"Motorun gücü" denilince anlaşılan maksimum beygir gücüdür. Gerçeği eğip bükmeye gerek yok.
"Benim motorum(k1300r) 600rr dan iki kat güçlü" demek kabak gibi yanlıştır. Doğru olması için sonuna "ikisi de 5000 devirde dönüyorken" eklemeniz gerekir.
Sizin mantığınıza göre 5000 devir değil de sıfır devirden konuşalım, Çin malı elektrikli skuter (*), H2R'den güçlü oluyor o zaman. Kitaba göre doğru. Oldu mu? Olmadı değil mi.
(*) elektrikli motorlar sıfır devirde maksimum torka sahiptir. İçten yanmalı motorların gücü de torku da sıfırdır âtılken.
Haklısınız. Sıfır devirde k1300r ile herhangi bir 50cc Çin malı scooter aynı güçtedir. Yazılan doğru. Ama yine olmadı değil mi...Elmayla elmayı karşılaştırmalıyız. İki tane içten yanmalı motordan söz ediyoruz. Elektrikli motoru ortaya koyup lafı eğip büken ben olmuyorum sanırsambu karşılaştırmaya hibrid modelleri de dahil etmemeliyiz. Sonuç k1300r 600rr ın iki katından fazla güce sahiptir. Teorik olarak doğrudur. Sevgiler.
600RR 66Nm tork(güç) üretiyor
K1300R 140Nm tork(güç) üretiyor
Yani iki katından fazla. Güç denildiğinde neden ilk önce beygir gücü geliyor akla. Sevgiler :bestmt:
Hayırlı olsun, alifuat güvenden gece geçme ev caddeye bakıyor sabaha kadar gazlıyosunuz uyuyamıyoruz oğlum :mrgreen:
Hayırlı olsun. Sesi ve tasarımı en hoşuma giden motorlardan biri. Kazasız belasız inşallah
Arkadas hayirli ugurlu olsun Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin,cok guzel bir motosiklete sahip olmussunuz..
Alinma ne olur ama Honda tarihindeki en kotu tasarima sahip olan kasayi almissin hayirli ugurlu olsun baba. Tamamen sahsi gorusumdur![]()
Yalnız ön teker eğik biraz; gidondan olabilir :mrgreen:
Arkadaşlarınız arasında bir "doğrultursunuz" artık...
Hayırlı olsun!
Güzel makina!
Güvenli ve eğlenceli sürüşler!
Hayırlı olsun abimHayırlısıyla bende 250 hrc cıbırımı alsam bi güzel olucak
2 Katından fazla derken 240+ hplik nesı var bmwnin? silindir hacmi demek istediniz herhalde?
dostum hayırlı olsun bende düşünüyorum bakalım 2017 modeli gelsin belki niyeti bozarım. en güzel rengi kesinlikle hrc ama 2.eller saçma fiyat ve sıfır kaldıgını bılmıyordum daha önce.
bu arada 600rr la k1300 ü sayfa sayfa kıyaslayıp yazanlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım. tamamen birbirinden farklı motorlar 1300 hakkını vermiyor gibi yorumalr yapıyosunuzda hersey son sürat hafiflik devir çevirmesi vs değil. her motorun amacı farklı ki bmw bu ezilecek laf söylenecek makineler oldugunu dusunmuyorum.
Arkadaş yanlış yazmış. Kedi-ciger değil, bildiğin sidik yarışıymış.![]()