Yeni Laptop Alacağım . Tavsiyelerinizi Bekliyorum . ( Asus , Dell , Lenovo )

Kocaeli İl Temsilcisi
Merhaba arkadaşlar . 5 yıldan beri kullanmış olduğum Acer Aspire 5745g laptobum artık ölmüş durumda . Yeni laptop almaya karar verdim . Fakat eskisi kadar bilgisayarları takip etmediğim için konuya fazla hakim değilim. Laptoplardan anlayan kardeşlerimin fikirlerine ihtiyacım var . :) Maksimum 2.500 tl'yi geçmeyecek , en az 3 yıl boyunca performanslı bir şekilde kullanabileceğim bir laptop arıyorum . Aklımda 3 marka var Asus , Dell ve Lenovo .

Asus'ta f/p olarak bu ürünü buldum . Sizce bu laptop alınır mı nasıldır ? ;http://www.vatanbilgisayar.com/asus-k555lb-core-i5-5200u-22ghz-12gb-ram-1tb-hdd-2gb-156w81-notebook.html#ozellikler

Dell'de ise 2 adet var ; 1. http://www.gold.com.tr/dell-3543-b50w81c-notebook_u
2. http://www.gold.com.tr/dell-inspiron-5537-g50w81c-notebook_u

Lenovo'da pek f/p olarak ürün bulamadım . Siz de önerebilirsiniz . Öncelik olarak Asus ve Dell tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekküler şimdiden hepinize. Kazasız belasız sürüşler dilerim . :)

kardeşim 2.500e temizini bulamazsın. ondan az daha koy ybr al.

pardon konu karıştı heralde.

Saydıklarının arasından seçim yapın dersen ASUS derim. Ancak bana sorarsan TOSHIBA öneririm.

Eğer bütçenizi biraz arttırabilirseniz ekran kartı en azından Gtx 950-960 olan bir notebook alın derim. Monster f/p olarak çok iyidir. 3 bin liraya en kötü 5-6 sene oyunları oynatacak bir notebookunuz olur. Eğer sadece internet,gezinme amaçlı istiyorsanız elinizde ki pc gayet yeterli,harddiskinizi SSD ile değiştirirseniz ve ram takviyesi yaparsanız çok ciddi performans kazanırsınız.

attıklarınızın arasında işlemcisi en iyi olan 1.dell ama onunda ekran kartı kötü. zaten laptoplarda iyi ekran kartı olmuyor oyun oynayacak mısınız? eğer oyun oynayacaksınız ve mobil kullanmayacaksanız masaüstü önerelim. Lenovodan uzak durun çıtır çıtır dökülüyor heryeri. Yine de siz YBR bakın az daha koyup.

Ne için kullanacağınız önemli eğer günlük işler içinse 1500 tl lik bir laptop bile fazlası ile iş görür.Ancak oyun oynayacak veya render yapacaksanız işler değişir ,ihtiyacınızı söyleyin ona göre yorum yapayım.

Kocaeli İl Temsilcisi
kardeşim 2.500e temizini bulamazsın. ondan az daha koy ybr al.

pardon konu karıştı heralde.

Ahaha zaten az daha koyup 4 ybr parasına kawa aldım. :)

Asus al derim. Parça kalitesi ve sağlamlığı tartışılmaz

Asus ile dell arasında kararsızım zaten .

Saydıklarının arasından seçim yapın dersen ASUS derim. Ancak bana sorarsan TOSHIBA öneririm.

Toshiba'nın hangi modelini önerirsiniz acaba ?

ekran kartı 128 bit ve üzeri olsun çok önemli bence

fiyatlar çok yüksek ama bir görmeni isterim adamlarda neler var http://www.monsternotebook.com.tr/

Aletler pahalı baya . Millet o paralara ybr alıyor :p

İsmail abi , bu model benim attığım modelden daha düşük gibi sanki ?

Eğer bütçenizi biraz arttırabilirseniz ekran kartı en azından Gtx 950-960 olan bir notebook alın derim. Monster f/p olarak çok iyidir. 3 bin liraya en kötü 5-6 sene oyunları oynatacak bir notebookunuz olur. Eğer sadece internet,gezinme amaçlı istiyorsanız elinizde ki pc gayet yeterli,harddiskinizi SSD ile değiştirirseniz ve ram takviyesi yaparsanız çok ciddi performans kazanırsınız.

Elimde ki laptop öldü artık. Sürekli kendi kendine donup mavi ekran veriyor. Format artırdım 3 4 defa yine aynı sorunlar var . Bir sayfayı 2 dk da zor açıyor. Monsterler baya sağlam ama bütçeyi aşıyor. Oyun zaten ps4 te oynuyorum ama pc de sadece roma total war 2 oynarım.

attıklarınızın arasında işlemcisi en iyi olan 1.dell ama onunda ekran kartı kötü. zaten laptoplarda iyi ekran kartı olmuyor oyun oynayacak mısınız? eğer oyun oynayacaksınız ve mobil kullanmayacaksanız masaüstü önerelim. Lenovodan uzak durun çıtır çıtır dökülüyor heryeri. Yine de siz YBR bakın az daha koyup.

Laptopları mobil kullanmıyorum. Odam da sabit masada duruyor hep . Normalde aklımda masa üstü pc toplamak var ama toplama pc lerede bakmak lazım. Önerebileceğiniz toplama kasa var mı?

Ne için kullanacağınız önemli eğer günlük işler içinse 1500 tl lik bir laptop bile fazlası ile iş görür.Ancak oyun oynayacak veya render yapacaksanız işler değişir ,ihtiyacınızı söyleyin ona göre yorum yapayım.

Yüzde 75 günlük işlerim için kullanacağım.Yüzde 25 ise oyun olarak sadece tek bir oyun , roma total war 2 yi oynayacağım .

Marka Toshiba olduktan sonra modelin bir önemi yok o senin isteğine kalmış.

Asus markası iyidir sağlamdır ancak garantiye yolladığında çok sorun yaşarsın , garantide kaybolabilir bile. Bu başımıza gelmiş bir durumdur.

Şuan exper kullanıyorum 2.yılım ve garantisi bitmişti. Laptopta ellerimi koyduğum kasada renk solması oldu baya. Batarya ömrünü yitirdi 4 5 saat dayanırken 40 dakikaya düştü. Dahili olduğu için müdehale edemedim. Garanti etiketini de hiç koparmamıştım.

Cpu fanını üşendiğim için elektrik süpürgesi ile temizliyim dedim ama içindeki bobin yandı , yani ne kadar tur attırdıysam :)

Topladım paketledim garantiye yolladım. Not olarak bunların değişmesini istemiştim. Sağolsunlar 1 hafta içinde hepsi değişti anlık olarakta resim paylaşıldı. Tek kuruş masraf etmeden geri yolladılar. Bilgisayarımı 750 tlye almıştım ancak gta 4 bile oynuyor :)

KISACASI !!! ;

Casper alma ; yedek parçası batmasın diye parçalar çok dandik kullanılıyor. Sirkülasyon sağlamak amacıyla.

Hp alma ; ısı problemi yaşarsın müthiş hararet yeteneği var. Isındığı anda donma ve akabinde resetlerle uğraşır durursun.

Bilgisayar donanım ve yazılım konusundaki 18 yıllık bir tecrübe ile bunları aktarabiliyorum.

Not;
Alacağın yerdeki görevlinin önerilerine kulak asmayın :)

Samsung, Toshiba, Exper

Burak hiç anlamam ben kaç çekirdek kaç ram hangisi hızlıdır vs AMA ,

Sıfır alıp 2 sene kullandığım Asus laptop şu an kardeşimde 2 yıldır da o kullanıyor sorunsuz.

Ben de kendi bilgisayarımı kardeşime verince ikinci el Asus almıştım 3 sene önce (makinenin şu an sıfır üretimi yok) en az 5 yaşında vardır o kadar hor kullandım (üzerinde yemek yedim, sigara içtim, sağa sola çarptı düştü) daha bir kez arıza vermedi. Hayatımda format atmadım kullandığım laptoplara.

Nazar değmez inşallah laptopuma :)

O yüzden çift silindir bir Asus al :)

Toshiba çok pahalı Kawasaki işi biraz .

Sıfır alıp 2 sene kullandığım Asus laptop şu an kardeşimde 2 yıldır da o kullanıyor sorunsuz.

Ben de kendi bilgisayarımı kardeşime verince ikinci el Asus almıştım 3 sene önce (makinenin şu an sıfır üretimi yok) en az 5 yaşında vardır o kadar hor kullandım (üzerinde yemek yedim, sigara içtim, sağa sola çarptı düştü) daha bir kez arıza vermedi. Hayatımda format atmadım kullandığım laptoplara.

Çift silindir çok yakar :cherry: ayrıca nazar değebilir kıskandım ! ::miiz::

Çift silindir çok yakar :cherry: ayrıca nazar değebilir kıskandım ! ::miiz::

Vallahi hiç takip etmiyorum bilgisayar akıllı telefon filan ama bilgisayar Asus olacak aga onu biliyorum :) Bu makine benden bu kadar desin gider yine Asus alırım :) Güvenimi kazandı adamlar :mrgreen:

Asus motor yapsın gider alırım o derece :cherry:

Vallahi hiç takip etmiyorum bilgisayar akıllı telefon filan ama bilgisayar Asus olacak aga onu biliyorum :) Bu makine benden bu kadar desin gider yine Asus alırım :) Güvenimi kazandı adamlar :mrgreen:

Motor üretimi askdjakdjka :cherry: asus iyidir sağlamdır ama garantiye Allah düşürmesin :cherry: :cherry:

Monster marka öneririm. performans bilgisayarları üretiyor genelde fiyatlarıda 3000 civarı ama ömürlük alıp kullanabilirsiniz.

Kocaeli İl Temsilcisi
Marka Toshiba olduktan sonra modelin bir önemi yok o senin isteğine kalmış.

Asus markası iyidir sağlamdır ancak garantiye yolladığında çok sorun yaşarsın , garantide kaybolabilir bile. Bu başımıza gelmiş bir durumdur.

Şuan exper kullanıyorum 2.yılım ve garantisi bitmişti. Laptopta ellerimi koyduğum kasada renk solması oldu baya. Batarya ömrünü yitirdi 4 5 saat dayanırken 40 dakikaya düştü. Dahili olduğu için müdehale edemedim. Garanti etiketini de hiç koparmamıştım.

Cpu fanını üşendiğim için elektrik süpürgesi ile temizliyim dedim ama içindeki bobin yandı , yani ne kadar tur attırdıysam :)

Topladım paketledim garantiye yolladım. Not olarak bunların değişmesini istemiştim. Sağolsunlar 1 hafta içinde hepsi değişti anlık olarakta resim paylaşıldı. Tek kuruş masraf etmeden geri yolladılar. Bilgisayarımı 750 tlye almıştım ancak gta 4 bile oynuyor :)

KISACASI !!! ;

Casper alma ; yedek parçası batmasın diye parçalar çok dandik kullanılıyor. Sirkülasyon sağlamak amacıyla.

Hp alma ; ısı problemi yaşarsın müthiş hararet yeteneği var. Isındığı anda donma ve akabinde resetlerle uğraşır durursun.

Bilgisayar donanım ve yazılım konusundaki 18 yıllık bir tecrübe ile bunları aktarabiliyorum.

Not;
Alacağın yerdeki görevlinin önerilerine kulak asmayın :)

Samsung, Toshiba, Exper

Toshibaya nedense sıcak bakamıyorum . Biraz ağır kalıyor gibi diğer laptoplara göre . Bu iş aslında maddiyat meselesi , maddiyatım el verse 18 bin tl'ye bile MSI'ın gamebook'ları var . Millet o paraya Mt-07 alır be . :mrgreen:

Asus'u bende sağlamlığını duyduğum için ilk sıraya koydum aslında Ferhat. :)

ahaha Asus'tan önce , Devlet bi ötv'yi kaldırsa yeter . Daha ucuza daha büyük makine alırız bahaneyle . :)

Monster marka öneririm. performans bilgisayarları üretiyor genelde fiyatlarıda 3000 civarı ama ömürlük alıp kullanabilirsiniz.

Monster'ler sağlam ama fiyatları yüksek olduğu için , bütçemi aşıyor şuan. :salut:

oyun oynamayacaksanız gösterdikleriniz yeterde artar bile. alın 1.dell'i tepe tepe kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar