Yokuşlarda Kalkarken Fazla Gaz Verme

Merhaba arkadaşlar Motorum Keeway Sl 150 yokuşun ortasında kaldımı kalkması için 7000 8000 devire gelmesi gerekiyor bu normalmi düz yolda çok normal bir şekilde gidiyor ama yokuşta durdumu hızar motoru gibi bağırtmak zorunda kalıyorum bu normal mi motorumda subaplardan şıkırtı sesi geliyor çekişin düşük olması bundan olabilirmi

O kadar bağırtmak normal değil, motorda bi arıza vardır mutlaka. 7-8 bin devirde motoru kaldırmakta debriyaj balatalarını yakar çok fena hem de :) Motordaki sorunun ne olduğunu bulmak için biraz daha ayrıntı veriniz, tek sorun subablar olmayabilir.

5000 devirde kaldırırsamda devir düşüyor rampa olduğu için motorun sorunu görünmüyor sadece 5-6 aydır yatıyordu dün çalıştırdım biraz ısıttım ondan sonra baktım aküsü bitmiş akü şarj olsun diye gezerken fark ettim az gaz verince de stop edicek diye korkuyorum normalde kaç devirde kalkması gerekir ?

Ne kadar yokuş ta olsa 4-4.5 bin devirde kalkması lazım çok rahat. 1. vites onun için kısadır işte yokuşta rahat kalkmak için.

Klasik bir debrijaj sorunu bence. Debriyajınız bitmiş büyük bir ihtimalle.

Debriyaj bitmiş olsa motorun devrini o kadar aşağı çekemez diye düşünüyorum. Acaba debriyaj boşluğu çok az olabilir mi, çok çabuk kavraması motoru o devirde bile stop ettirebilir.

4-5 bin devirde kaldırırsam kavradıktan sonra yokuşu çıkarken devir giderek düşüyor bu normalmi debriyaj boşluğu falan orda sorun yok debriyajla ilgili bir sorunu olmadığına eminim ama yokuşu çıkarken mesela hızını alınca gayet normal bir şekilde çıkıyor ama yokuşun rotasında durdum mesela çok bağırıyo yada ben korkuyorum stop eder diye daha fazla gaz veriyorum

Anlattığınız durum normal 1. vites oranı motorun yüksek, başka bir motorun 1. vites hızlanmasıyla sizin motorun hızlanması aynı değil sizinki 1.viteste 40 km yapıyorsa, başka bir motor 70 yapar, bu yüzden siz yokuşun ortasında durduğunuzdaki kalkışla yokuşa başlarken kalkışınız aynı olmaz.

Benim yandaki avatar fotoğrafında aprilia rs 250 var iki zamanlı motordur ortalama 12.000 devir çevirebiliyor, sizin gibi yarı yokuşta kalsam o motor yokuş yukarıya çıkmaz veya 8.000 devire getirip motoru içice bağırttırıp biraz hızlandıktan sonra yokuşu çıkar çünkü motor 1. viteste ortalama 70 km hıza çıkabiliyordu, yani sen basar kalkarsın o motor kalkmaz.

Yokuşun yarısında kaldığın için yokuşta dikse bahsettiğin gibi gazı açmazsan deviri iyice yükseltmezsen motor yürümez.Sende olan birşey değil hepimizin motoru yokuşta kalırsa bu şekilde bir devir yükseltme illaki olacaktır.Bu yokuşun dikliğiylede alakalıdır aslında.

iyice detaya girersek herhangi bir motorun 30 km hızla gitmesi için devrinin 5-6 bin olması gerekir denilebilir ama düz yolda!Buna oranla yokuşta motora iyice yük bineceği için iki misli 5-6 bindeki devir motoru yerinden kaldırmaz sende haliyle gazı fazla açıpdeviri 7-8 bine getirirsen o yükü motorun ürettiği güçle kaldırmaya çalışırsın gibi örneklendirilebilir...

Örnek: 4.000 devirdeki motorun gücü 4 beygirse 9.000 de 10 beygir olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar