Yeni Android Güncellemesi İçin İsim Kampanyasına Oy Ver

Arkadaşlar sosyal medyada android işletim sistemine dünya çapında isim aranıyor sözlük tayfası oylamaya destek atmış ve bulunan isim NAMIK ve 2. sırada :D az bir destek atsak büyük harflerle NAMIK yazın yeter :queen:

link aşşağıda
https://www.android.com/versions/name-n/

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oylama değil fikir istiyorlar. Milyon kere de namık yazsak sallamazlar. Bu sürüme de diğerleri gibi tatlı bir şeylerin ismini koyarlar sanırsam ki o da nutella falan olur :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yeni çıkacak bu android sürümünûn adı normalde adı 7.0 "Nougat" ancak amerikan argosunda bulunan bir aşağılama sözünü çağrıştırmasından dolayı bu isimden vazgeçildi ve isim oylama ile belirlenmekte

Android bütün sürümlerine yiyecek içecek isimleri veriyordu bir ara sonra geleneği bozdular (4.4 kitkat froyo gingerbread gibi)

Android'in pazardaki payı düşünülünce (pazarın %50'si android'e ait google 1.5 MİLYAR android telefon tablet ve hibrit laptop olduğunu doğruladı üstelik bunlar sadece lisanslı dağıtımlar korsanlar bu hesabın dışında %25 pay apple'a geri kalan %25 ise Symbian badaOS Palm ve webOS arasında paylaşılıyor) NAMIK ismi pek mantıklı gelmeyecektir hele ki türkçe anlam ve kullanımını öğrendikten sonra hiç bir şey bulamazlarsa NOVO falan koyarlar yada NEBULA :)

Yeni çıkacak bu android sürümünûn adı normalde adı 7.0 "Nougat" ancak amerikan argosunda bulunan bir aşağılama sözünü çağrıştırmasından dolayı bu isimden vazgeçildi ve isim oylama ile belirlenmekte

Android bütün sürümlerine yiyecek içecek isimleri veriyordu bir ara sonra geleneği bozdular (4.4 kitkat froyo gingerbread gibi)

Android'in pazardaki payı düşünülünce (pazarın %50'si android'e ait google 1.5 MİLYAR android telefon tablet ve hibrit laptop olduğunu doğruladı üstelik bunlar sadece lisanslı dağıtımlar korsanlar bu hesabın dışında %25 pay apple'a geri kalan %25 ise Symbian badaOS Palm ve webOS arasında paylaşılıyor) NAMIK ismi pek mantıklı gelmeyecektir hele ki türkçe anlam ve kullanımını öğrendikten sonra hiç bir şey bulamazlarsa NOVO falan koyarlar yada NEBULA :)
Android'de lisanslama diye bişey yokki. Sadece Google'ın Android cihazlarında olmasını istediği minimum özellikler var. O özellikleri sağlıyorsa cihazın Official olarak Android kullanabilir.

amaç zaten trolleme olduğu için sözlük yazarları arafından yayılmaya çalışılan bir isim sadece namık

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Android'de lisanslama diye bişey yokki. Sadece Google'ın Android cihazlarında olmasını istediği minimum özellikler var. O özellikleri sağlıyorsa cihazın Official olarak Android kullanabilir.

Geçenlerde 100-200 liraya satılan çin malı tabletler hakkında bir yazı okumuştum orada üreticilerin play market erişimi için gerekli olan lisans parasını ödememek için korsan yazılım kullandıkları geçiyordu oradan aklımda kalmış üzerine küresel bir marka değeri de binince bir linux distrosu olan android'e windows gözüyle bakmaya başlamıştım :) sadece OEM olmak üzere dağıtılıyor sanırsam yani download edilebilir bir şey değil

Çorum İl Temsilcisi
Geçenlerde 100-200 liraya satılan çin malı tabletler hakkında bir yazı okumuştum orada üreticilerin play market erişimi için gerekli olan lisans parasını ödememek için korsan yazılım kullandıkları geçiyordu oradan aklımda kalmış üzerine küresel bir marka değeri de binince bir linux distrosu olan android'e windows gözüyle bakmaya başlamıştım :) sadece OEM olmak üzere dağıtılıyor sanırsam yani download edilebilir bir şey değil

Bknz: RemixOS X86 Android

Android yüzde 100 açık kaynak değil ama kaynak kodunu indirip kendi Android sürümünüzü yapabilirsiniz. Yalnız bunun için Android telefon kullanmayın, cihaz soft brick olur üzülürsünüz. Android uyumlu mini bilgisayarlar var onlarda bir buton yardımıyla yazılım yüklemesi başlatılıyo. Soft brick olayı yok.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
NUGAT yazip göndermistim ama baltayi tasa vurduk galiba.:)
Ne bileyim ben american argosunu!:p

bi kere de kebap-şalgam yapsınlar. çikolata çikolata bi yere kadar... şeker komasına sokacaklar adamı

Ne büyük iş valla tebrikler ha namık ha mamık ne farkeder yani trollesen ne trollemesen ne adam bedavadan reklam yapıyo işte bizimkiler de alet oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar