Çok teşekkür ederim,grenajla birlikte bahsettiğiniz değişikliği yapmayı düşünüyorum,fırsat buldukça üzerinde duracağımellerinize sağlık çok güzel duruyor hava kanalları açılsa biraz daha iyi olur mesela ducati 1198 de lambanın altında ki yerler gibi bunada hava kanalcığı açılabilir
Yorumunuz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimÇalışmaların güzel olmuş. Özgün tasarım herzaman iyidir. Fakat bunları yaparken amerikayı baştan keşvetmeye gerek de yok. Geçen çiziminde olduğu gibi bir superbike için bence çok geniş bir tasarım olmuş. Deponun etrafındaki eğer şasinin kendisi ise çok tombul ve ağır görünüyor. Bu da grenajları büyütüp balina kasa bir motor ortaya çıkartıyor. Buna karşılık kıç çok ince kalıyor tabi. Benim görüşüm önce şasiye biraz el atman olacaktır.
R1
http://motoaus.com/images/stories/2008R6/2008-r6-frame.jpg
1000RR
http://3.bp.blogspot.com/_jiLsBLaOv...Okjf0tiF50U/s400/honda+cbr+1000rr+chassis.JPG
Rendering gayet başarılı olmuş.
Önceden de dediğim gibi seri üretim bir motorun şasisini birebir çizip üzerine tasarım yaparsanız standartlara uygun muhteşem bir motor çıkabilir. Şasi motorun en önemli parçası , kafadan çizmekle pek olacak iş değil. Üzerinde büyük mühendislik var. Ama standart bir şasi alıp , hatta motorunu da üzerine oturttuktan sonra üzerine istediğiniz oynamalarla yeni tasarımınızı giydirebilirsiniz. Çok çekici ve standartlara daha uygun olacaktır.
Teşekkür ederim,genellikle ince kuyruklu modellerin ilgi gördüğünü düşünüyorum,hatta bazı sitelerdede karşılaşmıştım,aynı şekilde bu sitede de hayabusa için tasarlanmış ince kuyruk tasarımlarını da incelemiştim,kendi tercihimde hep bu tip motorlar oldu,Yıldırım Z1'in de kuyruğu nu bu tarzda tasarladım,ancak kuyruğu biraz daha büyültebilirim,eleştiriniz için tekrar teşekkür ederim,seviyeli şekilde yapılan eleştirilere kim darılırki?ayrıca memnun olurumÇizimlerin çok güzel Tebrik ediyorum.Bu çalışmanın eksileri şunlar o grenajlar çok büyük geniş ve kuruk kısmı incecik...o grenaşlar çıkartıldığında cbr125 in eski kasası gibi bir cılız bir şey çıkaçak ortay ve şasi si çok geniş yani o grenajlar biraz daha içeriye doğru olsaydı daha güzel olurdu kuyrukla uyumlu olurdu...böyle öncen çok büyük bi motor arkadan bakıldığında incecik cılız bir motor gibi duruyor bu yumu bi şekilde senin tutturacağına inanıyorum.Ve arka jantın çapı çok geniş öne göre gözüme çapı büyük geldi onuda biraz daha uyumlu hale getirisen süper olur :cat:.+ larımı - lerimi söyleyin demişsin darılmaca gücenmece yok ben ney gördüysem onları söyledim.
Çok teşekkür ederim,beğendiğinize çok sevindimgösterge ve far dizaynı cok hosuma gitti.gostergede kullanılan renkler hoş olmus
Evet,değişiklik yapabilirim.şahsi fikrim madem bu kadar geniş karenajlı bi tasarım yapıyosunuz o halde sürücünün dizleri karenajın içinde kalacak şekilde olması aerodianmik açıdan daha başarılı olmaz mı?
Öncelikle güzel eleştiriniz için çok teşekkür ederim...Motorun tasarimina baktigimda bana ilk hatirlatan YK2 MTT ve Ducati Desmosidici
http://bikeglam.com/wp-content/uploads/2012/02/BR06.jpg
http://otosport.addfinal.com/wp-con...Ducati-Desmosedici-RR-red-headlight-photo.jpg
Program kullanma yeteneginiz cok basarili , bunu belirtiyim. Sunum gucu cidden iyi
Sadece bazi teknik konular gozunuzden kacmis. Onlari duzeltir iseniz, daha gercekci duracak.
Kenar grenajlarin sasinin altina inmesi lazim. su andaki tasarimda kullanicinin dizleri o grenajlara degecek. Ozelikle virajda knee down yaparken sorun yaratacak.
On fren ile arka fren kaliperleri ayni boyda, bu normalde boyle degildir. Sanirim copy paste yaptiniz. Arka fren kaliperleri her zaman daha ufaktir. Ayrica kaliper sabitleme noktasiniunutmussunuz. Kaliperin sasiye bagli olmasi gerekiyor.
Yan air intake bosluklarini biraz fazla birakmisiniz. Bu motoru yandan gelen ruzgarlarda olumsuz etkileyebilir. O alanlarda kucuk turbulans lar yaratir.
Gidon kismi Crown diye adlandirdigimiz kisim cidden buyuk. Motora gereksiz agirlik yukleyecektir.
Arka disli sanirim 12 filanPek gercekci durmuyor. Arka disliyi buyultun mutlaka.
Yaptiginiz islerin telif hakkini almayi unutmayin. Bunlari yurt disi ureticiler ile paylasin. Kendinize guvenin , dogru yoldanisiniz
Tebrikler
Çok teşekkür ederimGidon topuzları haricinde gayet güzel olmuş kardeşim, hangi programı kullandın çizimde?