yüksek hızda makas atmak

Selam beyler, az önce eve gelirken duke 250 motorum ile köprü çıkışı 110 civarı hızla ilerliyodum ki yanımdan artçısıyla mt25 li bi arkadaş tahmini 140kmh gibi bir hızla makas atarak ilerledi gitti, benim merak ettiğim o hızda nasıl bu kadar rahat makas atabildiği üstelik 250cc bir motorda ve artçısıyla. yani jiroskop etkisinden o hızlarda kontra vermek oldukça güç istiyor ve ardı ardına bu kadar sık aralıklarla slalom yapmasına şaşırdım açıkçası, virajda yakaladım daha temkinliydi yatarken ama sapakta ayrıldığımızdan tanışıp soramadım. sizce ne yapmalı tem e çıkıp bunu çalışmalı mıyım bi tekniği var mıdır bu işin?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nasil mi o hızda o kadar rahat makas atabiliyor? Yuksek risk alarak, en ufak bir problem de basina gelecekleri dusunmeyerek, kendisini ve artcisini icine attigi tehlikenin farkinda olmayarak tabii ki...

Motosikletten zevk almak icin viraj calismanizi oneririm. Makas atmak zevkli olabilir ancak riski zevkine degmez emin olun...

bu nasıl bir pişkinlik yahu , birini görmüş imrenmiş nasıl makas atarım diye soruyor , engellerden kaçış manevrasını hiç mi merak etmedin ? tabi öncelik makasta..

Son düzenleme:
hemen gömmeyin adamı. tekrar okuyun. arkadaşın değinmek istediği konu yüksek süratte kontra vermek güçleşiyor ama mt25 li adam nasıl oluyor da rahat kontra vererek makas atıyor. yani bir nevi sürüş tekniği sorusu. hatta risk altındayken hayat kurtaricı hamle bile olabilir.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bilgim olmadan fikir sahibi olamak istemem ama eğer artçı ile sürücü senkron hareket ederlerse ağırlıklarını cayroskopik midir nedir o etkiyi yenmek için kullanmış olabilirler mi ?

hemen gömmeyin adamı. tekrar okuyun. arkadaşın değinmek istediği konu yüksek süratte kontra vermek güçleşiyor ama mt25 li adam nasıl oluyor da rahat kontra vererek makas atıyor. yani bir nevi sürüş tekniği sorusu. hatta risk altındayken hayat kurtaricı hamle bile olabilir.

biraderim tekrar okuyunca sence orada sorulan şey değişecek mi ? adam konuyu tem de makas çalışması yapsam mı diye bağlamış :) ayrıca yüksek hızda gidonu yarım milimetre oynatsan rahatlıkla bir yöne sonra diğer yöne kontra basarsın hiç zor değil , tekerleklerin jiroskopik etkisi sen müdahale etmediğin sürece motoru dik tutar , istersen 500 le git gidona en küçük müdahale yahut vücudunla yapacağın bir etki yön değiştirmeye yeterlidir...düşük hız ile yüksek hız arasındaki tek fark dönüş çapıdır..

Hayallerine daha çabuk kavuşmak için...
GZAXdr.png

Tabi şanslıysa

Motosikleti
D400
maşallah forum da bekçi kaynıyor, hemen saldırmaya calısıyorsunuz.

Selam beyler, az önce eve gelirken duke 250 motorum ile köprü çıkışı 110 civarı hızla ilerliyodum ki yanımdan artçısıyla mt25 li bi arkadaş tahmini 140kmh gibi bir hızla makas atarak ilerledi gitti, benim merak ettiğim o hızda nasıl bu kadar rahat makas atabildiği üstelik 250cc bir motorda ve artçısıyla. yani jiroskop etkisinden o hızlarda kontra vermek oldukça güç istiyor ve ardı ardına bu kadar sık aralıklarla slalom yapmasına şaşırdım açıkçası, virajda yakaladım daha temkinliydi yatarken ama sapakta ayrıldığımızdan tanışıp soramadım. sizce ne yapmalı tem e çıkıp bunu çalışmalı mıyım bi tekniği var mıdır bu işin?

tekniği elbet vardır ama yapılması mantıklı mı onu sorgulaman lazım. araba makas atarken kücük bir yeri sürtse diğer araclara sıkıntı olmaz ama sen sürttüğün anda ölebilirsin.

Uslu uslu sürmek en temizi.

Yüksek süratlerde kontra vermek o kadar da zor değil. belki senin gidonun küçük olduğu için belli bir süratten sonra kontrayı zorlaştırıyor olabilir

Mersin İl Temsilcisi
Şehirden uzak, köy-kasaba-yayla yollarında sakin sakün viraj çalışmak benim meditasyonum..
Kalabalık trafikte makas, hem yorucu, hem başkasının kanına girmek adına vicdanen sorumluluk, hem de ciddi kural ihlali..

Gece 01:20 den bahsediyorsun,

Belki bir iki duble sallamış sonrada kendini makasa sarmış olabilir..

Güzelim forumu bu tipler dumur bir hale sokuyor , yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar abilerimiz oldukca fazlalar hepsi sağolsunlar düşüncemiz yanlış bile olsa bir şekilde tatlı bir dille uyarıp doğruyu gösteriyorlar . Tabi sepetteki yumurtalar herzaman aynı değil , foruma 50 kere girip hiç üşenmeyip kimi nasıl gömerim ezerim tiplerde var , allah affetsin acınası haldeler . iyi forumlar

selam beyler soruma güzel yanıtların yanında gereksiz tepkiler de aldım asıl sormak istediğim bu işin tekniğiydi, öyle anlar oluyor ki gerçekten güvenlik için bile gerekebiliyor bu durum, amacım apaçilik vs. değil şehir içinde yaşıyorum ve yüksek hızda ardı ardına zıt yönlü kontra vermeye çalıştığımda motorun yüksek direnciyle karşılaşmış biri olarak bu işin farklı bir tekniği var mı onu sorumuştum aslında. evet anlık sağa sola kaçabiliyoruz 140+ hızlarda ama sürekli ve kısa aralıklı zigzag çizmek şerit değiştirmek nasıl bu kadar kolay bu arkadaşlar için?

^Korkanın cocugu olmaz yapıştır asıl zevk 200den sonra başlıyor :cat: Birazda şey gibi düşün doğal seçilim beceremezsen elenirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar