Byzanthion' Alıntı:evet ben de herman hesse severlerdenim.
millet şu meşuuur ferrarisini satan bilge geyiğini okurken neden siddharta yı okumuyorlar diye düşünürüm.
siddharta insanın içe dönüş hikayesidir.
buda nın felsefesini,insanın en üstün varlık olduğunu ve öze ulaşmak için dış kabuğu kırması gerektiğini ve bunun da meşakkatli bir iş olduğunu roman örgüsüyle anlatır herman hesse.
kitaplığımın en değerli yerinde durur.
dostlarıma ilk hediyemdir.
Byzanthion' Alıntı:geçmişin küçük detaylarının aslında ne kadar önemli ve keyifli olduğunu keşfetmek isteyenlere..
enderun,bizans ne demektir,paşalar şehri istanbul..daha neler..
ilber hocanın müthiş anlatımıyla..
Bahsettiğin adam Erdal Demirkıran. Oldukça iddialı biri. Neredeyse bir ağacı sadece onunla sohbet ederek bir mobilyaya dönüştürebileceğini iddia edecek kadar kendine güvenen biri. Bilindik kişisel gelişim kitaplarından çok daha farklı bir tarzı var. Kendi bulduğu ve adına "Kashna" dediği bir teknik kullanıyor. İflas Etmenin Yolları, Ben Dünyanın En Akıllı Adamıyım ve Adam Dediğin Benim Gibi Olur isimli üç kitabı var bildiğim kadarıyla. Kitap isimlerine bakınca megaloman bir havası gibi geliyor ama değil. Gayet mütevazi bir yazar. Dünyanın En Akıllı Adam'ı sıfatı da noter tasdikli olarak Erdal Demirkıran'ın şahsına ait ve ilginç bir hikayesi var.dee_152' Alıntı:ya ben okumamda ilginç iki kitap duydum geçen gece star tv objektif programında
1- iflas etmenin yolları
2- dünyanın en akıllı adamı benim(aklına güvenmiyen okumasın) diye bi notu bile vardı
yazan türk biriydi ama ismi aklımda kalmadı bu adam nasıl bi şey yazmış merak ettim ama okuma yı pek sevmem
chkaralama' Alıntı:son okuduğum kitaplar soner yalçınındı... bay pipo ve reis
doğru söylüyorsun gerçekten çok iyi işlenmiş insanı bayağı şaşırtıyor.. ama bazılarının yazarın kurgusu olma ihtimali olabilir bence ..gazetecinin bunca şeyi iyi bilmesi gerçekten kafa kurcalıyor..clint' Alıntı:Nasıl ama Bay Pipo bomba di mi? Ben en çok Evren'in o yıllarda sürekli neden kızıyla gezilere çıktığını okuyunca şaşırmıştım. Enteresan işler varmış. Soner Yalçın'a da helal olsun diycem ama komplo teorileri üretmeden de duramıyorum kafamda, bir gazetecinin bunca derin işleri bilmesi şaşırtıcı geliyor.
altan' Alıntı:Ursula K. Le Guin (Bilim Kurgu diye geçsede daha çok sosyal kurgu sayılır. Özellikle "Yer deniz üçlemesi")
.
hayvan mezarlığı stewan king
stephan king diyecekti abisi klavye sürçmüş; ama filmini izledik kitabını okumaya ne gerek.ertuğrul_öz' Alıntı:Efendim?