Yağmurda binerim tabi gerekirse, yağmur ilk başlarken çekerim kenara beklerim çünkü bilirim ki o ilk yağmur olmadık yerde sakatlık çıkartabilir, artık yerler güzel güzel ıslanıyorsa sular akmaya başlıyorsa işte o zaman yollar tertemizdir, yağmurda sürmenin o zaman keyfi vardır.
Yağmurda istemedikçe ve zorunda kalmadıkça binmememdeki asıl sebep ise, motorun fena kirlenmesi

sonuçta hep yıkayan benim, arazide değil de şehirde pis yolların suyu hem üstümde hem de motorda olunca keyfim kaçıyor, bir de yağmurlukla işe gelip şıpır şıpır dökülen sularla uğraşmak ayrı bir ssıkıntı, hop diye çıkan bir yağmurluğum olmadığı için beni biraz uğraştırıyor ve yerler de berbat oluyor, sonuçta dükkanımın paspasını da ben yapıyorum
Yalnız uzun yol yaparken eğer ki havası sıcak bir zamandaysam yağmur çok keyifli oluyor, kıyafetler üstünde kuruyor hava sıcak olduğu için yağmurla güzel bir kıvama geliyor, doğa içindeysen mis gibi toprak kokusu eşliğinde ilerliyorsan uzun yolda yağmur uzun süre yağmadığı sürece harika.
yeni başlayanlara tavsiyem yağmurda yavaş sürün ancak asla çok yavaş da sürmeyin normal hızınızın 10,15 km altı bile daha kontrollü ve korkusuz gitmenizi virajlarda çok fazla yatmamanızı sağlar, aşırı yavaş gitmek başka araçlara av olmanıza da sebep olur, yağmurda bütün araçların görüşü kısıtlanır, tekerler naylon ise daha da dikkatli gitmeniz tavsiyemdir, korku içinde sürmeyin dikkatli ve keyifli gidin yeter.