Öncelikle hayirli olsun fakat umarim pisman olmazsiniz aldigimiz motor baya kuvvetli ve ilk baslayana hic hitap edemeyecek kadar ust duzey bir motor umarim kaza yapip basiniz agrimaz madem vitesli ve birazda gorseli olsun diyordunuz keske cbr250yede baksaydiniz bir daha soyluyorum aldiginiz motor dehsetul vahset ama yeni baslayan birine sıkinti neden fikir degisimine gittiginizi cok merak ediyorum aciklarsaniz sevinirim gerci aklimda birsey var ama emin olmak icin.

Ustune bindiginiz an sizi sizdn almistir buyuk ihtima.l
Size tuhaf gelecek ama üstüne binmedim henüz. Neden fikir değiştirdiğime gelince ;
geçen hafta başlangıç eğitimi aldım ve hocayla uzun uzadıya konuştuk. neden scooter yada neden 125lik viteslilerden değil?
öncelikle manevra kıvraklığı ve fiziki ağırlık olarak maxi scooterlarda hayal kırıklığına uğrayabileceğimi söyledi eğitmenim ve de vitesli bir motorla başlamanın her zaman avantaj olacağını ve canım ne zaman isterse zaten otomatiğe geçebileceğimi de ilave etti ki bu doğru. bir de endişelerinize katılıyorum ben de benim için büyük değil mi diye düşünmedim değil ama bilinçli bir sürücü olduğuma inanıyorum ve zaten bu motorun hakkını veremeyeceğimi görürsem motordan iner ve satarım.
öte yandan benim bütçem esnekti. motora yeni başlıyorum ve 42 yaşımdayım bu motoru da en az 3-4 ay trafiğe kapalı bir alanda kullanıp iyice alışıp ısındıktan sonra trafiğe çıkacağım ve bu sürede tüm güvenli sürüş eğitimlerini de tamamlayacağım. dolayısı ile motor hacmi yüksek ama beygir gücünden ziyade torkuyla ön plana çıkan, kolay vites değişimi istemeyecek ve şehiriçi kullanımda oldukça rahat sayılabilecek bir model olan NC 700 X de karar kıldık. sanırım önümüzdeki hafta ortasında plaka ve ruhsat işlemleri tamamlanıp bana teslim edilir. bu arada scooter fikrimden de vazgeçmiş değilim. 250 cc lik bir xcity beni halen fena halde cezbediyor. umarım sorularınıza açıklıkla yanıt verebilmişimdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------
bu arada cbr serisi çok güzel ama çok spor ve dostlarım. benim belim falan ağrır motorun üstüne eğilirsem bu yaşta