Yokuş konusu

Arkadaşlar bir konu daha açmıştım yetersiz bilgi yazmamdan ters cevaplar aldım. Lütfen bunu da okuyun. Arkadaşlar ben seneye ehliyet alıyorum ve şimdiden öğrenmeye çalışıyorum. Başlangıç olarak honda cbr 250r düşünüyorum. Sorum ise yokuş çıkarken nelere dikkat etmeliyiz? yapılması gerekenler nelerdir? Yokuşta durmamız gerekirse tekrar kalkarken vs. neler yapmalıyız?

simdiden honda guvenli surus 1 git yokusda nasil kalkacagini sana ogreticekler.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Yokuşta dururken ön fren sıkılı olsun, vitesi 1'e al. Arka freni sıkıp ön freni bırak. Yavaş yavaş gaz vererek bir yandan da arka freni bırak...

Çok teşekkürler. Bu arada daha yaş 16 honda güvenli sürüş eğitimine şu an katılabiliyor muyum ki?

bildigim kadariyla 17 yi doldurman gerek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:09 ----------

yokusta kalkis , debriyaj sikili 1.vitestesin arka frene basili ayagin bu arada duzenli bir sekilde gaz veriyorsun ve gazi sabit tutuyorsun sonra debriyaji ve arka freni yavas yavas birakiyorsun.

Yokuşta dururken ön fren sıkılı olsun, vitesi 1'e al. Arka freni sıkıp ön freni bırak. Yavaş yavaş gaz vererek bir yandan da arka freni bırak...

Bu söylediğin durum eğer yokuş yukarı ise doğrudur.

Yokuşlardaki sistem, frenlemedeki ağırlık aktarımı sistemi ile aynıdır.

Yani sizi durduracak olan fren yokuşun çıkış mı iniş mi olduğuna göre değişir. Ağırlık arkadaysa (yokuş çıkarken) arka fren durdurur sizi, yok ağırlık önde ise (inişte) ön fren durdurur. Bu kadar basit.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Herşeyi bitirdin de bi sıkıntın yokuş mu kaldı be güzel kardeşim.

Ehliyetini ve motorunu alana kadar ki zamanını soru sorarak değil daha çok okuyarak geçirmelisin. Videolar izle, istediğin motorun özelliklerini öğren vs. Sürekli oku ve araştır. Ehliyetini aldın, eğitimini aldın, en önemlisi ekipmanlarını da aldın, hala soru işareti varsa aklında onları sormaktan çekinme. Şimdilik sadece araştır.

çok zorlanıyorsan olmayacak gibiyse dik kalkmamaya çalış. motoru hafif yan çevir kalk sonra yolunu bul tabi şartlar müsaitse .. gidiş dönüş tek şerit yolda olmaz bu dediğim.. zamanla motora hakim oldukça anlarsın nasıl tepki verceğini

Önemli konu ; Motosiklet ehliyeti alma yaşı 17'den 20 'e çıkıyor :) Bunu dikkate almak lazım :)

Kaynak : http://gundem.bugun.com.tr/ehliyet-alma-yasi-17den-20ye-cikiyor-haberi/1153747

Ucuz yırtmışım valla :D

Zamanla alışırsın knka zaten mantık ile bile çözersin ön freni sıkarsan düzgün gaz veremezsin.

O yüzden arka frene asılıyorsun,wınnn wınn wınn diye de gaz verebilirsin yada sabitte tutabilirsin :D

Ben çok kolay alıştım ama balataların anasını ağlattım :queen:

Fazla dert etme yani,bu arada arkadaşın açıklamasının aynısını yazdım ama yazasım geldi ne bileyim :pl:

Valla inşallah 20 olmaz ne diyeyim ben ne zamandır 17 yi bekliyorum bakıcaz artık

yanış, yokuş çıkarken durduğunda arka fren sıkılır ön fren sıkıldığında kayar motor.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Peki. Dediğiniz gibi olsun.. Kalkış yapmak için arka fren basılı iken vites de değiştirirsiniz :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------

Anlamak için biraz daha gayret gösterirseniz iyi olur arkadaşlar. :cat: Sadık hocam'a hak veriyorum. Ben yokuşta kalkıştan bahsettim. :wiinkk:

Peki. Dediğiniz gibi olsun.. Kalkış yapmak için arka fren basılı iken vites de değiştirirsiniz :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------

Anlamak için biraz daha gayret gösterirseniz iyi olur arkadaşlar. :cat: Sadık hocam'a hak veriyorum. Ben yokuşta kalkıştan bahsettim. :wiinkk:

yazdığını tekrar oku bence. Yokuşta dururken ön freniniz sıkılı olsun yazmışsınız. Ha eğer kastınız bayır aşağı durmak ise o ayrı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar