Yeni Cıbır 600RR imm :)

Hayırlı olsun, alifuat güvenden gece geçme ev caddeye bakıyor sabaha kadar gazlıyosunuz uyuyamıyoruz oğlum :mrgreen:

"Motorun gücü" denilince anlaşılan maksimum beygir gücüdür. Gerçeği eğip bükmeye gerek yok.

"Benim motorum(k1300r) 600rr dan iki kat güçlü" demek kabak gibi yanlıştır. Doğru olması için sonuna "ikisi de 5000 devirde dönüyorken" eklemeniz gerekir.

Sizin mantığınıza göre 5000 devir değil de sıfır devirden konuşalım, Çin malı elektrikli skuter (*), H2R'den güçlü oluyor o zaman. Kitaba göre doğru. Oldu mu? Olmadı değil mi.

(*) elektrikli motorlar sıfır devirde maksimum torka sahiptir. İçten yanmalı motorların gücü de torku da sıfırdır âtılken.

Elmayla elmayı karşılaştırmalıyız. İki tane içten yanmalı motordan söz ediyoruz. Elektrikli motoru ortaya koyup lafı eğip büken ben olmuyorum sanırsam :) bu karşılaştırmaya hibrid modelleri de dahil etmemeliyiz. Sonuç k1300r 600rr ın iki katından fazla güce sahiptir. Teorik olarak doğrudur. Sevgiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elmayla elmayı karşılaştırmalıyız. İki tane içten yanmalı motordan söz ediyoruz. Elektrikli motoru ortaya koyup lafı eğip büken ben olmuyorum sanırsam :) bu karşılaştırmaya hibrid modelleri de dahil etmemeliyiz. Sonuç k1300r 600rr ın iki katından fazla güce sahiptir. Teorik olarak doğrudur. Sevgiler.
Haklısınız. Sıfır devirde k1300r ile herhangi bir 50cc Çin malı scooter aynı güçtedir. Yazılan doğru. Ama yine olmadı değil mi... :) anlaşılan o ki gerçek ortada ama kabul etmek zor. O kısımla ilgili yapabileceğim bir şey yok, size kalmış.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Sesi ve tasarımı en hoşuma giden motorlardan biri. Kazasız belasız inşallah

600RR 66Nm tork(güç) üretiyor

K1300R 140Nm tork(güç) üretiyor

Yani iki katından fazla. Güç denildiğinde neden ilk önce beygir gücü geliyor akla. Sevgiler :bestmt:

İki motor arasında 60 kg ye yakın fark var. tork kagıt üstünde 2 katından fazlada olsa üzerinde sürücü ile o oranı yakalamaz. ayrıca kg/ hp oranında 1.3 katını geçemiyor.

400 m süresi k 1300R 10.7 sn, cbr600RR 10.9 sn

tork hissi fazla olabilir ölü devri olmayabilir, ama bu cbr600RR ın gitmediği anlamına da gelmiyor.

İki katı güç kelimesi fazla iddialı bence, süper hafif bir süpersport motosiklete karşı.

torkun 140 nm olması da 110 nm torklu bir litrelik SS motoru geçebilmesini sağlamıyor.

K1300r ve 600RR ın 0-200 km hızlanma süreleri çok yakın, düz yol gazcısı değilseniz eğer:)

neyse hız felakettir diyelim bağlayalım:mrgreen:

Hayırlı olsun, alifuat güvenden gece geçme ev caddeye bakıyor sabaha kadar gazlıyosunuz uyuyamıyoruz oğlum :mrgreen:

Hehe daha egzozum yok olsa bile gazlayamam ama ilk iş taktirinca orda deneyeceğim bunu duydum ya :) :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:38 ----------

Hayırlı olsun. Sesi ve tasarımı en hoşuma giden motorlardan biri. Kazasız belasız inşallah

Teşekkürler hocam benimde hep hayalimdi hrc nasip oldu :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

Arkadas hayirli ugurlu olsun Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin,cok guzel bir motosiklete sahip olmussunuz..

Sağolun allah size daha iyilerini nasip etsin :)

Hayırlı uğurlu olsun çiçek gibi alet, güzel günlerde kullanın.

Yalnız ön teker eğik biraz; gidondan olabilir :mrgreen:

Arkadaşlarınız arasında bir "doğrultursunuz" artık... :)

Hayırlı olsun!

Güzel makina!

Güvenli ve eğlenceli sürüşler!

Hayırlı olsun abim :) Hayırlısıyla bende 250 hrc cıbırımı alsam bi güzel olucak

Yalnız ön teker eğik biraz; gidondan olabilir :mrgreen:

Arkadaşlarınız arasında bir "doğrultursunuz" artık... :)

Hayırlı olsun!

Güzel makina!

Güvenli ve eğlenceli sürüşler!

Hehe dogrultamayacagiz galiba biz onu ya napsak yamuk kalıyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:25 ----------

Hayırlı olsun abim :) Hayırlısıyla bende 250 hrc cıbırımı alsam bi güzel olucak

Al kardeşim Cıbır kardeşliği yapalım :)

2 Katından fazla derken 240+ hplik nesı var bmwnin? silindir hacmi demek istediniz herhalde?

Farkeder mi?
Bence boş yapıyosun

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------

1000+cc cilerin tartışma platformu olmuş burası ahahah

dostum hayırlı olsun bende düşünüyorum bakalım 2017 modeli gelsin belki niyeti bozarım. en güzel rengi kesinlikle hrc ama 2.eller saçma fiyat ve sıfır kaldıgını bılmıyordum daha önce.

bu arada 600rr la k1300 ü sayfa sayfa kıyaslayıp yazanlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım. tamamen birbirinden farklı motorlar 1300 hakkını vermiyor gibi yorumalr yapıyosunuzda hersey son sürat hafiflik devir çevirmesi vs değil. her motorun amacı farklı ki bmw bu ezilecek laf söylenecek makineler oldugunu dusunmuyorum.

dostum hayırlı olsun bende düşünüyorum bakalım 2017 modeli gelsin belki niyeti bozarım. en güzel rengi kesinlikle hrc ama 2.eller saçma fiyat ve sıfır kaldıgını bılmıyordum daha önce.

bu arada 600rr la k1300 ü sayfa sayfa kıyaslayıp yazanlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım. tamamen birbirinden farklı motorlar 1300 hakkını vermiyor gibi yorumalr yapıyosunuzda hersey son sürat hafiflik devir çevirmesi vs değil. her motorun amacı farklı ki bmw bu ezilecek laf söylenecek makineler oldugunu dusunmuyorum.

Aynen hocam tek renk gelecekmiş soran çokmuş ama yeni rengi yinede bi yakından görmek lazim umarım istediğiniz olur tesekkur ederim bu arada :)

Kendi motorumdan tiksindim sayenizde. Masallah benden iyi biliyosunuz motoru.

Dostum hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Sende kendini kolla ve mantık çizgisinde uzaklaşma :)

Bu arada benim görüşüm ise bu kasa gerçekten güzel. Ama yeterli agresif ve spor hatları olduğunu düşünmüyorum. Yanılmıyorsam 2011-2012 kasalar çok hojdurrr.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar