Yeni silindir, piston, sekman taktim yakit artti ?

Titan es motoruma yeni piston aldim ve silindiri rektefe ettirdim taktim fakat su an cok yakiyor. 100 km de 4 lt ye yakin yakiyor. Nasil cozebilirim bu yakit sorununu ?

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
motorun performansında felan bir sıkıntı var mı... gerçi daha yeni olduğu için sıkıştırmamışsınızdır...
rektefe düzgün yapıldı ise yeni parçalar birbirine alışana kadar biraz fazla yakıt yakabilir...
ama yakıt ilerde düşmez ise pistonu götürüp rektefeciye verin bir tarafına taksın...
bir de karbüratör hava ayarına da bakın...

titancın geldi. Orjinal silindiri honlatarak biraz daha büyük piston segman attırdın galiba. Rodajı iyi geçmemişse veya rodajdaysa yakar. Bendeki titan es şu an kayınçoda. 135 cc piston var. Kawasaki ninja ibresine göre 156 km/h da 5 ci viteste kesicide kalıyor. Yedeğe kadar yani 9.5 litre ile ortalama artçılı olarak 380-390 km yol yapıyor. Ön dişli 14 arka dişli 41 dişli. Senin titan ya rodajda yada rodajda çok zorladın. Rodajda bin km veya 2 bin km tın tın kullanılır. Sonra yavaş yavaş basılır.

sbr

titancın geldi. Orjinal silindiri honlatarak biraz daha büyük piston segman attırdın galiba. Rodajı iyi geçmemişse veya rodajdaysa yakar. Bendeki titan es şu an kayınçoda. 135 cc piston var. Kawasaki ninja ibresine göre 156 km/h da 5 ci viteste kesicide kalıyor. Yedeğe kadar yani 9.5 litre ile ortalama artçılı olarak 380-390 km yol yapıyor. Ön dişli 14 arka dişli 41 dişli. Senin titan ya rodajda yada rodajda çok zorladın. Rodajda bin km veya 2 bin km tın tın kullanılır. Sonra yavaş yavaş basılır.

titanla 156 km mi::sas::

üstüne yatarak. Cg lerle 180 200 yapanlar var. Niye şaşırdın?

slm adem ben de piston segman olayına girdim ama rodaja dikkat etmedim sorun olurmu..

Demek rodajdan dolayi. Pistonu takali 100 km yapmamisimdir

yav 100 km yapmadan nasıl hesapladın 4 litre yaktığını? :santa: ama iyi oldu yazdığın. 2 bin km ye kadar kesiciye sokma, devir saati yok bağırtma 5 te max hızın 80 olsun daha çok basma. İlk yağını 500 km de yenile. 2 ci yağını bin, sonra her bin beşyüzde yenile. 2 ci yağını değiştirdikten sonra yani 1500 km den sonra yavaş yavaş motoru zorla. Basmaya başla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

slm adem ben de piston segman olayına girdim ama rodaja dikkat etmedim sorun olurmu..

ciddiye alarak yazıyorum. Bikere titan esi tamire vermiştim. Usta segmanları yenilemiş haberim yoktu. Bende bastım, kesiciye soktum hertürlü zorladım. Motor 9.5 litreyle max 320 km yol yapıyodu. 320 km yi geçmiyodu. Bi ara yag çubuğunu söküp su doldurmuş veletin biri. Motor kitledi. Yeniden segman piston attırdım. Rodajını iyi yaptım. Bu sefer 9.5 litre ile 380-390 km yol yapmaya başladı net olarak. Yani rodajı iyi yapılmazsa çok yakıyo ne hikmetse.

rodajda 1 kere kesiciye girmesi bile ilerki zamanlarda çok yakma gibi sonuçlar doğuruyor. Bunun bilimsel bi açıklaması vardır muhakkak. Ama ben bilmiyorum :queen: düzgün rodaj= az yakıt. Bukadar basıt.

yav 100 km yapmadan nasıl hesapladın 4 litre yaktığını? :santa: ama iyi oldu yazdığın. 2 bin km ye kadar kesiciye sokma, devir saati yok bağırtma 5 te max hızın 80 olsun daha çok basma. İlk yağını 500 km de yenile. 2 ci yağını bin, sonra her bin beşyüzde yenile. 2 ci yağını değiştirdikten sonra yani 1500 km den sonra yavaş yavaş motoru zorla. Basmaya başla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

ciddiye alarak yazıyorum. Bikere titan esi tamire vermiştim. Usta segmanları yenilemiş haberim yoktu. Bende bastım, kesiciye soktum hertürlü zorladım. Motor 9.5 litreyle max 320 km yol yapıyodu. 320 km yi geçmiyodu. Bi ara yag çubuğunu söküp su doldurmuş veletin biri. Motor kitledi. Yeniden segman piston attırdım. Rodajını iyi yaptım. Bu sefer 9.5 litre ile 380-390 km yol yapmaya başladı net olarak. Yani rodajı iyi yapılmazsa çok yakıyo ne hikmetse.

Motora benzin dayanmayinca hesapladim ve hemen yazdim sorunu buraya :) adem abi birkac sey daha sorayim o zmn sana.

1) sendede titan var saniyorum. Karburator hava ayar vidasini kac tur cevrilmis durumda ?

2) motorun yagini degistirdigimde kac numara ve ne marka yag koyayim ?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
üstüne yatarak. Cg lerle 180 200 yapanlar var. Niye şaşırdın?

Sadece üstüne yatılarak motorun hızı o derece artmaz , şehir efsaneleri ile kandırmayın kendinizi.

O hacimlerdeki motorların o hızlara çıkabilmesi için çok ciddi modifikasyonlara ihtiyacı vardır ve ömürleri bir kaç yüz km ile sınırlıdır.

Sadece üstüne yatılarak motorun hızı o derece artmaz , şehir efsaneleri ile kandırmayın kendinizi.

O hacimlerdeki motorların o hızlara çıkabilmesi için çok ciddi modifikasyonlara ihtiyacı vardır ve ömürleri bir kaç yüz km ile sınırlıdır.

biraz modifiye var. Km 140 tan aşağı düştüğü için kawa ninja 250 ile yan yana giderek denenmiştir. Ninjanın gösterge ne kadar yanlış gösterir bilemem.orjinali 125 cc iken 12.5 hp. Üstündeki takan ustaya göre 155 cc, bana göre 135 cc. Ben arkadaşa yardımcı olmak için yazdım tartışmak için değil. 11 yıldır titan binerim. Yani bu motor hakkında sizden daha iyi bilirim. Eski kasa titanımla defalarca 145 km yi geçmişliğim var. Selam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

Motora benzin dayanmayinca hesapladim ve hemen yazdim sorunu buraya :) adem abi birkac sey daha sorayim o zmn sana.

1) sendede titan var saniyorum. Karburator hava ayar vidasini kac tur cevrilmis durumda ?

2) motorun yagini degistirdigimde kac numara ve ne marka yag koyayim ?

hava ayarı tam sık. 3 tur kadar gevşet.
Yağ yazın 20w50 kışın 20w40 veya 15w40 kullanabilirsin.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ademcim nereden alıntı yaptığıma iyi bak ,ondan sonra cevabını gözden geçir.

Ben senin motorundan bahsetmiyorum bile.

cepten göremiyorum kusura bakma :) ama uzun ömürlülük konusunda şunu ekliyeyim. 10 bin km yi geçti yaptıralı. 2005 titan es.

ciddi olarak yazdım zaten :) ne biliyim tempolu koşuşturma içindweyim yazları motorla.rodajda gitmek aklıma bile gelmediçinli die :)kanuni tiğer buarada 6ookm devirdim subab ayarlarıda yapmadım tamircim öyle söyledi..canına okudummu motorun bilemiyorum.. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar