ARKADAŞLAR BİRŞEY YAZACAKSAK BİLİNÇLİ YAZALIM. BAŞTAN SONA DOĞRU OLSUN.
70kg adam 240 kg motoru kullanmamalı gibi YANLIŞ bir yorum getirilmiş.
haltermi kaldırıyoruz burada? motoru yerden havayamı kaldırıyoruz?
ben 67 kiloyum. çok uzun zamandır vücut geliştirme sporu yapan bir insanım. dışarıdan baktınmı 95 kilo adamın yarısı kadar gözükürüm ama 67 kg vücudum o 95 kilo vücuttan DAHA FAZLA ETE (KAS) SAHİP, ben daha güçlüyüm. yediğin fast foodlarla hacmini YAĞSAL OLARAK şişmanlayarak 95 kilo yapınca mı 240 kilo motoru kullanabileceğini sanıyorsun? 240 kilo motoru sadece güçlülermi/ağırlarmı kullanır? eğer bu iş güçle alakalı ise ben kaç kilo olursa olsun spor yapmayan herkesten güçlüyüm. (ama aşağıdada yazdığım gibi olay güçle alakalı değil)
fitness uzmanı birisi olarak söylerimki, aynı kiloda olan iki insan aynı cüssede değildir. VE ÇOĞUNLUK ÇAĞIN HASTALIĞI ŞİŞMANLIK AŞIRI KİLOLUK YÜZÜNDEN YÜKSEK VÜCUT AĞIRLIĞINA SAHİPTİR.
baştan sona güzel bir yazı yazılmış ama bu kilo meselesi olmamış.
yazıyı yazana ve diğerlerine SIRAYLA FORUMDAKİ ŞU TOPICLERİ OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM:
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14065
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8723
bu iş güçle alakalı değil, bilinçle beceriyle alakalı. 50kg bayan 180 kilo motoru eğer tecrübeli ise ve ayakları o motorda yere sağlam basıyorsa çok rahat kullanır.
Ayrıca 240 kilo cruiser motorların seleleri yerden 60-65cm yükseklikleri ile kısa boylulara uygundur...
Ağır motoru, becerikliler kullanır, güçlüler değil.
o insan ve kaldıracağı ağırlık ile ilgili hesapta yanlış. kişiden kişiye değişir. iki tane 85kg insan spor yapmıyor bile olsa biri çok daha güçlü olabilir. ayrıca HALTERCİLER ÇABUK YORULUR. çünkü onlar patlamalı tabir edilen spor tipini yapan çok kısa sürede yüksek güç verebilen ama pazar torbasını 10 dakika taşıyamayan adamlardır. (bana gelipte, yok abi taşırlar demeyin, mesele çabuk yorulma ile ilgili)
LÜTFEN BU ELEŞTİRİYİ TERSİNİZDEN ANLAMAYIN. SÖZÜM SADECE VE SADECE VÜCUT AĞIRLIĞI/MOTOSİKLET AĞIRLIĞI UYGUNLUĞU MESELESİ İLE İLGİLİDİR. Yazının geri kalanı ile ilgili bir sözüm bulunmayıp BBRR ve benim şahsi fikirlerimiz yukarıda belirttiğim TOPIClerde bulunmaktadır.
Not: Orijinal yazının bir başkası tarafından yazıldığını biliyorum. Yazıyla ilgili laflarım kendisine ve aynı düşüncede olanlaradır.
Lütfen artık motorculukla ilgili OLMAZ OLAMAZ mantığını bitirelim. konu hakkında bilgimizi açıklayalım, fikrimizi belirtelim, ŞU ŞU KOŞULLARDA OLUR diye konuşalım.
50 kilo adam 300kilo motoru işi biliyorsa çatır çatır kullanır. yani adam 150 bin km yol yapmış 10 tane motor değiştirmiş ama 50 kg olduğu için yok o motor sana ağır gelir, OLURMU ÖYLE ŞEY? o yurtdışındaki mükemmel ehliyet sistemi uygulamasında insanın kilosuna bakıyorlarmı acaba? 50kg adam azim yapıp gece gündüz fast food yiyip 80kg olursa tamam artık sen oldun, kullanabilirsinmi diyecekler?
bu iş tecrübe, beceri ve BOYLA alakalı. ama güçle ve vücut ağırlığıyla değil. en hafif insanlarda bu iş için yeterli güce sahiptir. o motorun üstünde ayaklarınız yere sağlam basıyorsa ve tecrübeniz varsa iş bitmiştir.
125 cc ile başlamam lazım demeyi bırakın, düzgün ciddi eğitim almaya bakın.