Açıkcası bende normal şartlarda yavaş araç kullanan birisiyim. Ama aracın menzili sadece araç kullanım şekli ile sınırlı olmuyor. Şürüş sırasında araçta bulunan kişi sayısı, araçta açık olan klima, radyo, otonom sürüş ile ilgili bir çok değişik etken mevcut. Ayrıca aracın katalokta verilen değer kadar bile şarj edemiyorsunuz. 440 km denilmesine rağmen en fazla 415 km lik bir menzil için şarj edebiliyorsunuz. Katalok verisi olarak 100 km de 14.2 kw/h tüketim verilmiş. Pil kapasitesi ise 53 kw. Bu durumda hesapladığınız zaman zaten reel menzilinin 350 km civarında oluyor.
Hızlı şarj süresi havanın sıcaklığına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. ok soğuk havalarda ve pil soğuk iken çok hızlı şarj olmuyor. O yüzden mümkün olduğunca evin yakınındaki AC şarj ünitesini kullanıyorum. Orası da boş pili yaklaşık 4 saat gibi bir sürede şarj ediyor. Daha önce yazdığım gibi pil hemen hemen tamamı boş iken şarj süresi 50 dk civarında oluyor. Yolda olduğum zaman yemek molası vereceğim zaman pilin tamamen boş olduğu zamanlara denk getiriyorum. Zaten tuvaletti, yemekti v.s derken bahsettiğim bu 50 dk çok çabuk geçiyor.
Sanırım Avrupa'da bile bahsedilen süper hızlı şarj istasyonu henüz yok , 8 dakika gibi bir sürede %80 şarj seviyesini okumuştum bu başlığada yazdım , ileride ülkemizde de yaygınlaşırsa 300-350 km de 10-15 dk mola gayet makul bir süre..peki siz bir Tesla kullanıcısı olarak Togg hakkında ne düşünüyorsunuz ? ayrıca Tesla gibi bir araçtan sonra henüz çok erken ama böyle bir araç tercih edermisiniz ? birde Avrupa'da çevrenizdeki Türklerin haricinde elektrikli araç kullanıcıları varsa Togg projesi hakkında ne düşünüyorlar , izleniminiz varsa okumak güzel olacak..