Tekrardan tesekkurler herkese.
Soylenen seylere kesinlikle katiliyorum. En basit sekilde insan olarak bir hata yaptim. Ilerisi icin de kesinlikle ders almak veya farkli bakmak icin soylenenler yardimci oluyor. Bu yuzden yine tesekkur ederim.
Dikkatimi ceken birkac noktaya da birkac yorum yapmak istiyorum:
Parcalar en az 350 bin TL, iscilik ise 50 bin TL tutacak gibi duruyor. Yamulan gidon ve kirilan on disk ABS cemberi disinda cogu hasar plastik. Yedek parcalar gercekten cok pahali. Sansima karsida kasko var ve isim daha kisa surede hallolacak gibi.
Kendimi hakli cikarmak icin yazmiyorum fakat kaza yaptigim yoldaki hiz siniri 130. Trafik de bir azalip bir artiyordu. Yanlis hatirlamiyorsam kaza yaptigim noktada o an trafik yavaslamaya basliyordu ancak durma noktasina gelmiyordu. Belki de en yavas noktadaki hiz 40-50 km/h hizlardaydi. Yine soyluyorum: Kusur oranim %25 olsa da kendi sagligim icin kesinlikle yapmamam gereken bir hata yaptim. Bu davranisi yapmamam gerektiginin de bilincindeydim fakat o gun o an mutlu ve rahat oldugumdan bunu hic dusunmedim.
Ilk kazamda durum tam tersi idi. Moralim bozukken yoldan cikmistim. O kazadan sonra bir daha kendimi kotu hissettigim vakitler ne araba ne de motor kullandim. Ancak tam tersi olan bu durumda de risk yonetimimin dustugunun yeni farkina variyorum. Hepimiz havanin guzel oldugu bir hafta sonu virajli yollarda sapitip sinirlari zorlamisizdir. Benzer bir durumu da riskin daha yuksek oldugu sehir icinde yasadim ben.
Ayni olay arabayla da olabilir. Tabi arabada yaralanma olasiliginiz daha dusuk ama yine de hastanelik olmaniz olasi. Ama araba ile yapsaniz size kimse artik araba kullanma demez. Isin icine motosiklet girince insanlar birden ilk is motosikleti suclamaya basliyorlar. Tam olarak haksiz degiller tabi, koruyucu elementler motosiklette daha dusuk. Ancak verilen tepki kesinlikle orantisal olmuyor.
Kesinlikle. Ben de ilk basladigimda kisa botlari tercih ediyordum. Fakat internette gorduklerimden/okuduklarimdan sonra uzun cizme tipi botlara gecis yaptim. Hem zaten bu botlar yagmur gecirmeme konusunda kesinlikle cok daha iyiler; Kisalarin pacalarindan su giriyor. Alakasiz olacak ama ben daha once duz yolda yururken yamuk bastigimdan ayagimi burkmustum. 1 hafta yuruyemedim sonrasinda. Bu kadar basit bir olay bile ayagi kullanilamaz hale getirirken spor ayakkabi ile motora binmeyi hayal bile edemiyorum.
Ayagimin sikistigi yerin ve seklin fotografi veya videosu olmadigindan gosteremiyorum fakat gosterebilseydim botun ne kadar onemli oldugunu herkes anlardi. Sadece yururken bukulmesi icin ayagin ustunde bilerek esneyen yapida yapilmis kisim yuzunden kirik ve cikiklarim olustu. Ona da yapacak bir sey yok.
Ben ise ve sosyal ortamlara hep o botlarla ve pantolonlarla gittim. Gidince degistirmek bir yana, pantolondaki korumalari cikarmadim bile. Her ne kadar normal kiyafet gibi gozukseler de disaridan dizimin altinda bir cikinti ve pacalarimi ustune cekerek gizledigim kaba bir bot giydigim belli oluyordu. Ikisi de bana tam oturdugundan benim konforumu simdiye kadar hic etkilemediler. Disaridan bakanlar bu cocuk ne giyiyor boyle diye illa ki dusunmuslerdir tabi. Ancak tekrar yuruyebilecek olmayi kesinlikle ona tercih ederim.
Kiyafet degistirmeyi tercih edenler icin ise bu surec gercekten iskence dediginiz gibi.
Isin komigi, bir radyolog ultrason cekerken abartisiz 20 dakika kadar motosiklet soyle boyle tehlikeli. Araba bile cok tehlikeli ama insanimiz olmeye calisircasina suruyor diye yakindi. Benim de birakmam icin bir ton nasihatta bulundu. Ama yan odasindaki baska bir doktor yanimiza sonuclari ogrenmek icin geldiginden kendisinin Hayabusa kullandigini soyledi. Anladigim kadariyla yakin ahbaplar ama birinin sozu digerine gecmiyor gibi

.
Evet, dogru soyluyorsunuz. Ben de biraz kendimi bu yuzden sucluyorum. Fakat kendim ile alakali bir kararin sonucunda aci bile verse yanimda olmayi seciyorlar. Bu yine de kimsenin sizin ustunuzde soz hakki olmasina sebep olmaz. Tamam motoru birakabilirim ama omur boyu yanimdan gecen her motorcuya ic cekersem beni kim dusunecek? Ikisi arasinda bir denge kurmam gerekiyor gibi. Kesinlikle ne kendime ne de aileme zulmetmek istemiyorum. Digerlerinin de dedigi gibi bir sure dusunmek en iyisi olacak gibi.
Bir musibet bin nasihatten iyidir demekten baska carem yok su an maalesef. Haklisiniz.