Yeni başlıyorum lütfen bilgilerinizi esirgemeyin .:)

önerin için cok teşşekur ediyorum ole yapmam gerekir cunku bu kadar motorsiklet suren ve bilen kişiler diyorsa dogrudur ben cok basit birşey olarak duşundugum için bole yanlış fikirlere kapıldım sanırsam tekrar teşekkur ederim .

evet arkadasım bu ılerde senı uzebılıcek bi hata sana önerım forumu ıyıce bir gözden gecır gecmıs konuları oku arastır zamanla teorık bılgı kısmını tamamlıcaksın ve daha iyi anlıcaksın motorları özelliklede racing cinsi motorları (diger turlere göre kat kat dıkkat tecrube yeterlılık ıstıyen ve hataları tolerans etmıcek bir tur) yardımcı olabıldıysek ne mutlu ıyı forumlar

GENEL OLARAK YAPTGIM BİR ANLIK GEREKSİZ TAVRIMDAN DOLAYI FORUMDAKİ ARKADAŞLARDAN VE ABİLERDEN ÖZÜR DİLERİM..

merhaba özellikle forumda ole bir kişiye karşı saygısızlık yapmak istemedim ama hani bana karşı uslupları hoş degil ben sadece fikirlerini almak istedim normalde oraya yazan başka kişiler bu fikrimin yanlış oldugu ufak cc den artarak gitmem gerektigini bana guzel bir dille izah ettiler ben birşey demedim hakılılar intihar oldugunu biliyorum ama ben sadece cidden hevesliyim ve başarabilirim diye dusundum yoksa size karşı burda buyuklerime abilerime karşı saygısızlık asla yapmam eger ole birşey yapcak olsam gelip burda yazmazdım sizin sadece bilgilerinizi almak istedigim için yazdım cunku siz bu işin içindesiniz ve az cok biliyorsunuz yoksa ole size hakaret veya başka arkadaşlara ukalalık yapmak asla istemem eger ole anlaşıldıysamda cok özür dilerim

Özel mesajda da yazdığım gibi oku bunu oku bunu oku bunu :)
http://donald.hypermart.net/Teori/GIRIS.htm

Fikirlerin değişmezse gene gel bana başka yazı vereceğim :)
Efendi bir insan olduğunu kanıtladığın için de tebrikler, teşekkürler :rendeer:

evet arkadasım bu ılerde senı uzebılıcek bi hata sana önerım forumu ıyıce bir gözden gecır gecmıs konuları oku arastır zamanla teorık bılgı kısmını tamamlıcaksın ve daha iyi anlıcaksın motorları özelliklede racing cinsi motorları (diger turlere göre kat kat dıkkat tecrube yeterlılık ıstıyen ve hataları tolerans etmıcek bir tur) yardımcı olabıldıysek ne mutlu ıyı forumlar

evet cok yardımcı oldunuz hatamın neler oldugunu gördüm ben biraz olaya yuzeysel bakıyordum ve bu işin spor oldugunu unttum birşeyler bilmeden yapılamıyacagını gordum ilk iş ufak cc li bir motorla başlayıp tecrubem artıkca ve kendimi yeterli gordukce yavaş yavaş yukseltmem hem kendim hem cevremki vatandaşlar için en iyisi bu konuda size ve foruma minnettarım :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:25 ----------

Özel mesajda da yazdığım gibi oku bunu oku bunu oku bunu :)
http://donald.hypermart.net/Teori/GIRIS.htm

Fikirlerin değişmezse gene gel bana başka yazı vereceğim :)
Efendi bir insan olduğunu kanıtladığın için de tebrikler, teşekkürler :rendeer:

asıl ben cok teşekkur ediyorum okudum ve konuyu cok iyi bir şekilde anladım ufak cc ile başlayıp yavaş yavaş yukseltcem bu bir spor hemen bilgisiz bir şekilde olcak birşey degilmiş onu gayet iyi anladım ve artık buna gore davranıp ufak cc ile tecrube kazanacam :) yardımlarınız için cok teşekkur ederim sizin ve forum sayesinde daha motorlarla ilgili cok şey ogrenicem :cat: :)

asıl ben cok teşekkur ediyorum okudum ve konuyu cok iyi bir şekilde anladım ufak cc ile başlayıp yavaş yavaş yukseltcem bu bir spor hemen bilgisiz bir şekilde olcak birşey degilmiş onu gayet iyi anladım ve artık buna gore davranıp ufak cc ile tecrube kazanacam :) yardımlarınız için cok teşekkur ederim sizin ve forum sayesinde daha motorlarla ilgili cok şey ogrenicem :cat: :)

::plus1::::plus1::::thanks:

Cancan merhaba
seni çok iyi anlıyorum, motosikleti asla bi araba ile kıyaslama, senin arabayla çıkman için yüzbinlerce ödeyeceğin hızı, motosikletle 5-10.000 tl ye bile ulaşabilirsin.
bu hızlara ulaşmasını her vites değiştirmeyi çok kolay yapar.
ayrıca bilindiği gibi motosiklette kaporta sensin, asla araba kazaları ile kıyaslanmamalıdır.
Çünkü teneke yığını 4 tekerle 2 teker ve kaportası sen olan bi makineyi karşılaştırıyoruz, böyle karşılaştırma zaten yok.
Herşeyin bi eğitimi bi tekniği vardır. ki bu teknikler bile türkiye şartlarında zor uygulanır, çevre faktörü insanın hayatına neden olabilir,
senin araba ile rahatlıkla geçtiğin bi yerden biz motosiklet kullanıcıları lanet okuyarak geçiyoruz, sen yoldaki küçük yarıkları tekerleklerle ortalarken biz onlardan kaçmak için çaba safederiz.
Sana bu konudaki en güzel örneği olan 34 AYE 69 plakalı Yollardaki yanlış sulama nedeni ile Vefat eden Murat Doğanay'ın (abimizin ) 1 videosunu izletmek istiyorum.
İyi bir motosiklet sürücüsü olduğunu duyduğum murat abinin videosu :

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001478850300&v=wall

Cancan merhaba
seni çok iyi anlıyorum, motosikleti asla bi araba ile kıyaslama, senin arabayla çıkman için yüzbinlerce ödeyeceğin hızı, motosikletle 5-10.000 tl ye bile ulaşabilirsin.
bu hızlara ulaşmasını her vites değiştirmeyi çok kolay yapar.
ayrıca bilindiği gibi motosiklette kaporta sensin, asla araba kazaları ile kıyaslanmamalıdır.
Çünkü teneke yığını 4 tekerle 2 teker ve kaportası sen olan bi makineyi karşılaştırıyoruz, böyle karşılaştırma zaten yok.
Herşeyin bi eğitimi bi tekniği vardır. ki bu teknikler bile türkiye şartlarında zor uygulanır, çevre faktörü insanın hayatına neden olabilir,
senin araba ile rahatlıkla geçtiğin bi yerden biz motosiklet kullanıcıları lanet okuyarak geçiyoruz, sen yoldaki küçük yarıkları tekerleklerle ortalarken biz onlardan kaçmak için çaba safederiz.
Sana bu konudaki en güzel örneği olan 34 AYE 69 plakalı Yollardaki yanlış sulama nedeni ile Vefat eden Murat Doğanay'ın (abimizin ) 1 videosunu izletmek istiyorum.
İyi bir motosiklet sürücüsü olduğunu duyduğum murat abinin videosu :

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001478850300&v=wall

bu konuda sonuna kadar haklısınız bilincsiz yapılacak bırsey değılmıs bunu arkadaslar ve abılerım sayesınde öğrendım verdınız ornek cok uzucu ole bır abımızı kaybetmek haberlerını okuyunca tekrar beni derınden sarstı allahtan bır kere daha rahmet dılıyorum mekanı cennet olsun. ve tecrubelerınızı benle paylaştıgınıziçin cok saolun turkiye şartlarında motorcu olmakta zor surmekte cunku motor suren insana saygı gostermıyorlar o yuzden tum uyarılarınızı dıkkate alacagım kı bu sartlarda almak zorundayım da tekrar cok saolun

valla arkadaşım , sen bir 1000 lik ss arkasında bir artçı ol seni birkaç virajda yatırıp kaldırsın . sonrasında sen karar ver derim . Hiç gerek yok karizma falan olayına .

Tek kelime ile adrenalin neymiş , motordan indiğinde dizlerin titrediğinde anlarsın .

Sonra gidersin Honda ya falan oyle gaza bas gitsin olmadığını öğretirler . Sonra artık keyfin bilir 1500 cc mi alırsın yok araba iyi mi dersin bilemem .

Ölme bence , öleceksen de git burdan bizi üzme . Hiç tanışmamış olalım . İnsanın hiç tanımadığı insanlar için bile canının ne kadar acıdığını anlamak durumunda kalma bizede seni için bu duyguyu yaşatma .

O sana al gitsin diyenleride ciddiye alma . Ölürsiü o halen geziyor olur .

motosikletliler genelde dost canlisi ve samimi insanlardir, motosiklet alip kullanmaya basladiginda bunu daha iyi anlayacaksin emin ol. basit bir örnek vermek gerekirse trafiukte motosikletliler mesela trafik lambalarinda yan yana gelince selamlasirlar, hic tanimadigi diger motosiklet sürücülerine dostane tavir ile selam verirler.

yani burdan alacagin tavsiyeler kesinlikle dostane tavsiyelerdir mütmain ol buna.

bu arada ben de en fazla 125 cc ile baslamani tavsiye edecegim.

abi adamlar doğru söylüyor gsx r 600e bindim bi abimin arkasına yok zaptedilecek iş değil ben de yeni başlayacağım yok öle 600 lük 1000 lik falan düşünme aynı konuyu ben de açmıştım hatta ben gsxr600 istiordm :D yok olmuo öyle bişey. ölme boşuna. al bi ybr 125 :) illa racing diosan YZf r125 derim ben. ama sen abilerimi dinle.

Bırakın alsın yahu. Canımda ne zamandır HELVA çekiyordu :) Al al . Geliriz helvana.

Bırakın alsın yahu. Canımda ne zamandır HELVA çekiyordu :) Al al . Geliriz helvana.

bu nasıl bir yorumdur yahu
''al al geliriz helvana''
acaba kaç motorcunun helvasına gittin ve gitmeye can atıyorsun
bence yeni başlayacak olan biri için biraz alçaltıcı bir yorum
acemi olabilir bilgisiz olabilir ama o da insan o da can
ben içerledim biraz bu yorumu
çünkü onun gibi ben de acemi sayılırım
her acemi kişiye bu tavır mı yapılacak bu forumda?
ilginç..
neyse saygı duyan tecrübeli arkadaşlar olduğunu bildiğim için konuyu açan arkadaşa bu tip yorumlara takılmamasını tavsiye ederim

evet haklısınız bende ilk baş dediginiz gibi buyuk bir hevesle basit birşeymiş gibi motor konusunda cahilligin verdigi etki ile bole uctum:) ama bu forumdaki duyarlı abilerim ve arkadaşlarım gayet guzel bir dille bu işimn adabını anlattılar bende bu tavsiyelere uyarak ve sizin bana sundugunuz motor onerileri ile yamaha yada honda'nın 125 likleriyle başlıyıp motor konusunda kendimi yetiştirip uygun hale gelince cc yukseltecem size ve bana bu konuda yardımcı olmaya calışan herkese teşekkur ederim . bazı kotu yorum yapan arkadaşlarada hani insan bole diyince kotu oluyor helvanı yeriz felan ama yeni birine denmicek birşey onu bilsinler zaten uzerimde yeterince motordan korkum vardı bide bole denince insan uzuluyor bole yaklaşılmasına. tmm haklılar 1000 cc gibi ucuk birşey dedim ama hani oda bu motor konusundaki cahilligim yuzundendi bu foruma yazmamın en buyuk amacıda bu cahilligi kapatmak ve yeni şeyler ogrenmekti ogrendimde saolsunlar herkese tekrardan cok teşekkurler :)

Can kardeşim bizler sana Motor hayalim : " Kawasaki Zx-6r " dediğinde hemen al helvanı yerizmi dedik :silent::bounce:

Can kardeşim bu tür agrasif çıkışlar yapmak pek hoş olmuyor, ben bunu espiri babında aldım ama yinede pek hoş bir espiri değil.
Şartlar düşünceler har ne olursa olsun bu tarz yorunlar yapmayın zira o yorumu yaptığınız kişide bir motosiklet tutkunu va konuya tam hakim değil neyin ne olduğunu bilmeden yazıp doğruları gördükçe düşüncesinin yanlış olduğuna karar kılan bir kardeşimiz.
bu tür yorumlarda biraz daha duyarlı olursanız sevinirim :cat:

Başlıklardaki ilk 2-3 mesaja bakarak yorum yapan nesle aşina değiliz!

GENEL OLARAK YAPTGIM BİR ANLIK GEREKSİZ TAVRIMDAN DOLAYI FORUMDAKİ ARKADAŞLARDAN VE ABİLERDEN ÖZÜR DİLERİM..

merhaba özellikle forumda ole bir kişiye karşı saygısızlık yapmak istemedim ama hani bana karşı uslupları hoş degil ben sadece fikirlerini almak istedim normalde oraya yazan başka kişiler bu fikrimin yanlış oldugu ufak cc den artarak gitmem gerektigini bana guzel bir dille izah ettiler ben birşey demedim hakılılar intihar oldugunu biliyorum ama ben sadece cidden hevesliyim ve başarabilirim diye dusundum yoksa size karşı burda buyuklerime abilerime karşı saygısızlık asla yapmam eger ole birşey yapcak olsam gelip burda yazmazdım sizin sadece bilgilerinizi almak istedigim için yazdım cunku siz bu işin içindesiniz ve az cok biliyorsunuz yoksa ole size hakaret veya başka arkadaşlara ukalalık yapmak asla istemem eger ole anlaşıldıysamda cok özür dilerim

Kardeşim iyi yırtmışsın, arkadaşlara teşekkür etmekte de haklısın. ZX-9R dediğin alet 900cc. Ben o nesile yetişemedim ancak ortalama 160-170 beygir güç ürettiğini varsayıyorum (ki muhtemeldir bu civar).

Senin honda civic olsun olsun 120 beygir olsun. Arabanın toplam ağırlığı 1100 kg olsun. Senle ıvır zıvırla beraber 1250kg yapsın.

1250kg / 120hp = 10,41 kg/hp

Yani beygir başına 10,41 kilogram yük düşüyor. Bir de ZX-9R'da vaziyete bakalım. Motor 200kg civarıdır. Senle beraber max 300kg yapar.

300kg / 170hp = 1,76kg/hp

Yani beygir başına 1,76 kilogram yük düşüyor. Motosikletin 2 tekerli olmasından, denge unsurundan, kuvvetli makinalardaki ani kalkışlarda sağa sola yapışabilme, virajda arka tekerin ayarsız gaz yüzünden kayma ihtimallerini arkadaşlar zaten bastıra bastıra ima etmişler. Ben de gücünden bahsedeyim istedim. Şimdi otur düşün, beygir başına sadece 1,76 kilogram güç düşen bir makinayı ben nasıl kontrol edebilirim ?

İşte temel nokta budur bence. Ha ben bunu 40 senelik motor tecrübemle mi yazıyorum ? Hayır, sadece 3 aydır motosiklet ile ilgileniyorum. Ama onlarca döküman (bu forum dahil) okudum internette.

Mesele bundan ibarettir genç kardeşim. Üslup konusunda da hatanı anlaman çok güzel. Ama hatanı anlayıp arkadaşlardan özür dilemen çok çok daha güzel ve erdemli bir davranış. Umarım daha küçük cc ve dolayısıyla daha küçük bir güçte motor tercih ederek bu işe başlayıp, isteğine göre zamanla büyüterek ilerlersin. Like me :)

Sevgilerle.

Kardeşim iyi yırtmışsın, arkadaşlara teşekkür etmekte de haklısın. ZX-9R dediğin alet 900cc. Ben o nesile yetişemedim ancak ortalama 160-170 beygir güç ürettiğini varsayıyorum (ki muhtemeldir bu civar).

Senin honda civic olsun olsun 120 beygir olsun. Arabanın toplam ağırlığı 1100 kg olsun. Senle ıvır zıvırla beraber 1250kg yapsın.

1250kg / 120hp = 10,41 kg/hp

Yani beygir başına 10,41 kilogram yük düşüyor. Bir de ZX-9R'da vaziyete bakalım. Motor 200kg civarıdır. Senle beraber max 300kg yapar.

300kg / 170hp = 1,76kg/hp

Yani beygir başına 1,76 kilogram yük düşüyor. Motosikletin 2 tekerli olmasından, denge unsurundan, kuvvetli makinalardaki ani kalkışlarda sağa sola yapışabilme, virajda arka tekerin ayarsız gaz yüzünden kayma ihtimallerini arkadaşlar zaten bastıra bastıra ima etmişler. Ben de gücünden bahsedeyim istedim. Şimdi otur düşün, beygir başına sadece 1,76 kilogram güç düşen bir makinayı ben nasıl kontrol edebilirim ?

İşte temel nokta budur bence. Ha ben bunu 40 senelik motor tecrübemle mi yazıyorum ? Hayır, sadece 3 aydır motosiklet ile ilgileniyorum. Ama onlarca döküman (bu forum dahil) okudum internette.

Mesele bundan ibarettir genç kardeşim. Üslup konusunda da hatanı anlaman çok güzel. Ama hatanı anlayıp arkadaşlardan özür dilemen çok çok daha güzel ve erdemli bir davranış. Umarım daha küçük cc ve dolayısıyla daha küçük bir güçte motor tercih ederek bu işe başlayıp, isteğine göre zamanla büyüterek ilerlersin. Like me :)

Sevgilerle.

cok teşekkur ederim hatamı anladım ya ben cok genel duşunuyordum motosiklet konusunu ama bu cok ayrı birşey ve ozveri isteyen birşeymiş bir anlık cahillik diye tabir ettigimz seyle 900-1000 cc lik motorlarla başlarım dedim bu nasıl bir cesaretmiş işin gercegini ogrenince anladım ama bu benim için daha iyi oldu cunku burda herşeyi ufaktan ogrenmeye ve beni motosiklet konusunda bilgilendirmeye başladı cunku bizim halkımız motosiklet suren kişiye farklı gozle bakıyor ama sunu ogrendim ki cok ayrı bir zevk cok ayrı bir duyguymuş insanı cok mutlu eden birşey onu ogrendim :) ve burdaki tavsiyelere uyarakta kendime kucuk cc li motorlarla başlamak için ilk adımı adımı atıp araştırma yapmaya başladım ve 125 cc likle başlama kararı aldım tabiki bunla başlarken bile kuzenimden ders alarak başlıyacagım onun denetiminde olcak egitimim kendisi 10 yıldır bir S.S motorcusu faydalı olabilirim dedi bende kabul ettim ve bu hafta içinde bir motosiklet almayı duşunuyorum ve bulduklarım şunlar:
Zf r125

Honda CBR 125

derbi gpr 125

cbr125r

eger bunlara benzer markalar varsa bildirirseniz cok sevinirim cok teşekkur ediyorum
saygılarlaa...

sen rahat ol kardeşim zaten honda civic 1.6 ies arabam var bu sadece zevk anlarsın ya para fazla gelir ve yanına ek almak istersin ole birşey arada universiteye motorumla gitmek istiyorum ve buyuk birşey olsun istiyorum tavsiyen yoksa karaltı yapmaa..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:44 ----------

ya 3 binde daha koyup alabilirsem beklerim tabi ama ben ole birşey istiyorum motorla alakam evet yok ilkkez merak saldım ve büyük birşey olsun diye bu modeli buldum ama siz ole diyosanız saygım var tabi bekliyebilirim ama sonuç olarak kotu bir motor degil demi ?

evet kardeşim.sen buraya ilk mesajların olarak bunları yazarsan aldığın cevaplar da aslına bakarsan daha acımasız olmalıydı diye düşünüyorum.ama...
sonradan olayı anlayıp hatanı kabul etmen de diğer mesajlar gibi daha yumuşak ve uyarıcı ve bilgi verici şekilde olacaktır.arada yine sert mesajlar alırsanda bence kırılmamalı darılmamalısın.çünkü birçok insan tüm mesajların hepsini okumaz sadece baştan - mesajı okur ana fikri yakalayıp cevap yazar.bu durumda da senin ilk yazdığın mesajlarına aldığın cevapları okuma gibi bir durumun oluşur...son olarakkk...
madem ki sen hatanı anladın bizede hiç bilenle bilmeyen bir olurmu??? ve bilmemek değil öğrenmemek ayıptır sözlerine istinaden sana en iyi bilgileri vermek düşer..sağlıcakla....

evet kardeşim.sen buraya ilk mesajların olarak bunları yazarsan aldığın cevaplar da aslına bakarsan daha acımasız olmalıydı diye düşünüyorum.ama...
sonradan olayı anlayıp hatanı kabul etmen de diğer mesajlar gibi daha yumuşak ve uyarıcı ve bilgi verici şekilde olacaktır.arada yine sert mesajlar alırsanda bence kırılmamalı darılmamalısın.çünkü birçok insan tüm mesajların hepsini okumaz sadece baştan - mesajı okur ana fikri yakalayıp cevap yazar.bu durumda da senin ilk yazdığın mesajlarına aldığın cevapları okuma gibi bir durumun oluşur...son olarakkk...
madem ki sen hatanı anladın bizede hiç bilenle bilmeyen bir olurmu??? ve bilmemek değil öğrenmemek ayıptır sözlerine istinaden sana en iyi bilgileri vermek düşer..sağlıcakla....

bu konuda hiçbirşey diyemiyorum cunku haksızım ole ve bunun için inan cok uzuldum ve tekrar ozur diliyorum. ve kotu tepki almamında biraz bilgi edindikten sonra haklı oldugunu anldım cunku yanlış tercih yapıyordum tamamiyle hataydı ve hatamıda gordum ve ogrendim artık daha bilinçli ve daha cok araştırarak ilerliyorum ki sizin yardımlarınız ve bilgilerinizle olucak
saygılarımlaa...

selamlar

merhaba arkadaşlar benide sardı motor sevdası alıcam alıcam derken 3 haftadır araştırıyorum araştırdıkça ciddiyedi kavrıyorum ve sanırım uzun bir süre daha araştıracağım. hatamı yaptım bilmiyorum ama bu aralar motor kazalarının kaydedilen nerdeyse tüm görüntüleri izledim çok feci ölümlerde vardı soğudum sonra izlemeye devam ettim ama sabah kalktığımda dahada heveslendim :queen: anlamadım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:02 ----------

merhaba arkadaşlar benide sardı motor sevdası alıcam alıcam derken 3 haftadır araştırıyorum araştırdıkça ciddiyedi kavrıyorum ve sanırım uzun bir süre daha araştıracağım. hatamı yaptım bilmiyorum ama bu aralar motor kazalarının kaydedilen nerdeyse tüm görüntüleri izledim çok feci ölümlerde vardı soğudum sonra izlemeye devam ettim ama sabah kalktığımda dahada heveslendim :queen: anlamadım

yani araştırmam bu forumun tüm sayfalarını okumak oldu herkese teşekkürler bana yazmadılar ama tüm mesajları okumadan geçmiyorum .

Yeni başlıyorsun ve tavsiye istiyorsan sana öncelikli tavsiye MT kullanıcılarının dediklerini dikkate al(bazıları istisna) ve konuşmalarına ve yazı tipine ve yazı kalınlığına dikkat et benim gibi kalın yazı yazıp uyarı alma =) Admin ne diyorsa o ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar