollü, ehliyetsiz, kırmızı yandıktan 4 saniye sonra 130 km ile bir araç dalıp biçti bizi. Kafa travması ve morarmış dizle atlattım. Şahıs %100 kusurlu, motor pert ve olan yine benim psikolojime oldu. Sonrasında Aileyi tekrar ikna etmek ayrı bir dert. Şimdi başka bir motorla devam ediyorum. Hayatımda hiç kural ihlali yapmadım, ekipmansız sürmedim, hız yapmadım ama yine de birileri gelip size çarpabiliyor. Süreceksek bunu kabullenmek zorundayız.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,353
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ceyhun tekrar çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Tam ekipman sürmen hasarı harika bir şekilde azaltmış. Hatanın nerede olduğunu ise zaten söylemişsin. Hepimiz günlük telaşlarım içinde zaman zaman sabırsız davranabiliyoruz ve maalesef bazen ummadığımız sonuçlarla da karşılaşabiliyoruz. Kendine çok yüklenme ve biraz zaman tanı,
 
Katılım
29 Mar 2024
Mesajlar
77
Motosikleti
RKS 125S
Bir de sesli uyarı ile görsel uyarı senkronu da kaçıyor, kafa karıştırabiliyor. Ben sesli uyarıları kapatıyorum navigasyonda, sadece görsele göre gidiyorum. Bu şekilde yapmaya başladığımdan beri hiç hatalı sapma yapmadım. (Önceden bakıyorsunuz, diyagramları takip ediyorsunuz...)

Kazaların %90 sebebi elinde telefonla araç kullananlar, telefona baktıkları anda beyinleri araç kullanma modundan çıkıyor, sonrasında kaza olmazsa mucize aslında...
Google Haritalar uygulamasının görüntü, ses ve konum senkronizasyonu tam fecaat. Mesela sağa saptıracak, bir önceki sapaktayken hatta bazen iki önceki sapaktayken sesli komut geliyor. Sapağa girme komutunu son saniyede verdiği de oluyor. Google haritaları sadece anlık trafik durumuna bakmak için açarak İgo navigasyon kullanıyordum eski telefonda, görüntü ve ses daha senkronize geliyordu. Takılma yapıp son saniyede sapağa da sokmuyordu. Çatallanarak ayrılan kavşaklarda hangi şeritte veya ayrımda kalmam gerektiğini bile ekranda ayrıntılı gösteriyordu. Fakat haritaları paralı ve hatırı sayılır bir ücreti var. Bir de bir cihazdaki satın almalar başka bir cihaza aktarılamıyor en azından ben nasıl yapacağımı bulamadım. Telefon değiştirince sıfırdan harita satın almak gerekti ben de bıraktım şimdilik.

Konu sahibine de çok geçmiş olsun, bir daha kaza yaşamaz umarım. İstanbul'daki insanlık dışı trafik koşullarında (trafik sıkışıklığında zaman kaybı konusunda İstanbul dünyada birinci sıradadır) bir de mesai saatlerinde gelen yorgunluk, tükenmişlik eklenince en azından insanca bir sürede eve varmak için filtreleme de yapıyoruz, her ne kadar girmememiz gerekse de emniyet şeritlerine, taralı alanlara giriyorum, giriyoruz. Eee biz erkenden eve varıp fazladan iki dakika çekyata uzanıp dinlenebilmek için girmememiz gereken taralı alana nasıl giriyorsak sol yanımızda da navigasyonu sapıtıp son anda dönüş komutu almış, o gün işyerinde bizim gibi kafası bulanıp sapağı kaçırıp en son saniyede pat diye sağa kıran otomobil sürücüsünün de girmemesi gereken o taralı alana girebileceğini göz önünde bulundurup gözü dört açarak sol yana çok dikkat etmek, yavaş olmak (50'yi geçmemek mümkün mertebe) ve sağ yana yakın gitmek lazım. Eğer taralı alanda üstümüze gelen araç varsa bence sağ taraftaki yol ayrımına kaçıp oradan devam etmek lazım. Bırakalım yolumuz uzasın, önceki günlerdeki zaman kazancımıza sayalım. Ama sağ salim eve varmak lazım.

Forma jasper botları ben de kullanıyorum, bir kere park ayağını açık unuttuğum için düşük hızda iki ayağımın üstüne düşüp ayakta kalmıştım, motor da yan yatıp iki ayağımın arasında kaldı. Yeminle kollarım ayaklarımdan daha çok ağrıdı motoru tutmaya çalıştığım için. Ayaklarımda en ufak bir ağrı hissetmedim ayaklarımın üstüne düştüğüm kazada. Kask, mont, eldiven yine çoğu motorcu iyi kötü kullanıyor da trafikte yaptığım gözlemlere göre motosiklet botu ve pantolonu kullanan çok nadir, bu kaza ve nispeten hafif olan sonucu da en çok ihmal edilen bu ekipmanların ne kadar gerekli olabileceğini göstermiş. Tabi ki motosiklet pantolonlarının her ne kadar görünüş olarak günlük olarak giydiğimiz kumaş veya kot pantolonlarla birebir aynı görünen modelleri olsa da iş ortamında veya sosyal ortamda giyilmesi çok konforsuz, o konforsuzluğa katlanamayacak kişinin yanında yedek pantolon taşıyıp motordan inince normal pantolonla değiştirmesi bir külfet. Bot giyince de iş yerinde veya sosyal ortamda giyilecek ayakkabının taşınması lazım, bagaj alanı olmayan motosiklette de yedek ayakkabı taşımak yine külfet, sırt çantasında ayakkabılar öyle az yer tutmuyor. Ben yedek ayakkabılarımı topcaseye koyarak bot sorununu çözdüm ama pantolon sorununa bir çözüm bulamadığım için dizlikle idare ediyorum işe veya bir sosyal ortama giderken. Motosiklet pantolonum var ama sadece hobi amaçlı sürüşlerimde kullanıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabi her önüne geldiğim doktor da motor kullanmanın tehlikelerinden bahsedip durdu.
Benim babam doktor, o da sık sık motor kullanmanın tehlikelerinden bahseder. Babamın arkadaşları da aynı şekilde. Meslek hayatlarında çokça görüyorlar acile gelen motor kazası vakalarını. Babam hiç çekinmeden baştan sona tıp fakültesinden mezun olduğu günden bu güne kadar gördüğü tüm motor kazası vakalarını tek nefeste anlatabilir o derece. Hatta akciğer nakli gereken hastalarda nakledilen akciğerin sağlıklı işleyebilmesi için mümkün mertebe genç veyahut kondisyonu yüksek vücutlardan elde edilmesi gerekir, haliyle eceliyle vefat edenler de genellikle yaşlı ve hasta olduğundan akciğer donörü olamıyorlar, doktorlar da en çok akciğer aldıkları donörlerin motorcular ve vücut geliştiricileri olduklarını söylerler.
 
Son düzenleme:
Katılım
23 May 2011
Mesajlar
1,293
500 bin kere yazdık
yine yazıyoruz.
Sapaklarda ve kavşaklarda
ve bağlantı noktalarında
asla
ama
asla
araçlara aynı hizada gitme.
distans mesafesi bırak.

Bu kadar uyarıya rağmen hala araçlarla aynı hizada gitme oranı % 90.
 
Katılım
18 May 2016
Mesajlar
1,289
Babam nefes aldıkça bir daha seni motora bindirmem dedi. Annem ise şaşırtıcı bir şekilde ikidir bir şey demiyor fakat acı çektiğini fark ediyorum. Tabi her önüne geldiğim doktor da motor kullanmanın tehlikelerinden bahsedip durdu.
Şimdi emin ol fiziksel olarak acı çekmese bile ruhen çok acı çekiyorlardır. Doktorlar bire bir olduğunda söyleseler daha iyi olurdu. Annenin babanın yanında söyleyip insanların daha çok acı çekmesine sebep olur. Benim doktor eşime, kocan yaşayan bir ölü dedi :) hiç denir mi bu sözler. Benim kırıklar büyük damarların ve sinirlerin ayaklara giden yerinde olduğu için, kemiklerin her an onları kesme ihtimali vardı. Şükür sende bu yokmuş. Tereddüdün varsa binme motora. Aileni de üzme. Zaten çok üzülüyorlardır. Seni kaybetselerdi (Allah esirgesin), sonraki yaşamlarında bir ölüden farksız yaşarlardı. Evlat acısı çok fena bir şey. Üzme garipleri ne diyorlarsa yap.
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Tekrardan tesekkurler herkese.

Soylenen seylere kesinlikle katiliyorum. En basit sekilde insan olarak bir hata yaptim. Ilerisi icin de kesinlikle ders almak veya farkli bakmak icin soylenenler yardimci oluyor. Bu yuzden yine tesekkur ederim.

Dikkatimi ceken birkac noktaya da birkac yorum yapmak istiyorum:
fotolardan göründüğü kadarıyla 150 200binliaralık işi var.
Parcalar en az 350 bin TL, iscilik ise 50 bin TL tutacak gibi duruyor. Yamulan gidon ve kirilan on disk ABS cemberi disinda cogu hasar plastik. Yedek parcalar gercekten cok pahali. Sansima karsida kasko var ve isim daha kisa surede hallolacak gibi.
emniyet şeridinde 80le gitmeyin ben de kullanıyorum ama 80le gitmeye de gerek yok zaten emniyet şeridinde gitme sebebim trafiğin durma noktasına gelmesi oluyor
Kendimi hakli cikarmak icin yazmiyorum fakat kaza yaptigim yoldaki hiz siniri 130. Trafik de bir azalip bir artiyordu. Yanlis hatirlamiyorsam kaza yaptigim noktada o an trafik yavaslamaya basliyordu ancak durma noktasina gelmiyordu. Belki de en yavas noktadaki hiz 40-50 km/h hizlardaydi. Yine soyluyorum: Kusur oranim %25 olsa da kendi sagligim icin kesinlikle yapmamam gereken bir hata yaptim. Bu davranisi yapmamam gerektiginin de bilincindeydim fakat o gun o an mutlu ve rahat oldugumdan bunu hic dusunmedim.

Ilk kazamda durum tam tersi idi. Moralim bozukken yoldan cikmistim. O kazadan sonra bir daha kendimi kotu hissettigim vakitler ne araba ne de motor kullandim. Ancak tam tersi olan bu durumda de risk yonetimimin dustugunun yeni farkina variyorum. Hepimiz havanin guzel oldugu bir hafta sonu virajli yollarda sapitip sinirlari zorlamisizdir. Benzer bir durumu da riskin daha yuksek oldugu sehir icinde yasadim ben.
600 promil alkollü, ehliyetsiz, kırmızı yandıktan 4 saniye sonra 130 km ile bir araç dalıp biçti bizi
Ayni olay arabayla da olabilir. Tabi arabada yaralanma olasiliginiz daha dusuk ama yine de hastanelik olmaniz olasi. Ama araba ile yapsaniz size kimse artik araba kullanma demez. Isin icine motosiklet girince insanlar birden ilk is motosikleti suclamaya basliyorlar. Tam olarak haksiz degiller tabi, koruyucu elementler motosiklette daha dusuk. Ancak verilen tepki kesinlikle orantisal olmuyor.
motosiklet botu ve pantolonu kullanan çok nadir, bu kaza ve nispeten hafif olan sonucu da en çok ihmal edilen bu ekipmanların ne kadar gerekli olabileceğini göstermiş
Kesinlikle. Ben de ilk basladigimda kisa botlari tercih ediyordum. Fakat internette gorduklerimden/okuduklarimdan sonra uzun cizme tipi botlara gecis yaptim. Hem zaten bu botlar yagmur gecirmeme konusunda kesinlikle cok daha iyiler; Kisalarin pacalarindan su giriyor. Alakasiz olacak ama ben daha once duz yolda yururken yamuk bastigimdan ayagimi burkmustum. 1 hafta yuruyemedim sonrasinda. Bu kadar basit bir olay bile ayagi kullanilamaz hale getirirken spor ayakkabi ile motora binmeyi hayal bile edemiyorum.

Ayagimin sikistigi yerin ve seklin fotografi veya videosu olmadigindan gosteremiyorum fakat gosterebilseydim botun ne kadar onemli oldugunu herkes anlardi. Sadece yururken bukulmesi icin ayagin ustunde bilerek esneyen yapida yapilmis kisim yuzunden kirik ve cikiklarim olustu. Ona da yapacak bir sey yok.
Tabi ki motosiklet pantolonlarının her ne kadar görünüş olarak günlük olarak giydiğimiz kumaş veya kot pantolonlarla birebir aynı görünen modelleri olsa da iş ortamında veya sosyal ortamda giyilmesi çok konforsuz
Ben ise ve sosyal ortamlara hep o botlarla ve pantolonlarla gittim. Gidince degistirmek bir yana, pantolondaki korumalari cikarmadim bile. Her ne kadar normal kiyafet gibi gozukseler de disaridan dizimin altinda bir cikinti ve pacalarimi ustune cekerek gizledigim kaba bir bot giydigim belli oluyordu. Ikisi de bana tam oturdugundan benim konforumu simdiye kadar hic etkilemediler. Disaridan bakanlar bu cocuk ne giyiyor boyle diye illa ki dusunmuslerdir tabi. Ancak tekrar yuruyebilecek olmayi kesinlikle ona tercih ederim.

Kiyafet degistirmeyi tercih edenler icin ise bu surec gercekten iskence dediginiz gibi.
Benim babam doktor, o da sık sık motor kullanmanın tehlikelerinden bahseder
Isin komigi, bir radyolog ultrason cekerken abartisiz 20 dakika kadar motosiklet soyle boyle tehlikeli. Araba bile cok tehlikeli ama insanimiz olmeye calisircasina suruyor diye yakindi. Benim de birakmam icin bir ton nasihatta bulundu. Ama yan odasindaki baska bir doktor yanimiza sonuclari ogrenmek icin geldiginden kendisinin Hayabusa kullandigini soyledi. Anladigim kadariyla yakin ahbaplar ama birinin sozu digerine gecmiyor gibi 😄.
Şimdi emin ol fiziksel olarak acı çekmese bile ruhen çok acı çekiyorlardır. Doktorlar bire bir olduğunda söyleseler daha iyi olurdu. Annenin babanın yanında söyleyip insanların daha çok acı çekmesine sebep olur.
Evet, dogru soyluyorsunuz. Ben de biraz kendimi bu yuzden sucluyorum. Fakat kendim ile alakali bir kararin sonucunda aci bile verse yanimda olmayi seciyorlar. Bu yine de kimsenin sizin ustunuzde soz hakki olmasina sebep olmaz. Tamam motoru birakabilirim ama omur boyu yanimdan gecen her motorcuya ic cekersem beni kim dusunecek? Ikisi arasinda bir denge kurmam gerekiyor gibi. Kesinlikle ne kendime ne de aileme zulmetmek istemiyorum. Digerlerinin de dedigi gibi bir sure dusunmek en iyisi olacak gibi.
Bu kadar uyarıya rağmen hala araçlarla aynı hizada gitme oranı % 90.
Bir musibet bin nasihatten iyidir demekten baska carem yok su an maalesef. Haklisiniz.
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
geçmiş olsun, bu kazada sizde kusur var elbet fakat şöyle düşünelim; şans eseri hiç kusurunuz olmadığı bir anda bir başka sürücünün kusuru yüzünden daha ölümcül bir kaza geçirebilirdiniz ve babanız yine aynı şekilde sizi motordan uzaklaştırmak isteyebilirdi, bu ayrı bir konu..

bir şeyi merak ettim, o yol ayrımına girerken mutlaka tedirgin olmuşsunuzdur, mutlaka önünüze birinin atlayacağını düşünmüşsünüzdür, bunu bildiğiniz halde böyle basit bir hataya sizi ney düşürdü? çünkü o yol ayrımında yavaşlayıp riski atlattıktan sonra hızlı gitmeye devam etseydiniz tahminimce en fazla bir kaç saniye kaybedecektiniz, sinir bozucu bir durum, bir kaç saniye için böyle bir riske çok fazla sürücü giriyor.

gaza gelip aralardan geçerken kaza yapsaydınız bu kadar sinir bozucu olmazdı bence, teker yaparken kaza yapsaydınız apaçiliği tutmuş derdik, kanı hızlı akıyor vs yani her türlü kulp uydurulur ama bu kaza olmamalı. (pek haddim değil ama galiba ben fırça atıyorum şu anda)

neyse artık, annen baban şu anda sinirli ve her şeyi söyleyebilirler ama sen yine de motoru bırakmayacaksın, artık bir kez motorcu oldun, ölmek var dönmek yok, o iş geçti artık, motoru bırakamazsın. (kaza yapan arkadaşlara hep aynı şakayı yapıyorum ben)

geçmiş olsun, ben de ölümcül bir kaza yaptım bu arada, önce kamyonun sonra da arabanın çarpmasıyla motorun üzerinden fırlayıp asfalta kafa üstü iniş yapıp biraz takla attım ve biraz sürüklendim, kaza sonrası E-5 de arkadan gelen arabalar beni ezmesin diye sol ayağımla kalkıp tek ayakla yol kenarına attım kendimi çünkü sağ ayağım kırılmış ve dizimde çapraz bağımda kopmuştu.

78gbirl.jpg
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
geçmiş olsun, bu kazada sizde kusur var elbet fakat şöyle düşünelim; şans eseri hiç kusurunuz olmadığı bir anda bir başka sürücünün kusuru yüzünden daha ölümcül bir kaza geçirebilirdiniz ve babanız yine aynı şekilde sizi motordan uzaklaştırmak isteyebilirdi, bu ayrı bir konu..

bir şeyi merak ettim, o yol ayrımına girerken mutlaka tedirgin olmuşsunuzdur, mutlaka önünüze birinin atlayacağını düşünmüşsünüzdür, bunu bildiğiniz halde böyle basit bir hataya sizi ney düşürdü? çünkü o yol ayrımında yavaşlayıp riski atlattıktan sonra hızlı gitmeye devam etseydiniz tahminimce en fazla bir kaç saniye kaybedecektiniz, sinir bozucu bir durum, bir kaç saniye için böyle bir riske çok fazla sürücü giriyor.

gaza gelip aralardan geçerken kaza yapsaydınız bu kadar sinir bozucu olmazdı bence, teker yaparken kaza yapsaydınız apaçiliği tutmuş derdik, kanı hızlı akıyor vs yani her türlü kulp uydurulur ama bu kaza olmamalı. (pek haddim değil ama galiba ben fırça atıyorum şu anda)

neyse artık, annen baban şu anda sinirli ve her şeyi söyleyebilirler ama sen yine de motoru bırakmayacaksın, artık bir kez motorcu oldun, ölmek var dönmek yok, o iş geçti artık, motoru bırakamazsın. (kaza yapan arkadaşlara hep aynı şakayı yapıyorum ben)

geçmiş olsun, ben de ölümcül bir kaza yaptım bu arada, önce kamyonun sonra da arabanın çarpmasıyla motorun üzerinden fırlayıp asfalta kafa üstü iniş yapıp biraz takla attım ve biraz sürüklendim, kaza sonrası E-5 de arkadan gelen arabalar beni ezmesin diye sol ayağımla kalkıp tek ayakla yol kenarına attım kendimi çünkü sağ ayağım kırılmış ve dizimde çapraz bağımda kopmuştu.

78gbirl.jpg
Size de çok geçmiş olsun. Ben de korkudan kendimi yolun kenarını attım ilk hamle olarak.

Ya aslında daha önce dediğim gibi, o gün dikkatsiz olmam biraz sebepsiz. Herhangi bir özel durum olmasa da o gün keyifliydim. İşten çıktıktan sonra yakındaki avm'de biraz oyalanmıştım. Dolayısıyla trafik de azalmaya başlamıştı. Üstüne bir de rüzgar o gün azdı. Rüzgar az olduğundan 3 silindirin tınısı kulağıma çok tatlı gelmeye başlamıştı. Bu durumda doğal olarak ortalama hızım biraz artmış ve dikkat etmem gereken araba sayısı da azalmıştı.

Kazadan hemen önce de interkomdan sevdiğim bir müzik çalmaya başlamıştı. Yani durumum öyle iyiydi ki yerde kaymaya başlayıp dubayı görene kadar yüzümde gülümseme vardı. Hayat birden güzel yanını gösterip beni rahatlattı fakat tam bunun ortasında şanssızlıkla karşıladı. O gün bu kadar şey denk gelip beni keyiflendirmese o hatayı yapmayacaktım belki de. Açıklama olarak ancak bunu sunabilirim belki. Mobese görüntülerini inceleme şansım olursa belki o zaman daha detaylı bir resim ortaya çıkar gibi.
 
Katılım
7 May 2024
Mesajlar
1,818
Motosikleti
cbf 150
Tekrardan tesekkurler herkese.

Soylenen seylere kesinlikle katiliyorum. En basit sekilde insan olarak bir hata yaptim. Ilerisi icin de kesinlikle ders almak veya farkli bakmak icin soylenenler yardimci oluyor. Bu yuzden yine tesekkur ederim.

Dikkatimi ceken birkac noktaya da birkac yorum yapmak istiyorum:

Parcalar en az 350 bin TL, iscilik ise 50 bin TL tutacak gibi duruyor. Yamulan gidon ve kirilan on disk ABS cemberi disinda cogu hasar plastik. Yedek parcalar gercekten cok pahali. Sansima karsida kasko var ve isim daha kisa surede hallolacak gibi.

Kendimi hakli cikarmak icin yazmiyorum fakat kaza yaptigim yoldaki hiz siniri 130. Trafik de bir azalip bir artiyordu. Yanlis hatirlamiyorsam kaza yaptigim noktada o an trafik yavaslamaya basliyordu ancak durma noktasina gelmiyordu. Belki de en yavas noktadaki hiz 40-50 km/h hizlardaydi. Yine soyluyorum: Kusur oranim %25 olsa da kendi sagligim icin kesinlikle yapmamam gereken bir hata yaptim. Bu davranisi yapmamam gerektiginin de bilincindeydim fakat o gun o an mutlu ve rahat oldugumdan bunu hic dusunmedim.

Ilk kazamda durum tam tersi idi. Moralim bozukken yoldan cikmistim. O kazadan sonra bir daha kendimi kotu hissettigim vakitler ne araba ne de motor kullandim. Ancak tam tersi olan bu durumda de risk yonetimimin dustugunun yeni farkina variyorum. Hepimiz havanin guzel oldugu bir hafta sonu virajli yollarda sapitip sinirlari zorlamisizdir. Benzer bir durumu da riskin daha yuksek oldugu sehir icinde yasadim ben.

Ayni olay arabayla da olabilir. Tabi arabada yaralanma olasiliginiz daha dusuk ama yine de hastanelik olmaniz olasi. Ama araba ile yapsaniz size kimse artik araba kullanma demez. Isin icine motosiklet girince insanlar birden ilk is motosikleti suclamaya basliyorlar. Tam olarak haksiz degiller tabi, koruyucu elementler motosiklette daha dusuk. Ancak verilen tepki kesinlikle orantisal olmuyor.

Kesinlikle. Ben de ilk basladigimda kisa botlari tercih ediyordum. Fakat internette gorduklerimden/okuduklarimdan sonra uzun cizme tipi botlara gecis yaptim. Hem zaten bu botlar yagmur gecirmeme konusunda kesinlikle cok daha iyiler; Kisalarin pacalarindan su giriyor. Alakasiz olacak ama ben daha once duz yolda yururken yamuk bastigimdan ayagimi burkmustum. 1 hafta yuruyemedim sonrasinda. Bu kadar basit bir olay bile ayagi kullanilamaz hale getirirken spor ayakkabi ile motora binmeyi hayal bile edemiyorum.

Ayagimin sikistigi yerin ve seklin fotografi veya videosu olmadigindan gosteremiyorum fakat gosterebilseydim botun ne kadar onemli oldugunu herkes anlardi. Sadece yururken bukulmesi icin ayagin ustunde bilerek esneyen yapida yapilmis kisim yuzunden kirik ve cikiklarim olustu. Ona da yapacak bir sey yok.

Ben ise ve sosyal ortamlara hep o botlarla ve pantolonlarla gittim. Gidince degistirmek bir yana, pantolondaki korumalari cikarmadim bile. Her ne kadar normal kiyafet gibi gozukseler de disaridan dizimin altinda bir cikinti ve pacalarimi ustune cekerek gizledigim kaba bir bot giydigim belli oluyordu. Ikisi de bana tam oturdugundan benim konforumu simdiye kadar hic etkilemediler. Disaridan bakanlar bu cocuk ne giyiyor boyle diye illa ki dusunmuslerdir tabi. Ancak tekrar yuruyebilecek olmayi kesinlikle ona tercih ederim.

Kiyafet degistirmeyi tercih edenler icin ise bu surec gercekten iskence dediginiz gibi.

Isin komigi, bir radyolog ultrason cekerken abartisiz 20 dakika kadar motosiklet soyle boyle tehlikeli. Araba bile cok tehlikeli ama insanimiz olmeye calisircasina suruyor diye yakindi. Benim de birakmam icin bir ton nasihatta bulundu. Ama yan odasindaki baska bir doktor yanimiza sonuclari ogrenmek icin geldiginden kendisinin Hayabusa kullandigini soyledi. Anladigim kadariyla yakin ahbaplar ama birinin sozu digerine gecmiyor gibi 😄.

Evet, dogru soyluyorsunuz. Ben de biraz kendimi bu yuzden sucluyorum. Fakat kendim ile alakali bir kararin sonucunda aci bile verse yanimda olmayi seciyorlar. Bu yine de kimsenin sizin ustunuzde soz hakki olmasina sebep olmaz. Tamam motoru birakabilirim ama omur boyu yanimdan gecen her motorcuya ic cekersem beni kim dusunecek? Ikisi arasinda bir denge kurmam gerekiyor gibi. Kesinlikle ne kendime ne de aileme zulmetmek istemiyorum. Digerlerinin de dedigi gibi bir sure dusunmek en iyisi olacak gibi.

Bir musibet bin nasihatten iyidir demekten baska carem yok su an maalesef. Haklisiniz.
motor zaten 600 bin birşey 400 bin nasıl çıkarmışlar hasar ulen korlas :)
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
motor zaten 600 bin birşey 400 bin nasıl çıkarmışlar hasar ulen korlas :)
Ben 680'e almıştım. 25 modelleri de en son 780 olmuştu. Şu an 26 modeller 800 olmuş.

Plastikleri inanılmaz pahalı. Hani başka bir yerden kaza yapmış birini bulsam ve onunla sıfır motor alıp arta kalan parçaları satsam kâr ederim, o derece.

Servis olarak da Korlas'a gitmedim ama fiyatları onlar belirliyordur muhtemelen.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
9,928
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben 680'e almıştım. 25 modelleri de en son 780 olmuştu. Şu an 26 modeller 800 olmuş.

Plastikleri inanılmaz pahalı. Hani başka bir yerden kaza yapmış birini bulsam ve onunla sıfır motor alıp arta kalan parçaları satsam kâr ederim, o derece.

Servis olarak da Korlas'a gitmedim ama fiyatları onlar belirliyordur muhtemelen.
Ne parça lazımsa yurt dışından çantaya atıp gelebilecek biri yok mu acaba? Eminim 350k değildir oralarda; mevzubahis tutar 6,7k €. Bu fiyata sıfır motosiklet var orada.
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Ne parça lazımsa yurt dışından çantaya atıp gelebilecek biri yok mu acaba? Eminim 350k değildir oralarda; mevzubahis tutar 6,7k €. Bu fiyata sıfır motosiklet var orada.
Tanıdığım yok maalesef. Ancak masrafların %75'ini karşı tarafın sigortası/kaskosu ödeyeceğinden böyle bir durumda nasıl olur onu bilemedim.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
9,928
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tanıdığım yok maalesef. Ancak masrafların %75'ini karşı tarafın sigortası/kaskosu ödeyeceğinden böyle bir durumda nasıl olur onu bilemedim.
Yani %25'i bile 80 küsur bir şey yapıyor. Çok fazla sanki...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst