yolda kaldım

BBRR

Bilgiler için teşekkür ederiz... Ben de çanakkalede yolda kaldığımda bu depoya üfleyerek basıncı arttırma hadisesini daha bilmiyordum... Yaklaşık bir bardak benzin içmiştim borudan çekmeye çalışarak... Sonuçta benzini aktardım ama sonra kafam güzel oldu bir banka yatıp kestirmek zorunda kaldım :cherry:

ya bana ne demeli yedek depo var die gidiyodum ibrede kırmızının altına indi neyse demek böyle oluyo diye gittim ve yolda kaldım(tabi bekliyodum) neyse yedeğe alıyım die deponun mandalını çevirdim ama motor çalışmadı zaten hep yedekte binmişim.:mrgreen:

benim hiç benzin göstergesi olan motorum olmadı amca :mrgreen:
kilometre hesabıyla idare ediyoruz. daha bugune kadar benzinden yolda kalmadım çok şükür.

Bu gibi durumlar için yanınızda 1 m uzunluğunda kauçuk siyah hortum taşıyın ince olanından sanayide satılır. topladınızmı ortalama bir cüzdan büyüklüğüne gelir ..benzin bitme durumlarında inanın çok işe yarar .. bir bilgi daha depodan aktarım yapmak için benzini içinize doğru çekmeyin sakın hortumu depoya soktuktan sonra diğer ucunu boş depoya veya bir bidona sokun ve dolu depoyu elinizi kullanarak kapatın ve içine kuvvetlice üfleyin depoda artan basınç benzinin akma işlemini başlatacak ve siz hortumu çekene kadar devam ettirecektir.. böylelikle benzin yutma gibi tatsız bir olaylada karşılaşmamış olursunuz.:)

yolda emniyet şeridinde duran bir motor gördüğünüzde muhakkak emniyetli bir şekilde durup bu arkadaşınıza yardım edin ..unutmayınki sizde bir gün o şeritte olabilirisiniz..

Birde yukarda zaten denmiş ama yedek depoya geçme ibreyi yerinden oynatmaz..yedek depo ekstra bir depo değildir. aynı deponun alt kısmıdır..benzin aldığınızda yedeğe çevirdiğiniz musluğu tekrar normal konuma almayı unutmayın .. eğer musluk yedekte kalırsa motor bir dahaki sefere benzinin tümünü kullanacak ve size bir yedek kalmayacaktır.

Bu fırsatla benzin alındığında otomatik olarak normal konuma dönen benzin musluğu icat edemeyen makina mühendislerini esefle kınıyorum :p

Barış abi bunu niye daha önce söylemedin :silent::pr::pr:Yolda benzini bitmiş bi motorcu arkadaşa rastladım. En yakın benzinlik 5 km uzaktaydı çok iyi hatırlıyorum. Çocuk eliyle itiyordu motoru. Durdum hortumu hep taşırım arkada. Benim depodan benzin çekicez :mrgreen: O çekti beceremedi ben asıldım hortumdan benzin geldi ama bende Görkem gibi bi bardak benzin içmiştim. 1 saat o benzinin tadı ağzımdan çıkmadı.

Süper Moderatör (BBRR)
daha öncede yazmıştım ben bunu :)

İşin komiği yolda benzin aktaranları görüyom içe çekme taktiği ile yapıyolar.. ama hepsi benzin yutuyo.:cherry:
siz gidip üfleyip benzini akıtınca size uzaylıymışınız veya amerikayı keşfetmişiniz gibi bakıyolar..

marincilerde vardır. 1m uzunluğunda siyah ince kauçuk bir hortum ve tam ortasında yuvarlak bir pompa .. bu en güzeli aslında ..hortumun bir ucu boş depoya diğeri dolu depoya sokulur ortadaki pompa mıncıklanır ve akış kendiliğinden başlar.. :cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ya arkadaşlar benim motor kırmızı yandıktan sonra 30 - 40 km gidiyo otomatikmi geçiyoku yedeğe acaba :)

Sende yedek benzin olmaz...Kırmızı ışık yedek sayılır....30 km falan gidebilirsin....Acilen alman lazım benzinini....:cat:

Yanlış bilgi kafalarda kalmasın....Bu konuyla ilgili bir topic mevcut..Orda yazdım....Extradan yedek depo diye bir şey yok...Zaten mevcut olan deponun benzin seviyeleri işaretlemeleri YEDEK DEPO denen şey....:cat:

Bizim düldüllerin ortak derdi benzinsizlikmiş arkadaşım:mrgreen:

evet haklısın:) bi kerede sonuna(bitene) kadar harcadım bakalım kaç km gidecek diye 171 km gitti.yine şansıma rampa aşağı ve 20 m sonra solumda benzinci vardı.çokmu şansıyım canımmmmmmmm :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar