yine felaket!

İnternete ve siteye bugün yeni girdim okuduğum haber beni çok etkiledi. Allah rahmet eylesin sevenlerine ve yakınlarına sabır versin.

Metrobüs dolayısıyla ortaya çıkan çarpıklıklar olarak bakalım demişsin, iyi de demişsin abi fakat...

Gördüğünüz gibi hepsi 3. dünya ülkeleri.Yukarıda verilen ülkelerde insan hayatına verilen değer Türkiye'den fazla değil...Kısaca 3. dünya ülkeleri deniyor.İşte bizi yöneten zihniyetin örnek aldığı ülkeler.Daha ne diyeyim ? Meksika, Kolombiya, İran, Çin, Laos...Bu mudur? E buymuş demek ki...

3. dünya ülkelerinde görülen aptal bir sistemi istanbul kaosuna adapte etmeye çalıştılar. ama her açıdan ellerinde patladı.

Metrobüs Amerika ve Avrupa 'da pek çok ülkede kullanılıyor, bu ülkeleri örnek verme sebebim çoğunda bariyer olmaması, yükselti ile yolu ayırmaları, bariyer koyan ülkelerede dikkat ederseniz bariyerler yere sabit değil, çin 'de ki örnek biraz tehlike yaratabilir belki..

ya nedir bu ama ya bir degil iki degil nereye kadar yarın bizimde basımıza gelmicek mi ?? :silent::pale:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ....:pale:

Ya harbiden noluyor bu aralar bende daha 4 gün önce kaza yaptım ucuz kurtuldum :pale: Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun :pr:

artık birşeyler yapmamız gerekiyor
protestomu edeceğiz çiçekmi bırakacağız
ne yapacaksak yapmalıyız ama oyle kalabalık olamlıyızki sesimiz duyulsun
50 kişiyle olacak şey değil bu.
50 - 100 kişiyle hepimiz kafalarımızı kesersek ancak o zaman sesimizi duyururuz, birer ikişer gidiyoruz zaten :(

Allah Rahmet eylesin

:(

Yapılabilecek ne varsa yapalım imza toplar tanıdığımız nüfuzlu kişileri devreye sokarız.

e.5 'e airtrain yapacaklardı metrobüs yaptılar ....3 sene sonra o da yapılır yine soyuluruz.Çıkmıyorum e-5 e arkadaşlar...Gittiğim yerler zaten sahil ya da taksim.Şişlide oturuyorum. Arasokakları kullanıyorum. Kaza olmazmı olur. Ama bunun adı cinayet...!!!:pr:

:pr: Yola giyotin koymuşlar motorla geçenlerin rastgele boynuna iniyor. Açıklaması bu kadar basit. İnsan hayatını hiçe saymak, sorumsuzluk, yüzsüzlük, umursamazlık..

Çok yakın zamanda ard arda 2 trafik kazası ve aynı şekilde gerçekleşen ölümler. Bunun olma olasılığı nedir? Bu apaçık ihmalden ölüme sebebiyet vermek değil midir? Ama motorcu ne de olsa orda ölmese başka yerde ölürdü muhtemelen o yüzden normal karşılanabilir deniliyor herhalde. Ben başka anlam veremiyorum. Böylesi bir rezaletin sorumlusu hapse atılmasa da en azından görevinden olmalıdır.O da olmadı halka bir özr borçludur.Özür dilemekle dili kirlenmez, onuru zedelenmez.
Japon olsa harakiri yapardı herhalde. Çok üzücü ve utanç verici.

Ülkemden, sessizliğimizden, koyunluğumuzdan, değersizliğimizden daha kötüsü bunları benimsemiş ya da benimsetilmiş olmamızdan utanıyorum.
Eminim bu gece aynı yerde aynı motosikletle giden 2 kişinin birden kafası kopsa KADERLERİ BÖYLEYMİŞ denir.

Her neyse geçip gidecektir ne de olsa. Taziye dileklerinde bulunduğumuza göre artık mt sohbet e girip gülücüklü smileyler atmaya dönebiliriz.

Geride kalanlara sabır diliyorum.Allah onlara yardım etsin.

Arkadaşlar,

Motorcuların hakkını savunacak adam gibi bir kuruluş olsa, o ucubeyi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tazminat davası açılıp bir dünya para alınır.

Para, hayatını kaybeden 2 arkadaşı geri getirmez, ama, belediye de akıllanır ve biliyorsunuz yeni bir kanun var, bu kanuna göre bir devlet kurumu/kuruluşu personelin yaptığı hata dolayısıyla zarara uğrarsa (Örneğin tazminat ödemek zorunda kalırsa) bu parayı hatalı personelden talep edebilecek.

Bir dava açılsa ve kazanılsa -Ki, şüphesiz kazanılacak- bir daha böyle yanlış bir iş yapılmaz.

Arkadaşlar, bakın, Ben de belediyede çalışıyorum, hatta fen işlerinde çalışıyorum.

Motorcuların ölmesi sorununda belediyeler hiç bir şey yapmaz.

Bundan adım gibi eminim.Neden;

Yetkili müdürler ve daire başkanlarının motorla bir alakaları yok, adamlar sadece çocukluklarında bisiklet kullanmışlar, Şimdi de makam arabasına biniyorlar, bir motorcular trafikte ne dertlerle karşılaşır bilmezler.

Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki üst düzey bürokratlar motorcuları suçlarlar.

Asıl sorun şu;

Motorun trafikte bir taşıt olduğu kabul edilmiyor, yani arkadan gelen doblo'lu ya da kango'lu hödük şöyle düşünüyor "Ya, adam motoruyla sağıma soluma giriyor" veya "ya bir motorcu önüme geçmiş, yol vermiyor"

yaw, dingil kardeşim, bizim kullandığımız da bir araç, sana yol vermek zorunda değiliz ki!

TV ler de proğram yapılması, gazetelere ilan verilmesi lazım...Özellikle futbolculardan destek alınması lazım.

Çünkü, bu insan müsveddesi mahlukatın dikkati, ancak ve ancak, kadın bacağına bakarken ya da maç seyrederken çekilebilir.

İşte adam gibi bir dernek kursak, bu reklam-afiş işini de yaparız.

Allah rahmet eylesin.
Bu şehirde tesadüf yaşıyoruz.Yazılanları okudum evet bir yerden sosyal
sorumluluğa sahip organizasyonlar kurmak sadece motor kullnacıları olarak değil
T.C. vatandaşı olarak hakkımızı aramak bizim en doğal hakkımız.
Site yönetiminden de rica ediyorum bu linki ugun yerlere taşımaları ve herkesi haberdar etmleri konsunda;
http://application2.ibb.gov.tr/forms/bilgiedinme/KisiselForm.aspx
Ben dilin döndüğünce sorumu sordum.Lütfen sizlerde 5 dk.nızı ayırın ve bu linkten sorularınızı uygun bilr dille sorunuz.
( Sayın Yetkili,
Son 2 hafta içerisinde Metrobüs güzergahında gerçekleşen iki motosiklet kazasında kazazedelerin ikiside çelik bariyerlerde kafalarının kopması neticesi ile hayatlarını kaybetmişlerdir.
Metrobüs çalışmaları sırasında daralan şeritler,şeritlerde oluşan derin yama izleri ortadan kalkan emniyet şeridi
vs. sebeplerle pek çok tehlikeye davetiye çıkartılmaktadır.
Konu ile ilgili sorumlular hakkında herhangi soruştuma açılıp açılmadığını,
bu ve benzeri kazalarda ölüm riskinini azaltılması yönünde nasıl bir çalışma yapıldığının bildirilmesini saygılarımla arzederim.)
Bu linkten sorunlaırnızı direkt muhattablarına sorunuz.Vakit ayırıp mümkünse yazılı dilekçe ile başvurunuz.Burda sorulan sorulara nasıl bir cevap verecekler merak ediyorum.

ya bi de bu ölümler çıktı. eskiden yanlış anlamayın ama sakatlanmalı kazalar olurdu şifa dilerdik kendi kendimize o kişiye. şimdi rahmet diliyoruz. bu nasıl oluyor ? aynı yol üzerinde olmuş yine ve sebep yine çelik halat. allahtan şehrimizde bu sorun yok allaha şükür. sadece caddelerimiz biraz yetersiz kalıyor o da yol kenarlarına park yapılmasa o sorun da ortadan kalkacak. inşallah bu çelik halatları kaldırıp yerine daha emniyetli bişey koyarlar. tamam yayalar otomobilleri için emniyetli olabilir ama motosiklet sürücüsünün kafasını koparıyor bu resmen cinayet....

haberin vvideolarının bulunduğu siteler

http://www.h24tv.com/index_.asp?#

http://www.timeturk.com/metrobus-yolunda-yine-kaza-video-48672-haberi.html

motorun sadece şasisi kalmış. kasklar eldivenler botlar etrafa saçılmış. nasıl bir çarpmaysa..... racing süren arkadaşlar lütfen tedbirli kullanın. motosiklete hakimiyetin zorlaştığı hızlara çıkmayın abilerim kardeşlerim lütfen.... illa yalvarayımmı.....

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
allah rahmet eylesin...ailesine sabırlar versin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin....Mekanı cennet olsun..Hayatımız pamuk ipliğine bağlı..

bakmayim diyorum böyle topiklere yinede dayanamıyorum
allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin demekten başka bişe yapamıyoruz malesef:pale:

ne bu talihsizlikler zinciri ya. nasıl bir belediyedir bu. nasıl bir düşüncesizlik. allah arkadaşlarımızın mekanlarını cennet eylesin ailelerine ve sevenlerine sabır versin inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar