Bir kişi düşünelim adı Mete Siklet olsun. Diyelim ki Mete arkadaşımızın henüz A2 veya A ehliyeti yok, sadece 125CC'ye kadar kullanabiliyor motosikleti.
Şimdi bu Mete, TVS Raider veya Bajaj NS125 de alabilir. TVS alırsa 20k lirayı kurtarıyor ilk alışverişte.
Mete arkadaşımız genç. Bu ilk 125cc motosikletini kullansa kullansa 1-2 sene kullanıp A2 almaya geçmez mi zaten? O 1-2 sene için 20k fazla vermeye gerek yok bence. Yakıt sarfı da yakın iki motorun, o periyodik yağ değişimi şusu busu da muhtemelen Honda'dan ucuz olur.
Bajaj alırsa orada kafam karıştı daha bilgili kişiler benden çok daha iyi yorum yapabilir o konuda. Bajaj NS125, liste fiyatı olarak Honda'dan çok talep etmiş. Sunduğu özellikler de daha fazla. Benim motorumda herhangi bir sorun yok 10 yaşına basmasına rağmen ama Bajaj'la sorun yaşayanlar olduğunu duydum.
Honda, Bajaj'dan daha ucuza 125cc bir motosiklet sürdü piyasaya. Bu konuda onları takdir ediyorum, doğru yöne bir adım bence. FAKAT dijital panel, vites göstergesi, anlık ve ortalama yakıt tüketimi, menzil gibi bilgilere falan gerek var mı? 125CC bir motosiklette devir saatine bile gerek olduğunu düşünmüyorum. Onlardan kısıp arka freni disk yapsalar, bir de ABS ekleseler daha iyi olurmuş bence. Bu seviyede bir motosiklette hız göstergesi, km saati ve yakıt göstergesi yeterli olurmuş bence.