Tellerin kendisinden daha çok ara bağlantıları bize tehlike yaratmaktadır. Normalde belli bir açıyla bariyere çarpan kişi/araç sekene kadar bariyerle birlikte üzerinde kayarak ilerlemektedri. Ancak böyle çıkıntılar olunca bir yerleri mutlaka orada takılı kalacaktır. İşte kask oraya gelirse kaskı orada tutacaktır (kafa kopacaktır), omuzu gelirse (kolu sökülecektir), vs.
![]()
Arkadaş tellerden çok bu çıkıntıların(ayakların) bu kafa kopmalarına sebep olduğuna dikkat çekmiş, bildiğim kadarıyla telli olmayan bariyerlerde de neredeyse aynıları var.
Burda metrobus hattının ölümlere etkisi telli bariyerinden çok trafiğin aktığı şerit ile arasında her hangi bir boşluğun söz konusu olmaması sıfıra sıfır yaplımış olması, kazazedenin bu bariyerlerden kaçma şansı nerdeyse sıfır, yolun sağında kalan bombeli tip eski bariyerlerle şerit arasında da her hangi bir boşluk yok, ölümcüllük direklerde(çıkıntı) olduğuna göre yolun sağıda gayet tehlikeli diyebiliriz.
Peki teknik açıdan nasıl bir bariyer olmalı ve şerite min. uzaklığı ne olmalı?
Yurt dışında ne yapmışlar veya bizde budur dedirtçek bir çözüm fikrine sahip arkadaş var mı?
Ne istediğimizi bilmeden sesimizi duyursak, ilgi odağı olsakta boş...
Önce ne istediğimizi belirleyelim, sonra sesimiz çıksın derim, ölümler devam edecekse sesimizden sonra yine canımız çıkacaksa bırakın sesimizde durduğu yerde dursun.ale:
E-5 karayolu Türkiye'nin en işlek ve İstanbul'un en önemli yolu, peki bu yolların bir standartı olması gerekmiyor mu?
Önce ne istediğimizi belirleyelim, sonra sesimiz çıksın derim, ölümler devam edecekse sesimizden sonra yine canımız çıkacaksa bırakın sesimizde durduğu yerde dursun.ale:
Skull haklısın.. iyi diyon güzel diyon da...
Standardı olması gerekmiyor..! Belediyem oy alsın maksat.. bak metrobüs yaptılar iyi olmadı mı? hee sen, ben, o, bu, şu hayatını kaybediyormuş ne önemi var!!? Yeterki çıkıp meydanlara yaptıkları işleri övsünler...!!!
verdiğin linkte bu yorumu yapan Gerizekalılarıda... neyse, alkışlıyorum diyim bari...
"Tayfun Kaplan ('tayfunk76' tüm yorumları) 26.01.2009 11:09:47
Metrobüs ile kazanın alakası ne. Aşırı hız yapıp bariyere vurduktan sonra ölen kişiyle metrobüsü bağlayan arkadaşı tebrik etmek gerek.Metrobüs ne kadar çağdışıysa Avrupada kullanan ülkelerde o kadar çağdışıdır."
"İbrahim KURT ('halk-ozani' tüm yorumları) 26.01.2009 11:04:47
Bu mevsimde motosiklet ile trafiğe çıkılması ne kadar doğru ? İnsanlar kendi kendilerine yazık ediyor allah rahmet etsin."
Bir yazı daha vardı aradım ama bulamadım... Yine normal bariyerlerin altına yapılan ek kısımlar vardı onda da bir kaç ülkede bazı yerlerde uygulanmış... Bariyeri tutan ayaklara gitmemizi engelliyor böylece boyun kırılmasının önüne geçiyordu... Bulabilen biri koyuversin linki bir zahmet yeri gelmişken herkes görüp okur belki...