Değerli COQ;
Bence sistemi çok güzel anlamışsınız. Sorularınızdan anlaşılıyor.
Öncelikle satışı kim yaptı/yaptırdı ise prim onundur. Ben A bayisinden sipariş girdim, B noktasındaki babama ATV gönderdim. A noktası atış primi alır, B noktası montaj primi alır. A noktasında bütün denemeler yapıldı ama satış gerçekleşmedi. Ama satışı akşam evinden kuralkan üzerinden gerçekleştirdi. Kritik nokta şu, kişinin evinden sipariş vermesini gerektirecek özel hiç bir sebeb yok. Zira fiyat aynı. A noktası sadece teslim noktası olarak seçilirse sadece montaj primini alır.
Test maksatlı motorlar da bedeli Kuralkan tarafından ödenmiş motorlar üzerinden yapılacak. Satış noktası bu bedeli ödemeyecek. Ayrıca devamlı gezici ekiplerimiz sahada olacak.
Bu sistemin ana merkezi 3S yani satış servis ve yedek parça satışı yapan bayiler ya da sadece servislik yapan müessesler üzerinde yükselecektir. Özellikle şu anda yetkili servislerimizin satış noktasına dönüşmesi ilave bir yatırım maliyeti gerektirmeyeceği gibi sermayesiz ilave iş kazancı sağlıyor. Nitekim servislermizde büyük bir memnuniyet oluştu.
Teşekkür ederiz.
Ben 'A' bayisinde bir motosiklet beğendim. Deneme sürüşü yaptım. Fiyat aldım. Gayet ilgilendiler ve motoru almaya karar verdim.
Sonra internetten satın alıp teslimatı 'B' bayisine yapmanızı istedim.
Bu durumda 'A' bayisinin durumu nedir?
Diğer sorun deneme sürüşü yapma imkanı nasıl bulunacak? Satış noktalarında deneme için motosiklet bulunacak mı? Bu motosikletleri bayi mı satın alacak yoksa kuralkan mı verecek?
Sistem maddi açıdan bayi için avantajlı durmakla beraber, bayilerin tek bir motosiklet satamaması gibi bir risk barındırıyor gibi.
Bu durum iyi çalışan bayi ve servislerinizi kaybetmenize neden olabilir. Ya da ben mevzuyu anlamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------
Aynen böyle.
Tek itirazım müşterinin uygun fiyata ulaşması için azami fedakarlığı yapacağız. İnşallah fiyatlardan göreceksiniz.Müşterinin kazanmadığı bir sistem başarılı olamaz.
Yahu adam bayii aradan çıkacak dememiş ki. Finansı biz yöneticez demiş, demekki satış yapan bayii de payına düşeni alacak. Bayii stoğa para bağlayıp satılması için dua etmeyecek demekki, veya müşteri potansyeli olan ve elinde stoğa bağlayacak parası olmayan bayiilerde iş yapabilecek.
Burada zararlı çıkan müşteri olur bence, elindeki parayı stoğa bağlayıp nakite ihtiyacı olunca kardan zarar ederek düşük fiyatlı motosiklet satan bayiiler yok artık demektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
Değerli harleybaba;
Sistem herkesi rahatlatmak üzere kurgulanmış durumda. Bu sistem yetkili servislerimizin üzerinde yükselecek. .Hiç bir ilave yatırım yapılmadan.
Şu anda serbest piyasadan ziyade tam bir kargaşa piyasası var. Bayi dertlerini bizler biliyoruz. Biz kendilerini finans yükünden tamamen kurtarıyoruz. Kendilerine zaten bu sistemi duyurduk.
bu kriz ortamında herkes kendi canının derdine düşmüş.
eski sistemle devam etmezlerse bayiler en büyük dersi verir kuralkan'a.
serbest piyasa ekonomisi işine geldiği zaman uygulanacak, işine gelmediği zaman uygulanmayacak, öyle mi???
bayiler işin hamallık kısmını yapacak (servis, yedek parça vs.)marka iyice yaygınlaştıktan sonra bayiilere by-pass.
bayi olsam hemen bırakırdım. keşke yabancı firmalar kendi mallarını doğrudan satsa, distribütör firmalar arada olmasa. Bkz. Yamaha Türkiye. Kapiş?
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:05 ----------
Teşekkür ederiz.
Anladım. İnsanlar görmek istedikleri motoru inceleyebildikleri sürece bence sorun yok. Bayinin para kısmında devreden çıkmasının artısı da var, eksisi de. Zaman, hangisinin ağır bastığını gösterir zaten.
Tekrar iyi çalışmalar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------
Değerli kazım Tokmak;
Görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ediyoruz.
öcelikle İnternette görmüş olduğunuz fiyat farklılıklarının en önemli sebebi 2018 yılında 3,72 ile başlayan dolar kurunun yıl içinde 7 seviyesine kadar çıkması sebebi ile yıl içinde üç defa fiyat değişimi yaşandı. Bayilerin elinde üç farklı fiyattan alınmış ürünler var. Zaten kargaşa buradan çıkıyor. Bayilerin kar marjı % 8-10 seviyesindedir. Kanunen de ancak alışomaliyet fiyatına kadar fatura kesebilirler. Daha düşük fatura kesemezler.
Sistemin en önemli özelliği tüketiciye istikrarlı ve uygun fiyat sunabilmektir. İnşallah izleyeceksiniz bu prensibi uygulayacağız. Sadece bayilerin elindeki az miktardaki stoklar fiyatları çok kısa süre farklı gösterebilir.
Onun haricinde bahsetmiş olduğunuz dominar fiyatları 2017 modele aittir. 27500 tl fiyat ise 2018 modele aittir.
Saygılarımla...
Ekrem bey öncelikle merhaba. Ben bajaj kullanmıyorum. Hiç bajaj motorum da olmadı. Bu yüzden firmanıza karşı herhangi bir antipatim veya sempatim yok. Bu nedenle objektif olarak yazmaya çalışacağım. Şimdi malum eskiden beri araba ve motor alıp sattığımız, sıfır ve ikinci el satış sitesine girdim. Bajaj Dominar 400 ün sıfır fiyatlarını bi dök bakim kardeşim dedim filtrelemeye, 2017 model Bajaj Dominar 400 ün fiyatını 19,800 liradan başladı listelemeye, 19,800 - 19,900 - 20,150 şeklinde bayi bayi değişiyor. (Bayiler arası haksız rekabet olmaması açısından link paylaşmıyorum. Kimsenin hakkına giremem ) Anladığım kadarıyla siz bu karışık fiyat politikasını ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Çünkü bir bayiniz fiyat politikasına uyarken, başka bir bayiniz kardeşim ben sürümden kazanırım deyip kendi karından feragat ederek daha ucuza verebiliyor. Ayrıca bir nokta daha var. Bu firma bu motoru 19,800 liraya veriyorsa ve kar ediyorsa (ticaretin tek amacıdır kar etmek. Karsız sattığını düşünmüyorum) sizin yukarıda açıkladığınız fiyat listesindeki 27,500 lira biraz abartı gibi geldi bana. Şimdi siz artık bayiler fiyatlandırma yapmayacak derseniz. İnsanlar 19,800 lira olanı seçemeyecek ve mecburen sizin belirlediğiniz 27,500 lira rakama almak zorunda kalacaklar. Bu da ciddi anlamda abartı bir kar demek. Madem ki bir fiyat politikası belirliyorsunuz ve bu sayede fiyatları aşağı çekmeyi planlıyorsunuz 19,800 olmaz da 21,000 olur sabit bir fiyat listesi koyarsınız mesela. Nacizane görüşümdür. Sadece beni bağlar. Hiç bir firmayı kararlarından dolayı yargılamak haddim değildir. Umarım başarılı olur ve Türkiye motokislet sektörüne canlılık katarsınız. İyi çalışmalar dilerim.