Merhaba..
Güzel yazı elinize sağlık.Pes etmekten ziyade, olanlardan tecrübe edinmek daha faydalı olacaktır. 10 yıl kadar önce arabamla kaza yapmıştım, 3 arkadaştık arabayı görenler kesin ölmüştürler demiştiler. Çok şükür yanımda oturan arkadaşın yalnızca cam kırıkları ile yüzünde kesikler vardı sadece, airbag patlaması çok şiddetli olduğundan benimde burnumun kanadığını farkedebildim o an, yanımda oturanın yüzü artık kandan görünmüyordu, o an hissettiklerimi tarif etmem imkansız! arkada oturan arkadaş ise artık yanımızda oturuyordu, çok uzun zaman kendime gelemedim. bi hal edip arabadan çıkabildik, ilk ben çıkmıştım, daha doğrusu demir kesme makaslarıyla biryerleri kesip çıkarmışlardı, o an, hastanede anlaşılan; dizlerimdeki kanamaları, sırtımda omuzlarımda kollarımda bacaklarımdaki ağrıları farketmemiştim bile tek birşey düşünüyordum "Allah'ım benim gibi arkadaşlarımda sağ salim çıksın şurdan" resmen Allah korudu, beş dakika önce cıvıl cıvıl kuşların çekirgelerin öttüğü bomboş yer, tabiri caizse ana baba günü olmuştu, herşey bulanık bir görüntü, her ses bir uğultudan ibaret idi. bu benim için çok acı bir tecrübe oldu, herzaman söylemişimdir "eyvah para etmez"
Kaza şu şekilde oldu:
3 arkadaş bir pazar akşamı denize gittik. yedik içtik, sabah erken çıkıp işimize gideriz dedik.
Sabah 6.00 gibi güneşli temiz bir havada iki şeritli yoldan gidiyoruz hızım yaklaşık 120Km gibi. Yollar boş, gelen giden yok. karşıda beyaz bir araç belirdi. aramızda 500m gibi bir mesafe vardı, ve durdu. gazı kestim ve uzunca sellektör çaktım. iyice yaklaştığımda, benim geçmemi beklediğini anladım, aramızda 100m mesafe kaldı kalmadı, tekrar gaza bastım, basmamla beraber, bekleyen anadol kamyonet sola kırdı ve kelimenin tam karşılığı ile durdu, yolda geçebileceğim bir yer yoktu, hatta onu hesap edecek kadar vaktim bile yoktu, Frene asıldığım gibi, karşımdaki aracın sanki adeta yanlamasına bana doğru hızla geldiğini görüyordum, içindeki şöför ise bana bakıyordu ve gözleri nerdeyse portakal büyüklüğündeydi, hiç unutamam o bakışları. o an tek düşünebildiğim onun kabinine vurursam anadolun suntadan yapıldığını ve öbür tarafından çıkıp gideceğimdi, o anda direksiyonu biraz sola kırdım ve kendi tarafımı kamyonetin kasasına yönelttim ve pedallardan ayaklarımı olabildiğince koltuğa doğru çektim, kazadan sonra torpidoya baktığımda, ayaklarım orda olsaydı ikiside tamamen uçmuştu, şans!! Tutanakta 8 de 3 hatalıydım çünkü hızlıydım, jandarma 33m fren izi ölçtü. Belliki o şahıs sebze halinden geliyordu, çarpışma ile etraf domatesler ve patateslerle dolmuştu.Düşünüyorumda, arkadaşlarıma veya o kamyonetteki öküze birşey olsaydı ne yapardım! aman dikkatli olalım herkezin bildiği gibi kazanın ne zaman nasıl geleceği belli olmuyor, bu acı tecrübe kimbilir bu güne kadar beni, ne tür kazalardan korudu bilinmez, söylenenlere kulak verin, tecrübe para ile satın alınamaz...
Güzellikler sizinle olsun...