Yeni motor aldım r25 ve yağ pompası

arkadaşlar selamlar herkese , bugun bir anlık kararla ikinci el bir r25 aldım bu kışa motor düşünmüyodum ama 10 gündür araçla illallah ettim , iş yerinde ve sitede otopark sıkıntısı yüzünden kafayı yedim ve yaza almayı planladığım r25i kış günü alıverdim yaza kadar depoda yatacak gerçi ama. Aklıma takıldı yağ pompası sorunu vardı bu motorların , 2015 model benim motorum acaba yağ pompası değişti mi bilmiyorum servis bakımlı değil , servisi aradım kayda ulaşamadı gelin öyle bakalım dedi çok fırsatımda yok gitmeye pazartesiye kadar acaba değişip değişmediğini nasıl anlarım ?
Motor 2015 9 ayda alınmış bir yandan mantıken düşündüğüm zaman motor zaten 30 bine gelmiş geçmiş acaba sorun olsa şimdiye kadar çoktan sorun olmuşmuydu ? servise dedim değişmemişse garantiden mi değişecek dedi ona birşey diyemeyiz. Nasıl bir yol izleyeyim arkadaşlar

servise gitmekten başka yapacak bir şey yok.

servise git, sağına soluna bir güzel baktır.

Dışarıdan anlayamazsınız yan kapağın açılıp bakılması gerek. eğer değişmediyse 30.000km boyunca sıkıntı çıkarmamış olması ileride de sıkıntı çıkarmayacağı anlamına gelmez

Motosikleti
BWS 100
İçinde kurt olup düşüneduracağına. Bineceksen, git değiştir kafan rahat olsun hocam.
Hayırlı olsun.

Yurtdışındaki sitelere de bakıyorum ama yağ pompası olayı bir tek bizim ülkede fazlasıyla abartılıyor. Değişen parça bilmem kaç bin km sonra bi ihtimal arıza çıkarma senaryosu üzerine. 40.000km civarında olan birçok r25 var ve ben bir tane bile yağ pompası arızalandı da motor dağıldı vakası duymadım. Servisler bu konuda maalesef ilgisiz. Şasi numarası belli aralıklarda olan motorlar çağrılıyor. Yanılmıyorsam 2015-2016 modeller için. Şu linkten kendiniz kontrol edebilirsiniz: https://www.motoroids.com/news/yamaha-japan-recalls-15072-units-of-the-r25-mt25-r3-and-mt320-over-faulty-oil-pump-transmission-and-front-brake/

Depoda yatırma o zaman giy kışlık kıyafetini sür motorunu ne güzel işte.

cevaplarınız için herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar. Binicisi olduğum için tabiki değiştireceğim fakat önümüzdeki ay aracın muayene ve sigorta işleri var o yüzden 1.5 ay sonra felan değiştirebilirim garanti dahilinde değişmezse.. Şuan yağ ve filtresini değiştireceğim , radyatör suyuna antifiriz konsantre edeceğim rutin bakımları yapıcam o kadar.
Şase numaralarını baktığım zaman bendeki şase noyu göremedim ben acaba tam olarak yardımcı olabilcek arkadaşım abim varmıdır ?
Şase no son 5 rakamı 01899

Son düzenleme:
ben olacakları sana söyleyeyim: gideceksin servise bak diyecen, bakacaklar. değişmesi gerekiyorsa değiştirin diyeceksin, değiştirecekler. garantiden mi diyeceksin, servis kaydı olmadığından garantiden çıkmış motor diyecekler.

pamuk eller cebe...

cevaplarınız için herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar. Binicisi olduğum için tabiki değiştireceğim fakat önümüzdeki ay aracın muayene ve sigorta işleri var o yüzden 1.5 ay sonra felan değiştirebilirim garanti dahilinde değişmezse.. Şuan yağ ve filtresini değiştireceğim , radyatör suyuna antifiriz konsantre edeceğim rutin bakımları yapıcam o kadar.
Şase numaralarını baktığım zaman bendeki şase noyu göremedim ben acaba tam olarak yardımcı olabilcek arkadaşım abim varmıdır ?
Şase no son 5 rakamı 01899

Bir önceki mesajımdaki linkte yazan seri numarasının son 5 hanesine bakmanız gerekiyor. Servis de zaten bu şekilde söylemişti. Linkte son 5 hane 01001 ile 15324 olan motorlar diyor. Sizinki de 1899 dolayısıyla büyük ihtimalle o geri çağrılmaya tabisiniz. Zaten benim şase numarama çok yakın sizinki de :)bu arada geri çağrılma için herhangi bir ücret kesinlikle ödemiyorsunuz. 5.000 bakımını kendim yapmıştım, garantim de yeni bitmişti, ona rağmen ücretsiz işlem yapıldı.

Bu arada geçen yıl bir geri çağırma daha oldu, pek bilen yok. Kill switch mekanizmasının bir parçası ile depoyu sabit tutan 1 adet mesnetin değişimi yapılıyor, ileride titreşimden dolayı depo plastik kapağına yük binmesiyle ilgili. Ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ama bunu da sorgulayın derim.

Bir önceki mesajımdaki linkte yazan seri numarasının son 5 hanesine bakmanız gerekiyor. Servis de zaten bu şekilde söylemişti. Linkte son 5 hane 01001 ile 15324 olan motorlar diyor. Sizinki de 1899 dolayısıyla büyük ihtimalle o geri çağrılmaya tabisiniz. Zaten benim şase numarama çok yakın sizinki de :)bu arada geri çağrılma için herhangi bir ücret kesinlikle ödemiyorsunuz. 5.000 bakımını kendim yapmıştım, garantim de yeni bitmişti, ona rağmen ücretsiz işlem yapıldı.

Bu arada geçen yıl bir geri çağırma daha oldu, pek bilen yok. Kill switch mekanizmasının bir parçası ile depoyu sabit tutan 1 adet mesnetin değişimi yapılıyor, ileride titreşimden dolayı depo plastik kapağına yük binmesiyle ilgili. Ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ama bunu da sorgulayın derim.

Teşekkür ederim ilginiz için çok sağolun :) şimdi benim motorum 2015 model 30 bin küsür kmde bakımları serviste yapılmamış , ücret talep ederlerse ki şöyle bir sorun var bakımı serviste yapılsada yapılmasada sonuç olarak bu parça arızalı yada bozuk yada arıza yapmaya meyilli her halükarda değiştirmeleri gerekli diye düşünüyorum

Teşekkür ederim ilginiz için çok sağolun :) şimdi benim motorum 2015 model 30 bin küsür kmde bakımları serviste yapılmamış , ücret talep ederlerse ki şöyle bir sorun var bakımı serviste yapılsada yapılmasada sonuç olarak bu parça arızalı yada bozuk yada arıza yapmaya meyilli her halükarda değiştirmeleri gerekli diye düşünüyorum

Yamaha r25 te sorunlu parça koyduğunu kabul etmiş ve gelin değiştirelim demiş. Konunun garanti ile alakası yok gibi. Sadece senin motorunda olan bir sıkıntı olsa garanti konusu devreye girer.
Yapmazlarsa itiraz et, yamaha Tükiye bu isteğini kabul etmek durumunda. Eger kabul etmezlerse kusurlu mal sattıkları için komple sıfır motosiklet ile değişim iste.
Kabul etmezlerse hiç uğraşma elindeki evrakları ve yazışmalarını ver bir avukata senden para almadan davayı sonuçlandırır sana sıfır motor ve kendi masraflarını yamaha dan alır.
Şunu unutma yamaha hatasını kabul etmiş değiştirmek istiyor.

Yamaha r25 te sorunlu parça koyduğunu kabul etmiş ve gelin değiştirelim demiş. Konunun garanti ile alakası yok gibi. Sadece senin motorunda olan bir sıkıntı olsa garanti konusu devreye girer.
Yapmazlarsa itiraz et, yamaha Tükiye bu isteğini kabul etmek durumunda. Eger kabul etmezlerse kusurlu mal sattıkları için komple sıfır motosiklet ile değişim iste.
Kabul etmezlerse hiç uğraşma elindeki evrakları ve yazışmalarını ver bir avukata senden para almadan davayı sonuçlandırır sana sıfır motor ve kendi masraflarını yamaha dan alır.
Şunu unutma yamaha hatasını kabul etmiş değiştirmek istiyor.

Değerli yorumun ilgin için çok teşekkür ederim abim :)

Arkadaşlar bugun öğlen arasında telefonda rast gele istanbul yamaha servislerinin numarasını sorgulattım ve beşiktaş'da bir servisi aradım. Motoru dün aldığımı belirttim , önceki bakımlarının serviste yapılmadığını söyledim , 30 bin küsür kmde dedim fakat yağ pompası değiştimi bilmiyorum garanti kapsamında değiştirildiğini okuduğumu belirttim.
Kibar konuşan biri vardı telefonda dedi tabi siz müsait olduğunuzda getirin motorunuzu inceleyelim , değişmemişse değişimini yaparız herhangi bir ücret talep edilmiyor ücretsiz değiştiririz dedi , teşekkürlerimi ilettim konuşmayı sonlandırdık galiba bir sıkıntı olmayacak gibi bu konuda eğer öyle ise süper

ben olacakları sana söyleyeyim: gideceksin servise bak diyecen, bakacaklar. değişmesi gerekiyorsa değiştirin diyeceksin, değiştirecekler. garantiden mi diyeceksin, servis kaydı olmadığından garantiden çıkmış motor diyecekler.

pamuk eller cebe...

Ağlamıyoum gözüme spormoto kaçtı

Son durum nedir yağ pompası sıkıntılı miymiş ve değiştirdiniz mı 2015 ve 30k da bir motora bakıyorum onun degismemiş sikinti olmamis simdiye kadar illa degismek gerekir mi

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yillar once Yamaha Fz6 icin de TPS arizasi nedeniyle bir geri cagirma olmustu. Ben de motoru 2.el almistim. Garantisi biteli cok olmustu, Samura motor degistirmisti hic para almadan. Bu arada parcayi degistirdiklerine dair, on gobegin oraya, sasi numarasinin tam yanina bir isaret koyuyorlardi. (Bir centik atiyorlardi) Yag pompasi degistirdiklerinde de bir isaret koyuyorlardir sanirim.

Yillar once Yamaha Fz6 icin de TPS arizasi nedeniyle bir geri cagirma olmustu. Ben de motoru 2.el almistim. Garantisi biteli cok olmustu, Samura motor degistirmisti hic para almadan. Bu arada parcayi degistirdiklerine dair, on gobegin oraya, sasi numarasinin tam yanina bir isaret koyuyorlardi. (Bir centik atiyorlardi) Yag pompasi degistirdiklerinde de bir isaret koyuyorlardir sanirim.

Hocam ilk sahibinden ogrendim garanti dahilinde yağ pompası değişmiş ben aktif biniciyim sizce alsam uzun kmler götürür mu ,değişm olduğundan arada kaldım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar