SJ5000 kullanıyorum şarj esnasında kayıt yapılmıyor. Alet USB portundan şarj oluyor motosiklette böyle bir aksam oluşturulursa yedek pil ünitesi ile şarj dolumu yapılabilir. Bataryaların değişimi gerekecek yolda. Ben 1080p çekim yapıyorum yaklaşık olarak 45 dklık bir çekim 5GB gibi bir boyuta yaklaşıyor. 16GB kart kullanıyorum her çekim sonrası kartı boşaltıyorum.
http://www.sjcam.com/en/accessories/22-battery-charger-for-sj4000-sport-camera.html batarya dolum ünitesi.
sj5000 kullanmadım, sjcam kendi sitesinde "araç içi kayıt modu" olduğu yazıyor. Bu da demektir ki ayarını yaptığınızda ve aleti çakmak güç girişine bağladığınızda,çakmaklığa elektrik geldiği anda çekime başlıyor, o arada da şarja bağlı olmuş oluyor tabiki. Yani şarja bağlıyken kayıt yapıyor olması gerek (orjinal sjcam sj5000'den bahsediyorum)
Kullandığım sjcam sj4000 wifi'de ise şarj ederken kayıt yapıyor. Bir sorun yok.
Arkadaşlar bir sorum olacak; bilenler yada bir fikri olanlar cevap verirlerse çok sevinirim.
Şimdi ben sj4000 almayı düşünüyorum yada başka bi kamerada olabilir. Bunların bataryası hemen bittiği için [ özellikle uzun yolda ] tıpkı araç içinde çekim yapar gibi kamerayı depo üstüne sabitlediğimizde ve motorumuza da çakmaklık takarsak sürekli çekim yapabilir miyiz. Tabi şarjdayken çekim yapma özelliği varsa.
Birde 32 GB hafıza karına kaç saatlik çekim alıyor , 720 p ve 1080 pikseldeyken.
Teşekkürler.
Aleti şarj ederken kullanabilirsiniz ancak seyahat sırasında bu aleti koruyucu kabıyla kullanmak isteyeceğiniz için şarj kablosunu o kabın içinden nasıl şarj (usb)girişine sokacaksınız onu bilemem. Hani ona yer yok da, bilesiniz. Ancak kabı delerseniz ya da el işçiliğiyle kablonun giriş kısmını biraz küçültebilirseniz olur. Ya da en rahatı korumasız (kapsız)olarak kullanmak olabilir. Ancak makinaya da lensine de yazık etmiş olursunuz.
sj4000 wifi 1080p-720p Çekim süresi hakkında önceki sayfalarda ben de bilgi vermiştim, bir kaç sayfa geriye doğru bakabilirsiniz.