Yeni başlayana tavsiye-Scooter ? Maxi Scooter ?

Merhaba,

42 yaşıma geldikten ve birsürü otomobil kullandıktan sonra anladım ki ben motoru özellikle de scooterları daha çok seviyormuşum:) biraz geç oldu ama olsun.

İşe Rahmi Barutçu hocamdan ders almakla başlıyorum. Dersleri müteakip de 1 hafta 10 gün içinde (tabi karar verdiğim motoru bulmam halinde) bir scooter/maxi scooter alma düşüncesindeyim.

Bu alım için belirli bir bütçem yok. Hoşuma en çok gideni alabilirim.
Kullanım amacı da şehirlerarası yolculuktan ziyade hafta sonları İstanbul ve çevresinde eşimle birlikte 1-2 saat hoş vakit geçirebilmek.
Motoru 2.el almayı düşünmüyorum.

Tabiki forumda önceden yazılanları inceledim Buna göre şu anki öncelikler;

yamaha X-City 250
Piaggio X evo 250
Piaggio X10 Evo 350 (Temmuzda gelecekmiş)
Piaggio Beverly 350
Suzuki Burgmann 400

bu modelleri öncelikli olarak nitelerken teknik vs. özelliklerinden ziyade görsellikleri ve forumda daha önce yazılanlar ışığında belirlemeye çalıştığımı söylemek isterim.

Scooter seçimi konusunda sizlerin değerli katkı ve önerilerinize gerçekten ihtiyaç duyuyorum. Paylaşımda bulunursanız çok sevinirim.

sym gts 250i yi de seçenekler arasına dahil etmenizi ısrarla öneririm.

Bence bu listeye bir sym kullanıcısı olarak

GTS 250 i EVO ve MAXSYM 400 İ de eklemenizi tavsiye ederim.

Teknik anlamda karşılaştırma yapacak kadar bilgiye sahip değilim fakat görüntü ve sağlamlık olarak beğendiğim 2 model :)

ben yazana kadar yazmışlar bile =)

öneriler için teşekkürler.

Aslında listede honda SW 600, Suzuki Burgmann 650 ve BMW nin yeni gelecek olan scooterları da vardı ama yeni başlayanlar için büyük motor hacimlerini hiç önermediği için arkadaşlar onları silmiştim:)

öneriler için teşekkürler.

Aslında listede honda SW 600, Suzuki Burgmann 650 ve BMW nin yeni gelecek olan scooterları da vardı ama yeni başlayanlar için büyük motor hacimlerini hiç önermediği için arkadaşlar onları silmiştim:)

Sanırım en doğrusu küçük hacimle başlamak.

Sevgili Tolme,

Fuarda yapmış olduğunuz incelemeyi birkaç kez okudum. Hem çok bilgilendiriciydi hem de merak giderici. elinize sağlık.

Liste başı yaptığınız motoru uzun süredir takip ediyorum inceliyorum. Fiyat/Performans ve kullanım rahatlı olarak diğerlerinden bir gomlek üstün oldugunu belirtmek isterim.

Enbüyük artısı 16" olan jantları ki bu da yüksek konfor olarak size dönüyor. Motorun performans olarak size fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum. Ebatları ve kullanımıda her şarta uygun. Boyum 1.80 SYM GTS 250 son motorumdu ayağım yere zor değiyordu. Islak yolda gaza fazla basmaya da gelmıyor hemen kayıyordu. Ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
burgman hariç hepsi benim tercihim olacaktır,eğer keseniz müsade ederse piaggio 350rst yi tek geçerim,tam bir canavar ama şu yöndende uyarmak isterim eğer daha önce hiç motosiklet tecrübeniz yoksa ,x-city veya xevo daha uygun bir tercih olacaktır

burgmen 400 olduğu yerde diğer motorları sayma bile çok abest kaçar:)

burgmen 400 kesinlikle asla pişman olmassın diğerleri ne tip var nede şöhretleri ..sadece bilen bilir giibi

Super Moderator
normal şartlarda burgman 400 derim ama burgmanda ön arka teker ara boşluğu uzun olduğu için çukurlarda motorun altını vurma olayı çok oluyormuş haberiniz olsun :cat:

kusura bakmayin konuyu biraz baltalamis olucam ama kiz arkadasima scooter kullanmayi istedigi icin ogrettim fakat ehliyeti olmadigi icin scooteri sehir icinde surmesine izin vermiyorum o yuzden scooterla diteksiyom sinavina girebilecegi bir yer varmi illa vitesli motorlami oluyor sinav malum dag motoru oldugu icin kiz arkadasim kullanamiyor haliylede ogretemiyorum vitesliyi bu arada tekrar ozur dilerim konuyu boldugum icin ekstra baslik acip forumu kirletmek istemedin

Scooter-maxi scooter derken dün Honda NC700X için peşinat verdim. Nisan ayı ortası gibi teslim edilecek. ne diyeyim kendime hayırlı olsun:)

Hayırlı olsun. Cok merak edılen bir motoru satın almışsınız. Otomatik mi manuel şanzımanlımı satın aldınız ?

Hayırlı olsun. Cok merak edılen bir motoru satın almışsınız. Otomatik mi manuel şanzımanlımı satın aldınız ?

manuel şanzımanlısını satın aldım. otomatik versiyonu bildiğim kadarıyla integra adıyla satılan. cuma günü geliyormuş aldığım motor. herhalde plakası vs. derken haftaya salı falan teslim ederler.

manuel şanzımanlısını satın aldım. otomatik versiyonu bildiğim kadarıyla integra adıyla satılan. cuma günü geliyormuş aldığım motor. herhalde plakası vs. derken haftaya salı falan teslim ederler.

İntegra scooter modeli.

NC700X veya S Modelinin otomatik versiyonu da var. Belki satıcı sıze bahsetmedı belkı tr ye gelmeyecek ama fuarda vardı.

evet bahsetmedi satıcı. muhtemelen türkiyeye gelmeyecek. anladığım kadarıyla S modeline de fazla bir talep yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar