Yollardaki ilk YBR 250... Benim ki...

cbf 250 : 22 ps
ybr 250: 21 hp
:cherry:

1 hm farkın enjeksiyonlu bir motora fark atacagına inanmıyorum :cat:
beyazs
Bu arada 4. senenin bitiminden itibaren kàra geçmiş oluyorsunuz.Tabi ufak parça degişiklikleride olucaktır elbet honda paça konusunda hiç cimri degil ordanda biraz kàr yaparsınız:)

Birinci olarak benim kafadansın ;) , şimdiye kadar aldığım 4 motorun 3 ünü sıfır aldım. Sebebi gayet açık makine gözünü bende açsın ve gönül rahatlığıyla, şimdiye kadar zorlanmamış olduğunu bilerek sürmek bana haz veriyor. Ayrıca motorun rodaj aşamasını bazıları sevmez ve sıkıcı bulur ama ben çok seviyorum :eek: ;
İkinci olarak hocam ne yaptın sen ya (madem ulaşamıyoruz karalama çalışmalarına başlayalım) o paraya gıcır gıcır cbf500 alınırdı :-( :eek: ...
Şaka bir yana motor gerçekten güzel aklıma takılan bir şey var
8000 9000 devirlere kadar cikan bir motorun yagi nasil 10000 km de bir degisiyor
Bende merak ettim doğrusu. tekerlerin yere sağlam bassın. güle güle kullan...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsuN kazasız sürüşler dilerim

Öncelikle beyazs kardeşimize hayırlı olsun !

Sonrasında aldığı motorun sevincini paylaşmak için açılan bir başlığa ipe sapa gelmez mesajlar atanlara Allah(CC) akıl fikir versin.

Son olarak ta, PS ve HP meselesine bir açıklık : ikiside "beygir gücü" tabirinin başka lisanlarda ifadesidir ve aynı anlama gelir. Almanca PS ( Pferdestarke ) ve ingilizce HP ( horse power )

Fark hangi norma göre ölçüm yapıldığından gelir ( DIN ve SAE ) nasıl ifade edildiğinden değil.

levet abi hp ps farklıdır.

sitemizden alıntılar:
komtan

next

hadi komtan ve next birşey bilmiyor diyelim

almanya yamaha (r1)

tr yamaha (r1)

aynı motorların güçleri almanyada ps türikyede ise hp olarak verilmiş

görüldügü gibi 180 ps= 189 hp

yani hp ve ps aynı degildirr

Son düzenleme:
Elintçiğim onlar yanlış yazmışlar

HP ve PS aynı şeydir. Genelde yanında parantez içinde ( DIN ) veya (SAE) diye belirtilir.

Bu ikisinin bu şekilde farklı imiş gibi değerlendirilmesinin sebebi Amerikalıların ve ingilizlerin hep SAE normunu kullanıp, bu ibareyi de kendi lisanı ile HP diye yazmaları...

Aynı şekilde Almanlar da (DIN) kullanıp PS diye belirtirler.

Ancak ben eğer ölçümü ( DIN ) normunda yapıp ingilizce bir broşür hazırlarsam, bu durumda HP diye belirtmem gerekir. Tabii her koşulda yanına hangi norma göre belirlendiğini iletmek lazım.

180 HP ( DIN ) = 180 PS ( DIN ) tir. Ancak,
180 PS ( SAE ) = 189 HP ( DIN ) veya 189 PS ( DIN ) olabilir. Eğer yukardaki hesap bu neticeyi veriyorsa tabii :)

Yukarıda bu tür ifadeler yazan arkadaşlar, ya eksik yazmışlar ya da bilmiyorlar. Diğer yandan Almanyada sadece DIN kullanılır, Türkiyede ise bi şekilde en yüksek değere ulaşan garip bir değer verilir :)

Son düzenleme:
valla ben komtan'nın yazısına bakıp cevap yazmıştım. sen haklıysan pardon.
kaynak bozuk çıktı::evil::::evil::::angry2::::angry2:: ::rantinp: ::rantinp:

hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız valla hocam tum motosıklet camıası sizi bekliyordu alan ılk kısıyı:)

Şu, HP-PS konusuyla ilgili birşey söylemek istiyorum.Bildiğim kadarıyla ikiside aynı anlama geliyor, sadece HP ingilizce PS ise almanca Beygir Gücü demek.Sizlere bilgi vermek için yazmıyorum yanlış anlamayın, sadece bildiğimi söylemek istedim.

Arkadaslar sıkı durun.. Motora 1925 YTL kasko bedeli cıktı... obaareyyy

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şöyle güzel bi bmw f 650 parası veya er 5 amaan degme keyfıme valla

beyazs motorun hayırlı uğurlu olsun,güzel bir seçim yapmış beğendiğin motosikleti almışsın,olumsuz düşünenleri kafaya takma,keyfini sür,tadını çıkar.zaten şu anda hangi motoru alırsan al satarken min.%25-30 değer kaybı olacaktır,sıfır motor başkadır,tadından yenmez
ayrıca olumsuz düşenen arkadaşlar için benim fikrim,bu motor sınıfına göre pahalıdır,bunun da sebebi yamaha'nın türkiye deki faaliyetlerini distrübütör firma üzerinden yürütmesidir(honda türkiyedeki dağıtımını kendisi yaptığı için maliyeti aşağı çekip tüm sınıflarda en rekabetçi fiyatlarla satılıyor)ama pahalı olması haricinde diğer tüm 250cc lere göre avantajları var.mesela bakım periyodunun 10.000 km olması,enjeksiyonlu olması ve yamaha parçalarının honda'ya göre bariz ucuz olması en büyük avantajlarıdır.ve son olarak merak eden olursa ben yamaha da çalışmıyorum :)

:cat::cat::cat::cat:

arkadaşlar dostumuz motorunu almış , siz hala diyosunuz ki yok ER-5 yok CBF500 yok cbf 250 vs.vs.vs.. size uyupta motoru satıp onlardan mı alsın almış senelerce kullancam diyor para onun , zevk onun ...... :bounce:

Süper Moderatör (BBRR)
hayırlı olsun arkadaşım.. YBR 250 topiğinde motor hakkında ki görüşlerimizi belirttik ..içimizden birinin bu motoru kullanıp deneyimlerini yazması bizleri aydınlatacağı için çok iyi

Son düzenleme:
HAYIRLI OLSUN GULE GULE KULLAN AMA O KADAR PARAYA HYOSUNG GT 250 R ALIP BINMEK VARDI BEEEE:pr:

NEEE BIDE 2000 YTL KASKOMU :pr:

Son düzenleme:
hayırlı uğurlu olsun... cbf mi ybr mi desen tabiki ybr derim :D
bu arada ybr250 de çin toplaması yoksa orjinal japon mu ?

hayırlı uğurlu olsun. Çok tatlı duruyor resimlerden. Bence cbf den daha kalite bi motosiklet sadece fiyat farkı var oda kişiyi ilgilendirir.

Bize motorun hakkında deneyimlerini paylaşırsan seviniriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar