https://www.mfa.gov.tr/teskilat-yapisi_.tr.mfa
Büyükelçiliklerin birincil görevi Türkiye Cumhuriyeti'nin, pasaportunu taşıyan insanların ve şirketlerin haklarının korunmasıdır. Büyükelçilik aranıp bu hatırlatılabilir. Şahsi olarak yardımcı olanların ellerinden öpülür, ancak bir Büyükelçiliğin; tamamen karşı tarafın kusurluğu olduğu (diye tahmin ediyorum) bir motosiklet kazasında, maddi ve manevi zarara uğramış pasaport sahibine hukuki olarak rehberlik etmemesi olacak iş değil.
Bir de yanlış hatırlaıyorsam Bulgaristan pasaportun vardı. EU vatandaşlığı burada elinizi çok güçlendirir diye tahmin ediyorun.
Pratik tecrübemden öğrendiğime göre başınıza bir iş geldiğinde konsolosluğun size yardım edecek kişi göndermesi veya size hukuki yardım etmesi veya avukat bulması gibi görevleri ve hizmetleri yok. Konsolosluk görevlisi bakan geldiğinde bile karşılamaya adam göndermiyoruz dedi ben görevlinin yalancısıyım.
Başınıza bir kaza geldiğinde kaderinizle baş başasınız. Tek yaptıkları ya da yapabileceği sizi uğraştırmadan aynı gün pasaportunuz kayıpsa yenisini vermekmiş.
Sadece insani olarak şahsi tanıdıkları varsa onlara rica ediyorlar yardım etmeleri konusunda nitekim Taner beye konsolosluk görevlisi Türk derneğinde yönetici olduğu için elinden geliyorsa yardım et demiş sağ olsun o da elinden gelen yardımı esirgemedi.
Benim Bulgar vatandaşlığım var ama benim Bulgaristan'la hiç bir alakam yok. Dillerini bilmiyorum, tanıdık yok, adresim bile formaliteden oraya bir tebligat falan yapsalar kayıp olur. Hem evrak falan elime geçse muhtemelen Bulgarca olacak veya Bulgarca en azından bir şeyler yazmak gerekecek o hepten boş iş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------
Çok geçmiş olsun, Norveçte yaşayan bir sürü Bulgaristan göçmeni var, facebooktaki Bulgaristan göçmenleri gruplarına post atıp hem motorunuz için hemde avukat için yardım isteyebilirsiniz.
Benimde çok yakın arkadaşım Norveçte yaşıyor, bir faydası olur mu bilmiyorum ama herhangi bir konuda isterseniz iletişime geçebilirim.
Benim şu an Norveç te birini bulup bu işler ne olacak deme becerim ve imkanım sıfır. Sizin gibi bağlantısı olan veya bağlantı kurabilecek arkadaşlar varsa ve bir bakarlarsa çok iyi olur.
Ben şu anda elbet bir yerden bir haber gelir diye beklemedeyim. Olayı zamana bıraktım bekle gör yapıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------
Büyük geçmiş olsun İsmet Bey.
Ufoz'un açıklayıcı yazısını okudum, hakikaten şiştim. Resmen kaderinize terkedilmişsiniz. Ufoz olmasa işiniz zormuş.
Tekrar gelmiş geçmiş olsun.
Sağ olun.
Hakikatten Ufuk abi çok uğraştı onun bu uğraşması olmasa biz kendi başımıza kalacaktık, ne yapardık, ne yapamazdık bilmiyorum.
Defalarca da param olup olmadığını sordu sağ olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------
maalesef bizim dış temsilciklerdeki çalışanlarımız artık liyakat sorunundan mıdır, yoksa genel bir eksiklik ya da politikadan mıdır nedir yardımcı olamama gibi problemler yaşatıyorlar.
İsmet abi geçmiş olsun dilerim. süreci de umarım hem maddi, hem manevi hem de hukuki her türlü en iyi şekilde atlatırsın. büyükelçiliği sakın boş bırakma bol bol ara.
Sağ ol. Teşekkür ederim.
Biraz zaman geçsin konsolosluğu arayacağım. Resmi olarak bir şey yapamasalar da şahsi olarak ellerinden bir şey geliyorsa esirgemiyorlar.