Yeni alınan motorun yanık kokması

Arkadaşlar merhaba geçen hafta pulsar rs 200 aldık motor henüz 56 km de gidiş çekiş herşey çok güzel ama canımı sıkan motorda hep bir koku var yanık gibi yağ gibi bu sıfır araçta normal mi mesela arkadaşımla spontinisi ile çıkıyoruz bi o benim motora bakıyor bi ben ona bende daha fazla duman atıyor egzozda bu neden olur ileride başımız ağrır mı mesela fan hareket halinde hiç açmıyor motoru kenara çekince açıyor normal mi bu kusura bakmayın önceden vitesli sıvı soğutmalı motor kullanmadım scooter kullanıyordum neyin normal olup olmadığını bilmiyorum dumanın rengi konusunda pek birşey diyemiyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yanık ama ne yanığı,yağ mı plastik mi,benzin mi?
egzozdan nasıl bi renk duman atıyor?
beyaz vs mavi?
en mantıklısı bayiye götürmek

Motosikleti
Forza 250
Hocam gayet normal korkulacak bişey yok :D egzoz un içindeki elyaf yanıyor merak etmeyin bi 50kmye geçer

Valla hocam link çalışır mı bilmiyorum ama şöyle bir video var bugün 9-10 gibi çekildi Video
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yanık ama ne yanığı,yağ mı plastik mi,benzin mi?
egzozdan nasıl bi renk duman atıyor?
beyaz vs mavi?
en mantıklısı bayiye götürmekh
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bugün 9-10 gibi çekildi umarım açulır video motor ortalama Video

Motosikleti
Forza 250
Motorun sesinde falanda bir problem yok hocam gayet normal herşey bence,yinede içiniz rahat etsin diye istiyorsanız götürün ama 4 tane sıfır vitesli aldım hepsinde ilk 100km o yanık kokusu oldu

Arkadaşlar merhaba geçen hafta pulsar rs 200 aldık motor henüz 56 km de gidiş çekiş herşey çok güzel ama canımı sıkan motorda hep bir koku var yanık gibi yağ gibi bu sıfır araçta normal mi mesela arkadaşımla spontinisi ile çıkıyoruz bi o benim motora bakıyor bi ben ona bende daha fazla duman atıyor egzozda bu neden olur ileride başımız ağrır mı mesela fan hareket halinde hiç açmıyor motoru kenara çekince açıyor normal mi bu kusura bakmayın önceden vitesli sıvı soğutmalı motor kullanmadım scooter kullanıyordum neyin normal olup olmadığını bilmiyorum dumanın rengi konusunda pek birşey diyemiyorum
Duman mavi değilse egzozun bi kaç streçi yanıodur kenara çekince fan açmasıda normal motosiklet bu giderken hararet yapmaz araba gibi durunca yapar,hayırlı olsun kazasız belasız.

Öncelikle hayırlı olsun, motosiklette sürücüden tüm parçalara kadar rodaj süresi vardır şanzıman, egzoz , silindir vs. mavi değilse duman sıkıntı olmaz.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
gidişi iyi dediğin anda "eyvah" dedim, dostum sen rodaj yapmıyor musun :D

içerisindeki yağ 500 km sonra değişecek ve sıfır motor oluğu için parçalar bir birine alışıyor, yani motoru zorlaman zararlı olacak. birde rodaj için ilk konulan yağ ince oluyor diyorlar yani bu doğrumu bilmiyorum ama sıfır motorda öyle gidiş iyi falan olmaz. daha doğrusu gidişini test edecek kadar basmaman gerekiyor.

ilk 1000 km civarı yolu hımıl hımıl sürmen gerekiyor.

arkadaşın videoyu izlediniz mi bence mavi duman atıyor o kadar da normal değil

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
arkadaşın videoyu izlediniz mi bence mavi duman atıyor o kadar da normal değil
şimdi izledim, bu motor yağ yakıyor, artık subap keçelerinden mi giriyor yoksa segman aralarından mı giriyor bilmiyorum ama bu motor yağ yakıyor şu anda.

sıfır motorda nasıl böyle bir şey olur anlayamadım ben.

şimdi izledim, bu motor yağ yakıyor, artık subap keçelerinden mi giriyor yoksa segman aralarından mı giriyor bilmiyorum ama bu motor yağ yakıyor şu anda.

sıfır motorda nasıl böyle bir şey olur anlayamadım ben.
bu olay parcaların birbirine alışması veya egzoz içindeki elyafın yanmasından farklı bir durum acilen servise git zaten duman dediği anda şüphelenmiştim.

gidişi iyi dediğin anda "eyvah" dedim, dostum sen rodaj yapmıyor musun :D

içerisindeki yağ 500 km sonra değişecek ve sıfır motor oluğu için parçalar bir birine alışıyor, yani motoru zorlaman zararlı olacak. birde rodaj için ilk konulan yağ ince oluyor diyorlar yani bu doğrumu bilmiyorum ama sıfır motorda öyle gidiş iyi falan olmaz. daha doğrusu gidişini test edecek kadar basmaman gerekiyor.

ilk 1000 km civarı yolu hımıl hımıl sürmen gerekiyor.
Haha yok hocam gidişi iyi derken takır tukur garip bir ses yok 5000 deviri geçmiyorum 60 km hızı bile geçmedim 😅🤣

Motosikleti
Ns200 15"
Duman rengi kameradan ötürü mavi gibi duruyor, egzozdan gelen duman motorun tamamen ısınıp egzozunda iyice ısınması ile geçer. Yanık kokusunuda genelde egzoz üstündeki boya yapar, motosikleti sakin kullanmakla agresif kullanmak arasında egzoz ısısında farklılıklar var.

Motosikleti
D400
Birşey olmaz ; 100-200 km sonra hala koku geliyor ise bi kontrol ettir ama.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Duman rengi kameradan ötürü mavi gibi duruyor, egzozdan gelen duman motorun tamamen ısınıp egzozunda iyice ısınması ile geçer. Yanık kokusunuda genelde egzoz üstündeki boya yapar, motosikleti sakin kullanmakla agresif kullanmak arasında egzoz ısısında farklılıklar var.
ilk çalışınca bir süre için beyaz renkli duman çıkıyor, su buharı evet yani her araçta olan normal bir şey fakat videodaki maviye çok benziyor, içerisine koydukları yağ gereğinden fazla ince olunca da bunu yapabiliyordu motor galiba.

ama yine de servise götürmekte fayda var, sonuçta bir silindir piston yaptırmak bir dünya para, sıfır motor alıp bu masrafa girmek akıl işi olmaz. sıfır motor zaten silindir piston istemez ama bu motorda ilginç bir durum olmuş, galiba çok ince yağ koymuşlar.

teknik konuda daha usta olanlarında fikirlerini almak lazım,

Motosikleti
Ns200 15"
ilk çalışınca bir süre için beyaz renkli duman çıkıyor, su buharı evet yani her araçta olan normal bir şey fakat videodaki maviye çok benziyor, içerisine koydukları yağ gereğinden fazla ince olunca da bunu yapabiliyordu motor galiba.

ama yine de servise götürmekte fayda var, sonuçta bir silindir piston yaptırmak bir dünya para, sıfır motor alıp bu masrafa girmek akıl işi olmaz. sıfır motor zaten silindir piston istemez ama bu motorda ilginç bir durum olmuş, galiba çok ince yağ koymuşlar.

teknik konuda daha usta olanlarında fikirlerini almak lazım,
Egzozun orada bir ışık var, oda o görünüme sebep veriyor olabilir.

Arkadaşlar çok teşekkürler konuyu ileride bir gün benim gibi merak edip kendi motorunada tıpkı benim gibi endişelenenler için kapatayım dedim. acaba bu motora ne oldu diyenler için de yazmak istedim
Bayrampaşa'da Ali ustamız var çok severim kendisini daha önce scooter komple motor yaptırdım kendisini uzun zamandır tanırım motoru ona götürdüm egzoza, motor sesine dumanın kokusuna baktı oraya gelene kadar 20-25 km sürdüğümüzü söyledim sonuç olarak endişelenecek hiçbirşey olmadığını söyledi için rahat olsun dedi ortalama 500-1000 km civarına geldiğinde motorun gerçek gücünü gerçek kokusunu gerçek sesini duyacağımı söyledi konuyu böyle kapatıyorum hepinize hayırlı ramazanlar

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Arkadaşlar çok teşekkürler konuyu ileride bir gün benim gibi merak edip kendi motorunada tıpkı benim gibi endişelenenler için kapatayım dedim. acaba bu motora ne oldu diyenler için de yazmak istedim
Bayrampaşa'da Ali ustamız var çok severim kendisini daha önce scooter komple motor yaptırdım kendisini uzun zamandır tanırım motoru ona götürdüm egzoza, motor sesine dumanın kokusuna baktı oraya gelene kadar 20-25 km sürdüğümüzü söyledim sonuç olarak endişelenecek hiçbirşey olmadığını söyledi için rahat olsun dedi ortalama 500-1000 km civarına geldiğinde motorun gerçek gücünü gerçek kokusunu gerçek sesini duyacağımı söyledi konuyu böyle kapatıyorum hepinize hayırlı ramazanlar
hocam milleti ne şekle soktunuz :D adam gibi şöyle gündüz vakti ilk çalıştırmada 30 saniye falan video alsanıza milleti uğraştırıyorsunuz :D

gecenin bir karanlığında etraftan ışıklar yansıyor, diyoruz acaba o ışıkların yansıması mı? sonra acaba içindeki ince yağdan mı falan yani böyle milleti gizem içerisine soktunuz gülesim geldi şimdi. ne yaşıyoruz biz abi dedim bir an için, bulmaca çözme falan oynuyoruz sandım bir an.

ben ustalara güvenmiyorum, birçok insanda kolay kolay güvenmez, ustalardan çok çekiyoruz, usta görünümlü ahmak dolu her yer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar