"Carlsberg adlı üyeden alıntı
Malzeme Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, 3 senedir bu işi araştırıyorum, mezun olduktan sonraki ilk hedefim buydu benim, üzülsem mi sevinsem mi bilemedim şu an...
Projenizde başarılar, bunca senede gördüğüm net tek bir şey var, tasarım. Kask "şekil" olmazsa kimse dönüp bakmıyor maalesef.
Merhaba Carlsberg,
Bu iş için sevinmeni diliyoruz, ülkemizde işin uzmanı olan birilerinin bu ve bunun gibi girişimleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Geri bildirimin bizim için çok değerlidir, konu hakkında araştırma yapan birisi olarak sizin, başka fikirlerinizi de almaktan memnuniyet duyarız. Temennilerin için çok teşekkür ederiz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:39 ----------
Önem sırasına göre;
Rüzgar tüneli testlerinin çok iyi yapılması(mümkünse hem enduro hem racing kullanımına uygunluluğunun sağlanması)
İzolasyon
Konfor
Havalandırma
Fiyat
Şahsen kaskın şeklinin hiç önemsemem. Şimdiye kadar aldığım 3 kask da düz renkti. Evet apaçiler için şekil önemli olabilir fakat bu kitleye hitap ederseniz ls2 seviyesinden yukarı çıkamazsınız. Fakat diğer konulara önem verilirse bilinçli kullanıcının gönlünü kazandığınızda çok da uzun olmayan bi vadede apaçi diye tabir ettiğimiz kitleyi de etkiniz altına alırsınız ve efsaneleşebilirsiniz. Daha çok işletme kısmında bilgim olduğu için söyleyebileceklerim bu kadar. Projeniz gerçekleşirse de kaskı ilk alanlardan biri olarak destek olmayı canı gönülden isterim.
İlginiz için teşekkür ederiz,
Üreteceğimiz ürünün sizlere hitap etmesi sadece yerli oluşundan değil, yukarıda belirttiğiniz faktörleri ve hatta daha fazlasını karşılayacağından emin olabilirsiniz.
Mutlu kalın...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:02 ----------
Tüm güvenlik yeterliliklerini sağladıktan sonra
customization-kişiselleştirme önemli bir etken. Kullanıcıya kendi tasarımını yapmasına müsade edebilirsiniz. Stiker ile, boya ile ya da baskı ile olabilir, kaskın üzerine takılabilen köpek balıgı yüzgeci vb. gibi ekstra parcalar olabilir, hava kanalları vb farklı renklerde olabilir. Kullanıcının kendi tasarladığı veya hazır birkaç model grafik serigrafi ya da su transfer kaplama ile kaska uygulanabilir.
Kendinden silecekli, kendinden gece görünürlüğü arttıracak flaşörlü vb. yeniliklerle gelebilir.
Örnekler çoğaltılabilir. Çıktığınız bu zorlu yolda başarılar dilerim.
Kişiye özgü kask tasarımı kask üretim projemizin ilerleyen süreçlerinde ele alınacaktır. Söz ettiğiniz görsel eklentiler mühendislik açısından kaskın tasarım bütünlüğünü koruduğu sürece her türlü yeniliğin araştırma sürecine dahil olacağından emin olabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
Benim için sertifika önemli. Dünya çapında geçerli olacak yaptığın ürün. İhrac edebiliyor olmalısın.
2.'si fiyatı uygun olmalı. 50 senedir kasak üreten firmanın kaskıyla aynı seviye fiyattan veriyorsan ölü doğan bir marka olmaya hazır ol.
Ucuz yaparsan bu milletin milliyetçi yanını ortaya çıkarırsın, peynir ekmek gibi satar.
Havalandırma iyi olmalı.
İçinin komple çıkarılıp takılabilir olmalı.
Pinlock'a uygun olsun ya da takılı gönder. Pinlock olmadığı halde kask kutusuna ya da kask özelliklerine buğu tutmaz gibi ibareler koyup, markana karşı oluşmamış güven duygusunu baştan yıkma.
Her kafa tipine uygun kaskın olsun, net sayfasında custom kask gibi bir şey olursa hoş olur. Kısa sürede de teslimat sağlayabilirsen güzel reklamın olur.
Ses konusuna çok girmiyorum. Sesten dolayı aşırı yoran bir kask olmasın yeter, önce üstteki maddeleri halledersen daha iyi olur.
Girişimcilere ve özellikle üni okuyup belli konularda uzmanlık geliştirmiş girişimcilere saygım sonsuz. Ancak her ne kadar kulağa ters gelse de son yıllarda iyice anti-milliyetçi bir insan oldum çıktım. Benim gibi düşünen insaların azımsanmayacak kadar olduğunun farkındayım. Bir ürün Türk malı ise o işte bir p.ştluk vardır düşüncesi aklımdan çıkmıyor. Bu algıyı yıkmak sizin için çok önemli ve hiç de kolay değil.
Umarım planlarınız işe yarar ve devlet nezdinde gerekli hibe ve teşvikleri alırsınız. Yolunuz açık olsun, güzel haberlerinizi bekleriz.
Ürünümüzü öne çıkaracak olan faktörler uygalanacak testler ve sahip olacağı güvenlik sertifikasyonlarıdır. Ürünümüzün kalitesi
"Bir ürün Türk malı ise o işte bir p.ştluk vardır düşüncesi aklımdan çıkmıyor. Bu algıyı yıkmak sizin için çok önemli ve hiç de kolay değil." söylediğiniz bu algıyı yıkacak nitelikte olacaktır.