90'lı model 30 bg'lik bir tane 600'lük yazabilirmisin?...
Fazla detaylı uzun uzun yazmadım insanlar pek okumuyor çünkü.. orda yazdığımda belli aslında beygir yazmadım d,kkat edilirse güç yazdım..
güç nedir sadece beygir demek değildir motorun komple teknolojisinin bir bütünüdür.. transmisyon sisteminden tutda elektronik beyinli püskürtmeli enjektör sistemine değişken sübab zamanlama sistemlerinden tork beygir dağılımının bir bütündür..
Beygir gücü faklı iki aracın bile bazen yarışdığında beygir gücü düşük olanın yüksek olanı geçdiğini görürüz hepsi bu bütünün bir nedeni beygir yada tork tek başına pek bir şey ifade etmiyor neyse uzatmıyım fazla..
ikincisi birebir aynı demedim denk dedim denk ne demekdir üç aşağı beş yukarı demekdir..
Demek ki detaylı yazmak gerekiyormuş o zaman detaylı yazıyım.. bana göre bugün güncel üretilen yeni teknoloji 30 beygirlik yada o civarlarda olan 250cc lik japon alman italyan motorun gücü... 90 lı yıllardaki 30-45 beygirlik motorların gücüne denkdir..
örnek de isterseniz bir ton yazarım 24 beygirlik sr500 den tutunda 43 beygirlik xt600 45 beygilirk xv535 41 beygirlik NX650 43 beygirlik vt600c v.b gibi.. bu liste uzar gider..
Velhasıl 2015 e kadar benzin 6 tl olmassa iyidir.. bu fiyatlarda motor sürmekde uzun süreli tam randımanlı sürücü iseniz keyif bozucu ve giderlerin altından kalkılması zor bir iş haline geliyor..
sırf bu yüzden eskiden yağmurda çamurda bile motorumu çıkartan ben artık arabamı çıkartıyorum çünkü arabam motorumla kafa kafaya denk yakıyor nerdeyse.. motorum tdm 850 arabam megan tourer 1.5dci edc şanzımanlı..