Çok kral program ya 3ds max, zamanım oldukça internetten indirdiğim tutorial dvd'lerine bakıp bakıp öğreniyorum. Benim çizdiğim resme sağ tıklayıp resme bak derseniz büyük hali de açılır 1920x1080 piksel.Vaay sen de 3dmax le uğraşıyorsun he:cat:
Vaay sen de 3dmax le uğraşıyorsun he:cat:
Motosikletlerle yoğun şekilde uğraşmaya başlamadan epey önce 2008 yılında programlamaya merak salmıştım kendi oyunumu yapacam diye, elbet ufak oyunlar yaptım C++ baya da iyi biliyorum ama 3 boyutlu oyun yapmak çok zor yaw, programla kısmında sıkıntı yok grafik kütüphanelerini fizik motorlarını kurup çalıştırabiliyorum ama programlama çalışırken bi yandan da grafik tasarım çalışmalıymışMengu bi şeyle de uğraşma abi, bırak başkaları da ekmek yesin :queen:
6-7 gündür toplasan 15-20 saat uykuyla max yetiştirmeye çalışıyorum. Yeni kamyonum yazısını gördüm, girdim, bakyorum bakıyorum gözlerimi ovuşturdum "la herşeyi lanet max görür oldum uyusammı napsam ::huuuh::" diye
İşin icabı ihtiyaç duyacakmısın bilmiyorum ama öyle olmasa bile güzel uğraş edinmişsin :cat: programa hakim oldukça deli keyif alacaksın :flower: Bişeyler yapıp bozmaya meraklı olan biri olduğun için mutlaka çok faydasını görürsün zaten
Sende mi uğraşıyorsun MotorkafaKeyfi mi ?
Motosikletlerle yoğun şekilde uğraşmaya başlamadan epey önce 2008 yılında programlamaya merak salmıştım kendi oyunumu yapacam diye, elbet ufak oyunlar yaptım C++ baya da iyi biliyorum ama 3 boyutlu oyun yapmak çok zor yaw, programlama kısmında sıkıntı yok, grafik kütüphanelerini, fizik motorlarını kurup çalıştırabiliyorum ama programlama çalışırken bi yandan da grafik tasarım çalışmalıymışbi gün eli yüzü düzgün 3 boyutlu oyun yapmak en büyük hayallerimden biri sanırım.
#include <windows.h>
#include <iostream>
#include <stdlib.h>
#include <GL/glut.h>
int transx, transy;
int karakter_x=0, karakter_y=0;
void Key(unsigned char key, int x, int y)
{
if (key=='a'){transx--;}
if (key=='d'){transx++;}
if (key=='s'){transy--;}
if (key=='w'){transy++;}
if (key==27){exit(0);}
}
void Draw()
{
glBegin(GL_QUADS);
glColor3f(1.0, 0.0, 0.0);
glVertex3f(karakter_x, karakter_y, -5.0f);
glColor3f(0.0, 1.0, 0.0);
glVertex3f(karakter_x+1, karakter_y, -5.0f);
glColor3f(0.0, 0.0, 1.0);
glVertex3f(karakter_x+1, karakter_y+1, -5.0f);
glColor3f(1.0, 1.0, 0.0);
glVertex3f(karakter_x, karakter_y+1, -5.0f);
glEnd();
}
void Display()
{
glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT);
glMatrixMode(GL_MODELVIEW);
glLoadIdentity();
glTranslatef(transx,transy,0);
Draw();
glEnd();
glutSwapBuffers();
}
void Reshape(int w, int h)
{
glViewport(0, 0, w, h);
glMatrixMode(GL_PROJECTION);
glLoadIdentity();
gluPerspective(100,(double)w/(double)h, 1.0, 1000);
}
void idle(void)
{
glutPostRedisplay();
}
int main(int argc, char** argv)
{
glutInit(&argc, argv);
glutInitDisplayMode(GLUT_DOUBLE | GLUT_RGB | GLUT_DEPTH);
glutInitWindowSize(800, 600);
glutCreateWindow("simple");
glEnable(GL_DEPTH_TEST);
glutKeyboardFunc(Key);
glutDisplayFunc(Display);
glutReshapeFunc(Reshape);
glutIdleFunc(idle);
glutMainLoop();
return 0;
}
C++ biliyosanız grafik motoru yazmaya uğraşmayın, açık kaynak ücretsiz sürüyle grafik motoru var. Irrlicht 3D var mesela http://irrlicht.sourceforge.net/ , kodlarını derleyip çalıştırması kolay sayılır. Bide Ogre3D var ben ona GTA4'ün de kullandığı Bullet fizik motorunu bağlayıp çalıştırıyorumbu ara(4-5 ay önce) 2d bir oyun yazdım, grafiker bulup çizim yaptıramadım da bitmedi hala
fikri üretip kodu yazmak 6 saatimi, hataları düzeltip oyunu tamamlamak 2 haftamı aldı
ama grafik üretemediğim için bekliyor
sağolsun siteden imacosfx ilk animasyonu tamamladı
belki bitiririz bu sayede
bu arada oyunun flash versiyonu için as3 öğreneyim dedim, neredeyse o da tamam olacak, yeni bir nesne üretmede (addchild) problem yaşıyorum, attım bi kenara
bir ara c++ da opengl destekli 3d grafik motoru üzerinde çalışıyordum
geçen canım sıkıldı baştan yeni bir motor yazayım dedim
iki günde epey ilerledim ama çok vakti olan biri değilim, hem iş hem bunlar kafayı yoruyor
bak sana opengl/glut kütüphanesi kullanılarak yapılmış örnek bir kod, burdan başla vaktin varsa
bir yerlerde 3dmax de çizilmiş modelleri de çağırabilen kodlarım olacaktı, inceler gönderiririm
Doğru çalışan ufak oyunları hiçbi 3D oyuna değişmem halaKeşke o yolda yürüseydin hem mobile de uygun
![]()
Eli yüzü düzgün dediğin 3D oyunda aşırı emek, çok geniş ekip ister MengüPusu ayarında bişey bile 10yıllar, 100binlerce liralar alıyor ve sonuçta nekadar eli yüzü düzgün tartışılır
Ama o yol çok güzel yol, inşallah biyerinden yakalarsın :cat:
C++ biliyosanız grafik motoru yazmaya uğraşmayın, açık kaynak ücretsiz sürüyle grafik motoru var. Irrlicht 3D var mesela http://irrlicht.sourceforge.net/ , kodlarını derleyip çalıştırması kolay sayılır. Bide Ogre3D var ben ona GTA4'ün de kullandığı Bullet fizik motorunu bağlayıp çalıştırıyorum![]()
Araba çekmeye yarıyo ? bunun gibi.Şimdi bu kamyon ne iş görür onu söyle mengü :mrgreen:
Yengeç gibi fortlift mi?:queen:
Topcase demirini bilgisayarda çizmek saçma olur cnc tornaya verilip işlenecek bişey değil sonuçta. En güzeli kalemi kağıdı cetveli alıp motosikletinize baka baka gerekli ölçülerde bir çanta demiri çizmek kağıda. Demiri yaptıracak usta bulunduktan sonra gerisi dert değil yeterki para olsun.madem böyle bi konu açıldı şu soruma cevap verecek teknolojik bi terminatörde vardır..
motora uygun topcase demiri çizilse, bunu kim çıkarır.. yada elimizde arka tutamak numunesi var, bunu bilgisayarda kim çizer vede kim yapar ölçülere bakıp
Yanlış bişey yoksanki bir yanlışlık var başka araba değilde kendini kaldıracak şekilde uçlar ya da ben mi yanlış görüyorum :sunny:
doğru tabi yoksa o şekilde yolda nasıl ilerleyecek :cat:Topcase demirini bilgisayarda çizmek saçma olur cnc tornaya verilip işlenecek bişey değil sonuçta. En güzeli kalemi kağıdı cetveli alıp motosikletinize baka baka gerekli ölçülerde bir çanta demiri çizmek kağıda. Demiri yaptıracak usta bulunduktan sonra gerisi dert değil yeterki para olsun.
Yanlış bişey yoko ayaklar sağa sola kayabiliyor hidrolik motorlu.