Bir ekleme de ben yapayım.
Kask güvenlik elemanıdır. Ses, hava, izolasyondan öte öncelik güvenlik olmalı. Bunun çeşitli sertifikaları var. Türkiye'den alınıp alınmadığını bilmiyorum. Bu güvenlik sertifikalarında usulsüzlükler yapıldığı söyleniyor. Kendi çapımda yaptığım araştırmalara göre en güvenilir sertifikanın SNELL olduğu kanaatine varmıştım.
Siz de bu şekilde bir araştırma yapıp, bu sertifikaları alıp alamayacağınızı, alamayacaksanız bile bu sertifikaları almak için gerekli standartları sağlayarak aynı şartlardaki testlerde başarılı olabilmelisiniz.
Güvenlikli bir kask ürettikten sonra ses izolasyonunu sağlamak iş değildir.
Tüketiciler olarak, yerli markanın uygun fiyatlar sunmasını bekleriz. Siz de kullandığınız hammaddeleri olabildiğince yerli seçerseniz, uygun bir fiyat sunabilirsiniz. Hiçbir zaman döviz kurundan etkilenmezsiniz. Üretici de tüketici de mutlu olur.
Hammadde ya da yarı mamul ithal edilerek yapılan üretim, yerli üretim değildir.
Umarım yerli ve güvenlikli bir kaskımız olur. Başarılar diliyorum.
Ekleme:
Tübitak konusuna iyi çalışırsanız çok kolay bir şekilde teşvik alabilirsiniz. (Konu ile ilgili danışman firmalar mevcut.)
Tübitak'tan teşvik aldığınız durumda, ciddi oranda SGK ve Vergi indiriminden de faydalanacaksınız. Bu teşvikler de yükünüzü oldukça hafifletecek.