Yeni zincir ve titreşim hk

Arkadaşlar servise gittiğimde zincirimin bittiğini ve yeni zincir takılmasını söyledi bende tamam dedim zinciri takmaya çalışırken zincirin boyu yetmedi içerden 1 adet dişli daha getirerek monte etti bu beni rahatsız etti acaba sorun yaparmı bu zincir? birde aynı gün sibop ayarı ve lastik havaları düzeltildi ama şimdi alette vibrasyon var acaba zincirden olabilirmi yoksa lastik havalarındanmıdır? lastik ön28 arka32 olarak şişirildi.

sübap ayarları düzgün yapılmamış olabilir. ayarsız sübaplar ses ve vibrasyon yapabilir

Ondan olabilirmi? ben adama sibop ayarını 0,14 olması gerekitiğini söyledim ama adam boşver sen onu bana bırak ben ayarlarım dedi iyi dedim birde 50 ytl aldı sibop ayarı için :pale:

İyi akşamlar.

Zincirine bakla veya diş eklenmesinin / çıkartılmasının bir mahsuru yok. Sanırım orjinal olmayan bir zincir takılmaya çalışıldı. Gerçi aklıma tekeri en arka pozisyonda iken zinciri takmaya çalışan bir usta gelmiyor değil ama. Neyse.

Sübab ayarın fabrika verilerinde belirlenmiş ve servis kitaplarında yayımlanmıştır. Bu değerin üzerinde bir boşluk vermek doğru ve "ustalık" değildir.

Titreşimi daha açık ifade edebilir misin? Motora rölantide gaz verdiğinde titreşim oluyor mu? Titreşim belirli hızlarda mı oluşuyor? Titreşim gidonda mı, yoksa kasada mı oluşuyor? bunları açıklarsan daha fazla yardımcı olunabilir.

sadece sübap ayarı için 50 ytl bence çok eğer külbütör kapağı O-ring contayı değiştirdiyse bile.
sübaplardan şıkırtı geliyorsa süpap ayarları düzgün değildir.
zincir için aynı numara zincir kilitli baklası kullandıysa sorun olacağını sanmıyorum.
yinede orta sehpaya alıp vites boşta arka tekeri çevirirken takılma yapıyor mu kontrol et.

bence ilk olarak zincir ayarini kontrol et. motora bindigin zaman (motora oturup tam agirligini verdiginde) zincirin en esnek yerinde en azindan 1-2 cm oynamasi lazim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zincir ayarin yanlis ise, yani zincir cok gerin ise, motosikletini komple hurdaya cevirebilir haberin olsun. tavugun :)P) dedigi gibi, mutlaka kontrol et!!!

arkadaşlara ayne katılıyorum,sibob ayarları ölçülü bir şekilde yapılmalıdır çalışmada çok fark eder.sibob ayarının iyi olup olmadığını en basit şekilde şöyle anlaya bilirsin,motor rölantide endüşük gazda güzel çalışıyorsa birde enyüksek devirde güzel çalışıyorsa işlem tamamadır değilse ayar olmamıştır.not:motor boşta iken yüksek devirde motoru çalıştırmak sakıncalıdır.

ayarsız siboplar motorun rahat çalışmasını engeller ve düzensiz bir çalışmayla vibrasyon oluşturur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar