Yeni Başlayacaklara Hitaben

bi bak bi

Skullhunter' Alıntı:
Aşağıdaki yazı Zafer Yangın tarafından 14.12.2003 tarihinde yazılmış ve ikiteker.org sitesinde yayınlanmaktadır. Hepimizin dersler çıkarması gereken bu yazı ilk olarak yeni başlayacak olan arkadaşlarımızı ilgilendiriyor. Bir motosiklet fuarının daha heyecanını yavaş yavaş atlattığımız şu günlerde unutulan bir şeyleri anımsatmak amacıyla bu başlığa koyuyorum. Yorum ve tercih sizin...
bak ardeş doğru söylüyor dinleyin ben biliyorum komada yattım çünkü

Gerçekten mükemmel ve eğitici bir yazı.Size kesinlikle katılıyorum.skullhunter arkadaşımıza çok teşekkür ederim...

Mersin İl Temsilcisi
kendime geldim

bu uyarı yazısını alınca motosikletimi büyütmekten kesinlikle vazgeçtim. 1990 yılından beri motosiklet kullanıyor olmama rağmen, sahil boyunca (mersin-antalya arası) öyle dehşet saçan sürücüler var ki, önümdeki motosikletin hatasını sürücüler benden çıkartmaya çalıştığını çok yaşadım. keşke bu yazınızı ulusal kanallardan birinde yayınlama fırsatınız olsa. teşekkürler.
YÜREKÇEKALIN...

Ben de yeni yeni başlayan motosiklet tutkusu sonucu ucu bucağı olmayan hayallere kadar gidiyordu. Fakat Zafer beyin yazısını okuyunca kendime geldim ve hayallerime bir sınır koydum. Kendisine yazısından ötürü teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar... :)

fazla söze gerek yok herşey ortada son derece önemli bir yazı (ayakta alkışlanması gerek)sağol ....

KONTROL EDEBİLDİĞİN GÜÇ HER ZAMAN GÜLDÜRÜR, KONTROL EDEMEDİĞİN GÜÇ İSE BİRGÜN ÖLDÜRÜR.

ÖLMEK İÇİN DEĞİL, ÖLENE KADAR MOTOSİKLETE BİNMEYİ DENEYİN.

bu yazıyı okuduktan sonra insanda bi güven oluşuyo ya:)

KONTROL EDEBİLDİĞİN GÜÇ HER ZAMAN GÜLDÜRÜR, KONTROL EDEMEDİĞİN GÜÇ İSE BİRGÜN ÖLDÜRÜR.

ÖLMEK İÇİN DEĞİL, ÖLENE KADAR MOTOSİKLETE BİNMEYİ DENEYİN... herkes bunu okusun......

Son düzenleme:
Daha önce okumuş ve yorum da yapmıştım ama, şimdi motosiklet hakkında biraz daha bilgi edinmiş ve A2 ehliyet almış biri olarak tekrar okudum. Bu gibi yazıların sürekli güncel tutulması lazım. Bazılarının kafası hiç değişmeyecek olsa da en azından yeni başlayacaklara büyük faydası var bu yazıların.

cok guzel bir yazi, her yeni baslayanin ve baslamisin belirli araliklarla okumasi gereken bir yazi. yazandan ve bize ulastirandan Allah razi olsun

ben jawadan önce moped kullandım motosiklet alacak arkadaşlara da mopedden başlamalarını kesinlikle tavsiye ederim eğer moped kullanmasaydım büyük ihtimalle dedemin jawası sokakta çürürdü Türkiye'de tek jawa kullanan bayan da benim sanırım 350 cc den daha yüksek motosiklet almayı düşünmüyorum

Arkadaşlar daha önce yazdığım paragrafı aşağıya tekrar yazıyorum
Bu yazıya mükemmel demeyi bırakın artık. %95i doğru ama %5i yanlış bilgi içeriyor. Baştan sona doğru değil. VÜCUT AĞIRLIĞINIZ İLE MOTOSİKLETİN AĞIRLIĞINI ORANLAMAYIN, ALAKASI YOK!

Daha önce yazmış olduğum yazıyı tekrar aşağıya ekliyorum:
---
ARKADAŞLAR BİRŞEY YAZACAKSAK BİLİNÇLİ YAZALIM. BAŞTAN SONA DOĞRU OLSUN.
70kg adam 240 kg motoru kullanmamalı gibi YANLIŞ bir yorum getirilmiş.
haltermi kaldırıyoruz burada? motoru yerden havayamı kaldırıyoruz?
ben 67 kiloyum. çok uzun zamandır vücut geliştirme sporu yapan bir insanım. dışarıdan baktınmı 95 kilo adamın yarısı kadar gözükürüm ama 67 kg vücudum o 95 kilo vücuttan DAHA FAZLA ETE (KAS) SAHİP, ben daha güçlüyüm. yediğin fast foodlarla hacmini YAĞSAL OLARAK şişmanlayarak 95 kilo yapınca mı 240 kilo motoru kullanabileceğini sanıyorsun? 240 kilo motoru sadece güçlülermi/ağırlarmı kullanır? eğer bu iş güçle alakalı ise ben kaç kilo olursa olsun spor yapmayan herkesten güçlüyüm. (ama aşağıdada yazdığım gibi olay güçle alakalı değil)
fitness uzmanı birisi olarak söylerimki, aynı kiloda olan iki insan aynı cüssede değildir. VE ÇOĞUNLUK ÇAĞIN HASTALIĞI ŞİŞMANLIK AŞIRI KİLOLUK YÜZÜNDEN YÜKSEK VÜCUT AĞIRLIĞINA SAHİPTİR.
baştan sona güzel bir yazı yazılmış ama bu kilo meselesi olmamış.
yazıyı yazana ve diğerlerine SIRAYLA FORUMDAKİ ŞU TOPICLERİ OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM:
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14065
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8723

bu iş güçle alakalı değil, bilinçle beceriyle alakalı. 50kg bayan 180 kilo motoru eğer tecrübeli ise ve ayakları o motorda yere sağlam basıyorsa çok rahat kullanır.
Ayrıca 240 kilo cruiser motorların seleleri yerden 60-65cm yükseklikleri ile kısa boylulara uygundur...
Ağır motoru, becerikliler kullanır, güçlüler değil.
o insan ve kaldıracağı ağırlık ile ilgili hesapta yanlış. kişiden kişiye değişir. iki tane 85kg insan spor yapmıyor bile olsa biri çok daha güçlü olabilir. ayrıca HALTERCİLER ÇABUK YORULUR. çünkü onlar patlamalı tabir edilen spor tipini yapan çok kısa sürede yüksek güç verebilen ama pazar torbasını 10 dakika taşıyamayan adamlardır. (bana gelipte, yok abi taşırlar demeyin, mesele çabuk yorulma ile ilgili)

LÜTFEN BU ELEŞTİRİYİ TERSİNİZDEN ANLAMAYIN. SÖZÜM SADECE VE SADECE VÜCUT AĞIRLIĞI/MOTOSİKLET AĞIRLIĞI UYGUNLUĞU MESELESİ İLE İLGİLİDİR. Yazının geri kalanı ile ilgili bir sözüm bulunmayıp BBRR ve benim şahsi fikirlerimiz yukarıda belirttiğim TOPIClerde bulunmaktadır.
Not: Orijinal yazının bir başkası tarafından yazıldığını biliyorum. Yazıyla ilgili laflarım kendisine ve aynı düşüncede olanlaradır.
Lütfen artık motorculukla ilgili OLMAZ OLAMAZ mantığını bitirelim. konu hakkında bilgimizi açıklayalım, fikrimizi belirtelim, ŞU ŞU KOŞULLARDA OLUR diye konuşalım.
50 kilo adam 300kilo motoru işi biliyorsa çatır çatır kullanır. yani adam 150 bin km yol yapmış 10 tane motor değiştirmiş ama 50 kg olduğu için yok o motor sana ağır gelir, OLURMU ÖYLE ŞEY? o yurtdışındaki mükemmel ehliyet sistemi uygulamasında insanın kilosuna bakıyorlarmı acaba? 50kg adam azim yapıp gece gündüz fast food yiyip 80kg olursa tamam artık sen oldun, kullanabilirsinmi diyecekler?
bu iş tecrübe, beceri ve BOYLA alakalı. ama güçle ve vücut ağırlığıyla değil. en hafif insanlarda bu iş için yeterli güce sahiptir. o motorun üstünde ayaklarınız yere sağlam basıyorsa ve tecrübeniz varsa iş bitmiştir.
125 cc ile başlamam lazım demeyi bırakın, düzgün ciddi eğitim almaya bakın.
---

VÜCUT AĞIRLIĞINIZ İLE MOTOSİKLETİN AĞIRLIĞINI ORANLAMAYIN, ALAKASI YOK! Unutmayın siz motorun sırtındasınız, motor sizin değil. Hayatında BİR KERE BİLE AĞIR MOTOR KULLANMAMIŞ bir sürü insan var yazıyor da yazıyor. Ya bir kere üstüne oturmamışsın, insaf edin yahu. 50kg olmuşsunuz, 70kg olmuşsunuz, 100kg olmuşsunuz önemli değil, 370kg'lik goldwingi bile kullanacak yeterli gücünüz var merak etmeyin.... Ağır motosikletlerin rüzgardan çok az etkilendiğini biliyormuydunuz? 100kglik motosikletle yandan bi rüzgar çarptımı işi bilmiyorsanız iki şerit birden değiştirirsiniz, ağır motosiklet yerinden oynamaz. Motosikletin kullanılabilitesini belirleyen ağırlığı değildir.

Skullhunter yada zafer abi sen yazına ne kadar fazla uzun desende ben büyük bir sabırla okudum ve gerçekten benim aklımda acabamı dediklerimi sen bana bir şekilde anlatmış oldun öncelikle teşekkür ederim
ama sana bişey danışmak istiyorum
ben 12 13 yaşından beri yok babamla yok kuzenimle bişekilde motor kullanmaya başladım ve tam olarakta 5 yıldan beri motor kullanıyorum
yani 15 yaşında artık tam bir motora hakimiyetim başladı
ama
aklıma takılan tek konu kilo olayı
ben 15 yaşındayken 40 45 kilo idim ve yaklaşık 100 110 kiloluk bir mz kullanıyordum
motorun altında kaldım ama yinede motordan ayrılmadım
18 yaşında seninde yazdığın gibi cross bir motorda bacaklarım yere deymeden motor kullanıyordum ve hızlıyken virajda ayağınla destek alayım dedim ama alamadım ve sol dizimde yarık oluştu hala izi var ama yine motoru seviyorum
ve soruyorum
şu an 55 kiloyum 1,75 civarında boyum var
vitesli bir motor alıcam 125 lik vitesli mondial yada 125 lik kymco yada 125 lik bir cbr düşünüyorum yada bunların dışında sen ne tavsiye edersin

Arkadaşım ben de 55 kilo 1.75 boyundayım ve Cbr 125R sahibiyim... Bu motoru hic zorlanmadan kullanırsın gerek kilosu gerek yüksekliği olsun , tavsiye ederim ... Ve gercekten sehir icinde ihtiyaclarini fazlasıyla karsılayacak bir motor. Oldukça da güvenli.
Ayrıca yeni başlayacak arkadaşlar içinde Cbr 125R düşünenler varsa cbr125 ile ilgili topic'lere bakmaları oldukça yararlı olacaktır. Bana gerçekten yararlı oldu. Bu yazıyı yazan arkadaşlara cok tesekkür ederim... Tek diyebileceğim adrenalin'in korkunuzu yenmesine izin vermeyin... Hep korkun , korku dikkatinizi arttırır.

Gercekten çok güzel bir yazı. Bende motor meraklısıyım 1-2 seneye bütçeyi ayarlayabilirsem cbr 125 r istiodum, 2.3 sene sonrada cbr 600e gecerim die düşünüodum. Kilom 60 boy 1.78. sanırım 600 hep fazla gelecek bana. Sürekli cbr 125r kullanmak en iyisi. Görkem arkadasımızın yazdıklarıda içimi rahatlatı bir nevi. teşekkürler...

Tesekkurler .... insallah herkes bu yazıyı okur unutmaz.. gerçekten tesekkurler..:)

cok faydalı bi yazı olmuş yuregine saglık skullhunter .. bende yeni bi motorsklet kullanıcısıyım.. şu an 250 cclik bi motor kullanıyorum ama duşunuyorumda bi kaç yıl sonra alacagım en guclu motor ancak 650 cc olur ... önerilerinle biz yeni motorculara ışık olmanı dilerim herkese iyi bayramlar

Acemilik atmak için düşük cc'li motor yeterli oluyor mu?

Herkese selam.Varsayalım ki ben bi 125 cc'lik bi cross aldim.Ama asil amacim super sport motorlardan almak diyelim.Ben şimdi bu crossla 10000km yol yaptim bayağı bi yol deneyimim oldu durumumda ii gitti super sport motorlardan alayim dedim şöyle 600 cc olanlardan.Film burda kopar mi?Bu bir hatami benim burdaki deneyimim sadece crosslarda motor hacmi buyutmem için mi uygun.Boyle birşey almak için gene küçük hacimli bi race tarzı motorda deneyim kazanıp ondan sonra mı böyle birşey almak lazim.Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

bende cok arastirdim kimse tavsie etmio 600luk racing ile baslamai senin dusundugunu dusundum bende ama sole diolar 600cc lik bir enduro /touring motosiklet ile baslanabilir.

sana tavsiem ki bunu ogrendiklerimden sonra soyluyorum guzel bir egitim 250r yada honda cbr 125 ile baslangic guzelce kendini yetistirdikten sonra bunu km ye baglama kendi ozguvenin ile 600+ racing motosiklet.

yaklasik 4 aydir bu konu uzeirne arastirma yapiyorum girmedigim forum motosiklet sitesi kalmadi bunlar ogrendim tavsie aldim we sana iletiyorum arkadasim her sey sende bitio tabi

Başlangıç için yardım

arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve nisan gibi motor almayı düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım

nedir bu işin olayı neyle başlanır amacım racing tipi motorlar ama sizden bi fikir almak istedim

yanlış yere konu açmış olabilirim kusura bakmayın

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Öncelikle aramıza hoş geldin hiç bilmiyorsan scooterla başlamak iyi bi fikir hiç olmassa trafikte motorize arkadaşların sıkıntılarını öğrenmiş olursun cozum yolları geliştirirsin sonra 125lik vitesili bi makine alırsın ondan sonra aklında belirir model tarz sonra ilerde büyütürsün olmazmı ilk ben yazdım neber haha

tşk arkadaşım bu bilgiler güzeldi de ben sabırsız bi insanım 1000 lik bi canavarı kullanmak artık rüyalarıma girmeye başladı :)
düştüm elimi kolumu yardım genede vazgeçmedim

peki bu scooter ve 125 lik vitesli araçları ne kadar süre kullanmalıyımki 600 lük bi alete geçebiliyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar