Yeni Başlayacaklara Hitaben

dostum bakk 1000lik alet dediğin savaş uçağının karada gideni öncelikle araştırmanı takdir ettim acıkcası ama sonra 1000lik olayına cok acele ediyorsun cunku dağa vites nasıl atılır debriaj nasıl salınır onu bilmiyorsun geçiş zamanlarını kendin ayarlıcan senin kabiliyet meselen ama gidip bugun bir 600 makine alsan akşama cakarsın bi yere emin ol kendini boşver makineye zarar gelmesin

Hmm sonra bide bu işler tek motorla olmuyor kimsenin sevipte takmadığı bellik dizlik markalı bi kask eldiven boyunluk felan da lazım sen dusmesen herzaman seni dusurecek 1 bayan surucu vardır trafikte elbet bayan dedim bayanlardan özür ama en cok sıkıntıyı onlardancekiyoz yada denyo tabir edilen kro kardeşlerden babaları almışya yolları

edy

siteyi iyice araştır bu konular hakkında çok yazı var.

edy arkadaşım motorun süper :) işde böle bişi istiorum
tabi size inanıyorum vitesdi debriyajdı zamanları varmış bilmek öğrenmek lazım
ama kabiliyetliyimdir

araba otobüs münübüs iş makinası ehliyetlerim var ne olsa kullanırım :mrgreen:

ama tabi sizi dinlicem önce bi scooter ozaman napalım ufakdan başlıcaz

Hoşgeldin.

Racing tarzı motorlara düşkünsün ...

En iyi başlangıç motoru CBR125 ve Hyosung 250R diye söylerler.. Kime sorsan bunu söyler ... Ama ben derim ki paran varsa, para senin için sorun değil ise aprilia rs 125 al. Kawasaki ZZR250 de var :cat:

Öncelikle hoşgeldn kardeşim.. Ben sana cbr 125 al derim başlangış için :)

şuan param var ama hiç bi bilgim yok bikere cbr 600 ün arkasına bindim 5-6 saniye sonra asfalt da buldum kendimi :)

bnm anladığım kadarıyla ilk başda motorun tipi görünüşü güzelliği pek önemli değil sizin sölediğiniz motorlara bakmak en doğrusu

2.el düşünüyorum tabiki satan varsa alırız :)

Yaa 60 lükler le başlanmas kardeşim.. Sen cbr 125 - rs 125 ya da gt 250 al onlar ideal bence..

arkadaşım verdiğin bilgiler altın hatta hayat kurtarır derecesinde.seni ayakta alkışlıyorum kardeşim aklına,yüreğine,eline sağlık.biraz dikkatli okuyup idrak eden insanların çok işine yarıyacağına inanıyorum verdiğin bu güzel bilgilerin.

tecrübe herzaman iyidir

Ben de okuduğum bu yazıya diğer arkadaşlar gibi hayran oldum açıkcası. Canlı ve iyi bir motorsiklet sürücüsü olmak, uzun yıllar bu hobbyi surdurebilmek tabiri caizse acgözlülükten uzak durarak olur düşüncesindeyim. ben de bir motor almak istiyorum kafama takılan tek konu ilk motorumu piyasadaki ucuz sıfırlardan mı? yoksa adı sanı kalitesi belli olan bi ikinciellerden mi secmeliyim? bütçem ise 1500-2000 ytl arasında. Baslangıç olarak 125cc marka? model? onerileriniz? Piyasayı bilen herkezden tavsiye bekliyorum. şimdiden herkeze ilgisinden dolayı teşekkür ederim. saygılar.

valla o kadar dikkatle okudum ki bende şaşırdım çok güzel bir yazı ya helal olsun insanı tekrar tekrar düşündürüyor

Ilk motorum olan Honda CBF 150 yi geçen hafta aldım. Bir haftalık kullanımım sırasında ne kadar doğru bir hareket yaptığımı şimdi çok daha iyi anlıyorum.
Motor almadan önce motor alacaksan en az 250 lik alın derdim ama şimdi böyle düşünmüyorum. 250 lik benim anca 2. motorum olabilir.

Ağırlık , yükseklik ve motor gücü olarak hataları çok daha iyi bir şekilde tolere edebiliyor. Bu sabah ıslak zeminde yokuşta durmak sorunda kaldım ve kalkarken de gazı ve debriyajı tam ayarlayamayıp biraz fazla verdim ve motorun arkası savruldu , fakat 130 kg oldugu ve ivmesi çok yuksek olmadıgı icin motoru dusurmeden tutabildim. Buyuk bir makinada bunun basıma geldigini dusunemiyorum bile.

Çok ama çok iyi bir deneyim sahibi olmadan kesinlikle buyuk motor alınmaması gorusune canı gönülden katılıyorum. Baslık yazısı tam anlamıyla mükemmel bir yazı yazan arkadaşı kutlarım.

Bol keyifli sürüşler sizinle olsun.

Emrah Dincer

tüm motor severlere(ekonomik, rahat ve pratik ulaşımcılara) merhaba,
sanırım bu site sakinleri İstanbul trafiğine çözüm olacak bir ulaşım kültürü kervanını oluşturuyor. bu kültür sayesinde motorların ulaşım aracı olarak gerekliliği daha fazla gündeme gelecektir. siteye ikinci girişim ama bende bu sitenin sakinlerinden olmaya başladım.

okuduklarımdan anladığım kadarıyla doğru motor kullanımı içiin zihinsel, psikolojik, sosyal temellerin olgunlaşması gerekiyor. umarım motor ehliyeti verilirken bu sürecin üzerinde yeteri olarak durulur.

selamlar

Ben de henüz motor almadım ama ilk motor küçük hacimli olursa yakıt sarfiyatı da az olacağından rahat rahat pratik yapma imkanı verir.

Sonuçta alışmak için düşük viteste bayağı kullanmak gerekecek.

Ama ikinci motor ne olacak konusu bayağı karışık. Gerçi ustalar 125cc > 250cc > 500cc vs. şeklinde geçiş yapmak ideali deselerde birçok arkadaş sabırsız olduğu için bu ne kadar uygulanıyor bilemiyorum.

Fakat motorsiklet şakaya gelmez. Motorsiklet bir ulaşım aracıdır. Amacı doğrultusunda kullanalım lütfen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar