Gece gaz kesince far kesmesi ne olacak? Düşünce grenaj kırması ne olacak? Yakıttaki dezavantaj ne olacak kardeşim ? Benim Ybr den yana tek korkum Beldeyamanın bırakmasından dolayı oluşan belirsizlik ortamı. Şehir içinde kullanacağım için hızı önemsemiyorum.
Şu kısır döngü konulara yazmayım diyorum ama yinede yazıyorum hayırlısı bakalım
1- Basit bir devre ile farlar direk aküden alınabiliyor. Her oto elektrikçisi 5-10 liraya yapar.
2- Grenajım kırılacak korkusu ile motor kullanacaksan mopedden başkası yalan, 2010 ybrlerde de deponun yanlarında grenaj var. O yüzden onuda kullanmamak lazım (!) yoksa düşünce grenaj kırılır.
3- CBF150'nin yakıtta dezavantajı yoktur. YBR ile CBF aynı yakıtı yakar. Tamamen kullanıcıya bağlı hatta YBR'yi acemi birisi kullanır CBF'yi usta bir kullanıcı kullanırsa. ybr 3.5 litreye çıkar cbf 2,5 ta kalır.
Yakıt konusu tamamen kullanım stiliyle alakalı.
Aynı yol, aynı kullanıcı, aynı ayarlarla (nasıl olacaksa) iki motor yola çıksa ikiside 2,5 ile 3,0litre / 100 km. arası değerler elde edilir.
4- Boyun posun yerindeyse zaten YBR altında bmx bisiklet gibi kalır. (Ben 1,83üm ybr denediğimde çok küçük kalmıştı) CBF kalıbıyla kurtarıyor.
Kim ne derse desin iki motorda sağlamdır. Kullanıcının ne istediğine bağlı seçeneklerde değişir. CBF herhalükarda daha rahat ve uzun yola (YBR'ye nazaran) daha yatkındır.
vs...