bbaday' Alıntı:
yorumsuz ... bu benim düşüncem hata yaptığı yerler olmuştur muhakkak ama neden yahudiler bunu merak ediyorum.
evet neden yahudiler..
hitlerin kendi sülalaesinden ailesinden nefretinde gizlidir aslında.
onun da kökenlerinde yahudilik var..
kişsiel sebeplerden ayrıldığımızda (kötü çocukluk vb) alman ekonomisinin temel direği yahudilerdi.
her türlü ticari meta ve para diönüşümünü her yerde olduğu gibi tyahudiler idare ediyrodu.
o yüzden öncelikle yahudiler ticaretten uzaklaştırıldılar,sonra diğer insani hakları elinden alındı..
ben senelerce holocaustu incelemedn alman halkının bunu nasıl kabul edebildiğine yordum hep kafayı..ama sonra incelediğimde aşırı nasyonalizmin haricinde toplama kamplarının topluma çalışma kampı gibi gösterildiğini öğrendim.
hatta dünyanın da haberi yoktu olaydan.
bir gün yolu oraya düşen bir rus müfrezesi bulur ilk kampı.almanlar kaçmıştır ve ruslar içeride insanlıktan çıkmış esirleri görünce şaşırırlar.
onlara ekmek vermeye kalkarlar çünkü bir deri bir kemik olmaları dışında açız diye inlemektedir esirler.
ilk etapta ekmek verirler çantalarında be varsa dağıtır ruslar ama sonra ekmeği yiyen yere düşer kıvranmaya başlar.kimileri ölür..
bunu üzerine genç bir rus subay cipin üstüne çıkıp yiyecek vermeyin diye emreder.
ruslar ağlaya ağlaya esirlerin elinden kopararak ekmekleri toplarlar.
çünkü insanlar günlerdir açtır ve yemek esirlere şok geçirtmektedri..
offf...
ben bu konuyu incelerken istanbulda bulunan (galatada) yahudi kültür merkezinde holocaust sergisi vardı.
dağlar gibi yığılmış gözlükler takma dişler ayakkabılar..
15 gün dünya gözüme simsiyah gözüktü..
neyse..