Yeni Başlıyan İçin öneri

Yok kardeşim bi sıkıntı yok ben seni anladım eleştiri falan kesinlikle değildi yanlış anlaşılma olmasın.

Herkez CBR 125 le basla diyor. Bende yeniyim ama asla 125 cclik bi motorla başlamayı düşünmüyorum.
600 cc Roadster düşünüyorum sanada böyle Hornet, Z 750 tarzı bişey önermek isterdim ama taslanirim herhalde.

Daha yenisin falan filan deniliyor, önemli olan motorun hacmi değil önemli olan kendi kendimize mukayet olabilecekmiyiz.
Kursta Yamaha XJ yi dün yolda kullandım ilk defa. 80-100 le giderken resmen uçuyormus gibi oluyor insan.
Yani demem oki yeni bir sürücü tehlike nin zaten farkında aşırı hız yapmaz. O halde niye ufacık bir motor la başlasın?

Tabi bide işin maddi yönü var düşük cc daha ucuz oluyor.

Neyse kolay gelsin.

Tamam siz +600cc bir motosiklet alın. Seneye hala yaşıyorsanız yada hala motosiklete biniyor olursanız gelin burda başlık açın bizde burda 125lik tavsiye etmekden vazgeçelim. Tabii bu bir yıldan sonra da hala motosiklete biniyor olursanız geçirdiğiniz kazaları tek tek üşenmeden yazın. Bizde ona göre karar verelim ne dersin?

Motogp yarışçıları bile motor hacmini kademe kademe arttırarak yükselirken siz bir anda 600lük ile başlamakdan bahsediyorsunuz. Ozaman motogp sizi daha keşfedememiş olması büyük kayıp...

Ha birde başka bir mesajınızda daha önce motosiklet kullandığınızdan yalnız şartlardan ötürü büyük bir motosiklete bindiğinizi yazmışsınız. Efendim zaten daha önceden binmiş insan az buçuk aşinadır kullanır. Hakkını verir mi peki? Mümkün değil. Peki motosiklet bilgisi neredeyse 0 sayılabilecek biri için aynı şey söylenebilir mi? Elbette söylenemez

Bu forumda tonlarca söz dinlemeyip gidip 600lük 1000lik alan yeni başlayanlar oldu. Hepsi de ya yaptığı kazayla motoru sattı bi daha motosiklete elini sürmedi yada sattı ufak hacimli aldı yada bunların hiçbirini yapamadan hayata gözlerini yumanlar oldu. Ufak bir araştırmayla hepsinin konusuna ulaşırsınız. Ozaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınıza eminim

Son düzenleme:
Aradağın Motor Tvs Apache gösterişli hemde bi hayli tasarım ödülü almış ,ucuz , kaliteli ve iyi kaçıyo :)

Yok kardeşim bi sıkıntı yok ben seni anladım eleştiri falan kesinlikle değildi yanlış anlaşılma olmasın.

Herkez CBR 125 le basla diyor. Bende yeniyim ama asla 125 cclik bi motorla başlamayı düşünmüyorum.
600 cc Roadster düşünüyorum sanada böyle Hornet, Z 750 tarzı bişey önermek isterdim ama taslanirim herhalde.

Daha yenisin falan filan deniliyor, önemli olan motorun hacmi değil önemli olan kendi kendimize mukayet olabilecekmiyiz.
Kursta Yamaha XJ yi dün yolda kullandım ilk defa. 80-100 le giderken resmen uçuyormus gibi oluyor insan.
Yani demem oki yeni bir sürücü tehlike nin zaten farkında aşırı hız yapmaz. O halde niye ufacık bir motor la başlasın?

Tabi bide işin maddi yönü var düşük cc daha ucuz oluyor.

Neyse kolay gelsin.

Vay bee, biz hiçbir şey bilmiyormuşuz meğerse. Tabi canım kendine mukayet olacaksan hayabusayla da başlayabilirsin yani neki sonuçta alt tarafı 200+ kg motor...

Anladım Hocam Çok Haklısınız Büyük Motorlardan Korkuyorum Ne Yalan Söyliyeyim Belki Kullanmadığımdandır.Yorum İçin Teşekkürler.tvs apache De Karar Kılacağım Gibi Duruyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:17 ----------

Evet Hocam Bende O Motorda Karar Kıldım Gibi Araştırmaya Başladım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

Sırf Gösteriş İçinde ALmıyorm Hocam Hem İletişim Amaçlı Hem Gösteriş(Gösteriş Dedinmi Motorda Asalet Olsun Yeter) Hemde Motor Sevgisinden.)
ok şimdiden hayırlı olsun Güle güle kullan

Vay bee, biz hiçbir şey bilmiyormuşuz meğerse. Tabi canım kendine mukayet olacaksan hayabusayla da başlayabilirsin yani neki sonuçta alt tarafı 200+ kg motor...

Estağfurullah.
600 cc idealdir dedim hayabusalara ucmayalım.
Bilinmeyen birşey varsa oda kanunun belirlediği hız limiti. Yanılmıyorsam Türkiye de 120km bu limit.
Soruyorum bu kurala uyarsak motoru daha kolay kontrol edemezmiyiz?
Hani illa 250 ilemi gitmek lazım? Hayır.
Acemi sürücü nerde ne kadar basacagini bilmeli.

Adı üstünde acemi zaten fazla basmaya korkar.

linkini koyduğun motora 4bin küsür tl vermek hiç mantıklı değil.o fiyata 2 tane cbf 150 alınır 2. el :) başlangıç için ybr 125 , cbf 150 , cbr 125 r , tvs apache gibi commuter ve racing tarzlar önerebilirim..cruiser tarzında 150 cc keeway superlight var.bunların piyasasına bakman daha mantıklı olur kanuniye göre :)

Tamam siz +600cc bir motosiklet alın. Seneye hala yaşıyorsanız yada hala motosiklete biniyor olursanız gelin burda başlık açın bizde burda 125lik tavsiye etmekden vazgeçelim. Tabii bu bir yıldan sonra da hala motosiklete biniyor olursanız geçirdiğiniz kazaları tek tek üşenmeden yazın. Bizde ona göre karar verelim ne dersin?

Motogp yarışçıları bile motor hacmini kademe kademe arttırarak yükselirken siz bir anda 600lük ile başlamakdan bahsediyorsunuz. Ozaman motogp sizi daha keşfedememiş olması büyük kayıp...

Ha birde başka bir mesajınızda daha önce motosiklet kullandığınızdan yalnız şartlardan ötürü büyük bir motosiklete bindiğinizi yazmışsınız. Efendim zaten daha önceden binmiş insan az buçuk aşinadır kullanır. Hakkını verir mi peki? Mümkün değil. Peki motosiklet bilgisi neredeyse 0 sayılabilecek biri için aynı şey söylenebilir mi? Elbette söylenemez

Bu forumda tonlarca söz dinlemeyip gidip 600lük 1000lik alan yeni başlayanlar oldu. Hepsi de ya yaptığı kazayla motoru sattı bi daha motosiklete elini sürmedi yada sattı ufak hacimli aldı yada bunların hiçbirini yapamadan hayata gözlerini yumanlar oldu. Ufak bir araştırmayla hepsinin konusuna ulaşırsınız. Ozaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınıza eminim

Merhaba

Yüksek hacimli motor süren adam illa kaza yapcak diye bi şart var mı? Sanmıyorum.
Kazaların çoğu kural ihlalinden ve aşırı hızdan kaynaklanıyor. Benim için yani aldığım eğitime göre aşırı hız 130-150 sizin için 300-400 olabilir.
Allah kimseye kaza bela vermesin yolda. Eğer biraz mantigimizi kullanirsak ister 6bin cc kullan ister 6 cc kurallara uymazsan her an kaza yapabilirsin.

Bahsettiğim diğer motor Yamaha XT660.

Moto Gp örneği nerden çıktı? On adamlar 14 yaşında başladılar motor kullanmaya. Ehliyete ihtiyaçları da yok o yarışlarında girmek için. Onuda geçtim ehliyeti aldıktan sora binlerce staja girdiler perfect kullanımı öğrenmek için.
Türkiyede standart 125 cc herhalde. Avrupada 600.
Hiçbir sürücü kursu profesyoneli 125 cc ile basla demez. Burda motor ehliyeti 3 aşamalı aslında. 13 yaşından itibaren 50 cc, 16 da 125 cc ehliyeti alıyorsun. 18 olduğun zaman asas ehliyet o zaten bununla daha yüksek hacimli motorlara binebilirsin. Yani bu ehliyetin amacı zaten 125in üstüne cikabilmek. Ancak kanunda aldığın motorun hp si en fazla 34 olmalı. Motor daha güçlü ise onu 34hp ye ayarlatiyorsun. 2 yıl boyunca durum böyle. Diğer yandan Sigorta olayı var. Hiçbir acenta asla sportif modelleri kabul etmiyor. Acemi sürücülerde doğal olarak Roadsterlara yöneliyor.

Avrupada insanlar kuralları ne kadar büyük titizlikle uyguluyor tahmin bile edemezsin.
Burda cezalar çok ağır, puan sistemiyle kolay şekilde ehliyetini kaybedebilirsin yeniden geçmek zorunda kalırsın bazen bunun için 2 yıl bekleme cezası bile veriyorlar, aşırı hız durumunda aracı elinden bile alabilirler.
Dahası Tr de fiyatlar 400-500 tl herhalde.
Burda araba olsun motor olsun 2000-2500 tl arası.

Yani demem oki kimse kolay kolay bir delilik yapmaz.
Sizin tarif ettiğiniz durumlarda sürücü alkollü olabilir, 300 basmış olabilir.
Tehlikeli olan biziz motor değil.

Son olarak acemi olmak kimseyi 125 e muhtaç etmemeli diyorum. Ama Türkiye şartlarında ortalıkta bu kadar bencil cahil yarım eğitimli sürücü bide yüzbinlerce trafik canavarı varken motora hiç binmeyin bile derim belki.

Kalın Sağlıcakla

kardeş gösterdgn kanuni modelini görmemişdm ya çok tatlı duruyor hyosung gt250r düşünüyordum 2. el bunuda katıyorum beynimin büyükbir kısmına peşin adamın önüne 4500 koyarsan kuzu kuzu werirler bu makineyi rahat 150 kmh yapar diye düşünüyorum bence PERFECT

600cc daha güvenli ya ben bnm kanuniyle 120 görüyorum dreksyon hakimiyeti kalmıyor ama :(:(sattıgım R6 la :(:( 190la gt silah gbiydi:(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar