Beni bilen bilir, çok sağlam muhalifimdir ve hükümete yaptığı yanlışlar yüzünden şu zamana kadar baya giydirmişimdir.
Mevcut iktidara bakıp ümitsizliğe düşenleri anlıyorum. Açıkçası 10 lafından 9 u yalan dolan olan birisine kimsenin inanası gelmez.
Yine de ufak bir ihtimal de olsa insan inanmak, umutlu olmak istiyor. Nasrettin hocanın meşhur sözü var ya hani;
"Ya tutarsa?"
Sanırım yerli otomobil konusu bir makine mühendisi olarak benim en büyük zaafım, valla ne zaman duysam inanasım geliyor
Açıkçası ben milli gelirimizin gereksiz yere köprü, otoyol, kanal vb inşaat projelerine aktarılmasındansa otomobil fabrikasına aktarılmasını tercih ederim. İşte böyle bir projede devlet alım garantisi versin, böyle bir projeye bankaları aracılığıyla kredi sağlasın, tek kelime eleştirmem, hatta desteklerim.
Devlet fabrika kurmaz, devlet sanayiye karışmaz lafları yalan dolan. Büyük kriz zamanlarında amerikanın kendi otomobil üreticilerine nasıl kol kanat gerdiğini hepimiz gördük.
Devlet her sanayi koluna elbet girmemeli ancak üretimin bel kemiği olabilecek alanlarda mutlaka ya yatırım yapmalı, yada yatırım yapan yerli firmaları kollamalı.
Açıkçası vergilerimden giden parayla elektrikli otomobil fabrikası kurulması hususunda benim hakkım helal olsun.
Yeter ki bu seferki de sadece bir göz boyamadan ibaret olmasın, lafta ve şovda kalmasın.
Bugüne kadar yüzlerce yanlış proje ve yatırıma girmelerine karşın doğru bir hamle yapmak istediklerinde bunu gereksiz yere eleştirmemek lazım.
Zaten şu anda ortada bir fikir var ve uygulamaya geçip geçmeyeceğini yaklaşık 3 yıl içerisinde net şekilde göreceğiz.
İnşallah bu sefer bende dahil hepimizi şaşırtıp şu projeyi hayata geçirirler...