Yüksek Hızdaki Trafik Kazam (RAHATSIZ EDİCİ İÇERİK)

Motosikleti
D400
Çok geçmiş olsun.
emniyet şeridinden gitmeyi artık bir şekilde kabul görüyoruz fakat taralı alan kısmı çok sıkıntı, yanlış anlamayın tüm suçu size yüklemiyorum fakat 30 dakikalık bir sürüşte taralı alana sağdan bodozlama giren en az 3 sürücü görüyorken izmirde, siz istanbulda nasıl cesaret ediyorsunuz anlam veremıyorum.

ucuz atlatmışsınız diyelim.

Motosikleti
1190 ADV
Geçmiş olsun, sende ciddi bir sorun olmaması işin sevindirici tarafı.

Olayın üzerinden biraz daha geçsin, sen tamamen iyileş, motorun tamir olsun falan. Sonrasında değerlendirirsin tamam mı devam mı :)

Motosikleti
Arora kasırga
Geçmiş olsun.
Önüm açık değilse,tali yol/adacık/yol ayrımı vb. alengirli bı düzenek varsa 40 km hızı aşmam.
Bi kere onun golünü yedim,az daha kafam halk otobüsü tekerinin altında kalıyordu.
Daha tövbe.

Motosikleti
cbf 150
Önce ne konuda eksiksin onu bilmen gerekli, bu bir ders niteliğinde bir kaza.

1. kurallara uymamışsın, sapaklarda taralı bölgeden gitmek en tehlikeli sürüş hatalarından biridir. Motorun durmaz,seni görmezler.

2. Gece motor kullanmak ekstra bir risktir.

3. hızlı gidiyorsun,trafiğin akış hızına göre konumlanman lazım.

4. yol ve davranış okumayı öğrenmemişsin.

Senin yerinde olsam motoru bir süre rutinimden çıkartıp eğitime para yatırırdım. bir sürü sürüş akedemisi var onlara üye ol. keyifle bu sanatı öğren.

Geçen senede kaza yapmışsın buda 2. olmuş canlarını harcıyorsun.

Motorun sigortası varsa yaptır yoksada fotolardan göründüğü kadarıyla 150 200binliaralık işi var. zamanla yaptırırsın ama paranı dediğim gibi eğitime harca 200 bin eğitime verirsen hayatının sonuna kadar teşekkür edersin eğitmene.

Geçmiş olsun. Tekrarını yaşatmasın.

Fizik tedavi görürken, kalça protezli bir amca da benle birlikte fizik tedavi görüyordu. Konuştuk. Nasıl oldu dedim. Sorma dedi. 20-30 hızla giderken düştüm dedi. Geçen sene 120km hız ile giderken motordan uçtum çizik bile olmadı dedi. Yazık olmuş dedim.

Seni Allah esirgemiş. Motordan düştüğünde hızın hiç bir önemi yok. Betona bariyere veya çok sert bir yüzeye çarpmadığın sürece. Zaten bunlardan birine çarptığında burada konuşuyor olmayız. Bir anlık gaflet insanı yoldan çıkarıyor. Motor cambazı da olsan sen hata yapmasan bile bir başkası hata yapıp hayatını karartıyor. Ben bir an görünmez olduğumu unuttum. Çok pahalı ödedim.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Çok geçmiş olsun.

Her kaza veya kaza tehlikesinde mutlaka kendinde de hata bulmalısın ki gelişebilesin. Sevindirici ki kendi hatalarının da farkındasın. Bulunduğun ilde iyi bir eğitmenden eğitim alırsan çok rahtlarsın. İleride motosiklete dönüş konusunda karar vermene çok yardımcı olacaktır.

İstanbul da Eğitmen konusunda destek olabilirim. Düşünürsen özelden ulaşabilirsin.

Geçmiş olsun. Tekrarını yaşatmasın.

Fizik tedavi görürken, kalça protezli bir amca da benle birlikte fizik tedavi görüyordu. Konuştuk. Nasıl oldu dedim. Sorma dedi. 20-30 hızla giderken düştüm dedi. Geçen sene 120km hız ile giderken motordan uçtum çizik bile olmadı dedi. Yazık olmuş dedim.

Seni Allah esirgemiş. Motordan düştüğünde hızın hiç bir önemi yok. Betona bariyere veya çok sert bir yüzeye çarpmadığın sürece. Zaten bunlardan birine çarptığında burada konuşuyor olmayız. Bir anlık gaflet insanı yoldan çıkarıyor. Motor cambazı da olsan sen hata yapmasan bile bir başkası hata yapıp hayatını karartıyor. Ben bir an görünmez olduğumu unuttum. Çok pahalı ödedim.
Kesinlikle. Hızdan önemlisi ne olduğu. Orası da artık nasip. Ekipmanları giydikten sonra yapacak bir şey yok.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda şifa bulmanız dileğiyle. Acı da zevk gibi insanın doğasında var. Kazada da olur bir yakınını kaybederek de. Önemli olan bu durumla nasıl ve ne kadar barışık olabildiğin.

Ben kendimce şehir içinde motosiklet kullanmamak gibi bir çözüm ürettim. Motosiklet benim için bir hobi aracı. Ulaşım aracı olarak kullandığım zaman yoğun trafikte ne kadar önlem alsam da elbet bu da olur mu dediğim şeyler hep başıma geldi. Eğitim de almış birisiyim ama inanın eğitim sadece sizin davranışlarınızı ve kararlarınızı etkiler. Sigara yakarken direksiyonu bıraktığı için önüne atlayan bir arabayı eğitimle durduramazsın.

Devam edip etmeme kısmında sizin risk mekanizmanın devreye giriyor. Ben bu riski almak istiyor muyum, ne kadar riske katlanabilirim sorusunu kendinize sormalısınız. Kimisi omurgasındaki platinlerle arjantine gider kimisi motorun koruma demiri çizildiği için motoru çöpe atar. Eğer bu riski almak aklınıza yatıyorsa devam etmelisiniz. Hayat zor bir mücadele, etrafınızdaki riskleri hesaplamayı deneyin ve vicdanınıza bu durumu kendinizi kandırmadan kabul ettirirseniz motosiklet sürmek sizin için en uygunu olacaktır.

Tedbirli yaşamakla korkak olmak arasında ince bir çizgi var. Kendinizi tedbirli olma çizgisinden öteye konumlandırmayın. 60 yaşında torunlarınıza anlatacak hikayeniz olmaması hiç var olmamış olmakla neredeyse aynı şeydir.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çok geçmiş olsun...

Bugüne kadar hiç kaza yapmadım ama yaparsam nasıl devam ederim diye çok düşündüm. Buradan yazmak kolay tabii ama bu çok kişisel bir süreç. Her bünye aynı tepkiyi vermiyor.

Umarım kendin için en iyi kararı verirsin...

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Herkese çok teşekkür ederim.

Eğitim kısmını uzun bir süredir planlıyordum fakat kapalı alan hakimiyet eğitiminden sonra bir türlü ikinci adımı atamamıştım. Kesinlikle geri dönersem ilk yapmam gereken şeylerden biri de o olacaktır.

Denilenleri dinliyorum. Bu olay beni olgunlaştırdı mı diye kendime ciddi ciddi de sormam gerekiyor sanırım. Acele etmemek de bunun ilk adımı olacak muhtemelen. Teşekkürler.

Geçmiş olsun anladığım kadarıyla yine aniden karar değiştiren sürücü kurbanı olmuşsunuz. Yine deme sebebim kendi etrafımda olmasa da çoğu zaman kazalarda sinyal vermeyen aniden şerit değiştiren motorsiklet veya araba sürücüsü oluyor. Siz motorsiklete tekrar dönüş yapacaksanız emniyet şeridinde 80le gitmeyin ben de kullanıyorum ama 80le gitmeye de gerek yok zaten emniyet şeridinde gitme sebebim trafiğin durma noktasına gelmesi oluyor yoksa yavaş akan trafikte bile şeritte gitmeyi tercih ederim. Her motora bindiğim seferde, motor gidiyor diye gereksiz hız yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Motosikleti
cbf 150
bu ani sapağa girmelerin bir büyük nedenide yeni nesil GPSler telefonlardaki. Bazen şebeke değiştirirken takılmaları oluyor ve son anda dönüş gösteriyorlar millete konsantirasoynunu yitirip ona bakıp dönüyor gözleri birşey görmüyor.

Arabalarda bence sertifikasyondan geçmiş gps sistemleri olmalı.

Motosikleti
2024 Duke390
Büyük geçmiş olsun en kısa sürede iyileşlemene bak. Allah daha beterinden korusun

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
bu ani sapağa girmelerin bir büyük nedenide yeni nesil GPSler telefonlardaki. Bazen şebeke değiştirirken takılmaları oluyor ve son anda dönüş gösteriyorlar millete konsantirasoynunu yitirip ona bakıp dönüyor gözleri birşey görmüyor.

Arabalarda bence sertifikasyondan geçmiş gps sistemleri olmalı.
Bir de sesli uyarı ile görsel uyarı senkronu da kaçıyor, kafa karıştırabiliyor. Ben sesli uyarıları kapatıyorum navigasyonda, sadece görsele göre gidiyorum. Bu şekilde yapmaya başladığımdan beri hiç hatalı sapma yapmadım. (Önceden bakıyorsunuz, diyagramları takip ediyorsunuz...)

Kazaların %90 sebebi elinde telefonla araç kullananlar, telefona baktıkları anda beyinleri araç kullanma modundan çıkıyor, sonrasında kaza olmazsa mucize aslında...

2022'de Mecidiyeköy'den Atatürk Havalimanı istikametine giderken %100 kusurlu bir araç benim şeridime girip beni arabanın C sütunu ile bariyer arasında sıkıştırmıştı. Tipik sol şerit tıkanır, orta şeride direksiyon kırılır, ortadakiler de sağa geçmeye çalışır hadisesi yüzünden bir anda kaza oluvermişti. NC'nin nefret ettiğim amortisör çalışamama aralığı yüzünden yol kenarındaki asfalt olmayan girinti çıkıntıya girince NC'nin kafa dalma yapıp amortisör geri tepince kafamı gidon üzerindeki telefon barına çarpmış ve dengemi kaybederek yere düşmüştüm. Ayak parmağım da kırılmıştı. Yoksa senkron biçimde araba ile bariyer arasında üsturuplu olarak sıkışıp padoka alınmış vaziyette kalabilirdim, neyse.

Kasko tamir yedek parça bekleme(3 ay 2021 model NC'nin parçasını bekledim, evet) sonrası motora tekrar kavuştum. Tam bir sene sonra, 2023'te aynı tarihte bu sefer park halinde öndeki araç geri geri gelip çarptı ve ön far + ön çamurluk çatladı.

Honda servisi motoru gördüğünde "abi tam bir sene arayla kaza yapmayı nasıl becerdin?" diye trajikomik biçimde sormuştu. O saatten sonra NC benim için bitmişti.

Sonrasında Tiger 900 GT Pro aldım ve 1,5 yıldır onunla hayatıma devam ediyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
En son 3 sene önce kaza yaptığımda 3 hafta boyunca sol dizim ve sağ elim çalışmadı desek yeridir. Motoru geçtim, bekar ve yalnız yaşayan biri olarak gündelik işlerimi bile yapamıyordum. 3 Hafta sonunda düzeldiğimi hissedince motosikletime bindiğimde korkmuştum ve sanki çok başka bir motor sürüyormuşum hissi vardı. Bir iki gün kısa mesafe sürdükten sonra o hafta sonu uzun yola çıkmıştım ve korkumu atmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar