Yeni alınan motorun yanık kokması

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkandan bağırmasınlar ''Fuat abi yanıyorsun'' diye :)

Arkadaşlar merhaba geçen hafta pulsar rs 200 aldık motor henüz 56 km de gidiş çekiş herşey çok güzel ama canımı sıkan motorda hep bir koku var yanık gibi yağ gibi bu sıfır araçta normal mi mesela arkadaşımla spontinisi ile çıkıyoruz bi o benim motora bakıyor bi ben ona bende daha fazla duman atıyor egzozda bu neden olur ileride başımız ağrır mı mesela fan hareket halinde hiç açmıyor motoru kenara çekince açıyor normal mi bu kusura bakmayın önceden vitesli sıvı soğutmalı motor kullanmadım scooter kullanıyordum neyin normal olup olmadığını bilmiyorum dumanın rengi konusunda pek birşey diyemiyorum
en sevdiğim elyaf kokusudur kendisi
sıfır motosikletlerde olur300-500 km sonra normale döner
not: gaz koluna kibar devranın unutmayın rodaj önemlidir.
kazasız belasız sürüşler.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Yüksek devir zararı kadar düşük devir de zararlı. son viteste 5 bin devir ile yokuş çıkmamalısın mesela. hatta vites atacağın zaman bir sonraki viteste devir düşük kalıp motor da zorlanma gibi bir durum olmaması için 6000 devri görüp vites atarsın.

kitapçıktaki gibi rodaj işi istanbul trafiğinde sıkıntı, trafiği boşver millet kendisi de pek uygulamaz zaten..

en makul olanı son vitesi düz yolda kullanmak ve diğer viteslerde ise 3500 ile 6000 devir arası bir kullanım sergilemek. düşük devirde gaz açmak krank yataklarına, biyel koluna ve pistonun biyel koluna bağlandığı noktaya ciddi bir baskı yapar ve yüksek devirde olduğu gibi aşınmayı arttırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar